Afdrukken

Tweede Rondje Ermelo voor Backgammon

ERMELO – Op 20 mei vindt voor de tweede keer Rondje Ermelo plaats. Vorig jaar was de ’wederopstanding’ van het legendarische Ermelo Live een groot succes. Ermelo van Nu brengt de komende weken de deelnemende horecagelegenheden onder de aandacht.

Café De Kletskop heeft sowieso maandelijks live-muziek in huis. Met Rondje Ermelo zal de Ermelose formatie Backgammon optreden. ,,Die jongens regelen de live-muziek voor mij en nu mogen ze zelf een keer helemaal los gaan in De Kletskop,’’ aldus uitbater Erik Last. Hij kijkt ernstig, maar zijn ogen twinkelen. ,,Ik doe dit ook een beetje ter promotie van hun nieuwe single.’’ De Indie/popband Backgammon is geen onbekende in Ermelo. Ze begonnen vijf jaar geleden als een vriendenbandje tijdens Koninginnedag. De band bestaat uit zanger, gitarist en songwriter Thijs van der Meulen en zijn broer Pim (drums) uit Ermelo, en de Harderwijker Hugo van Dam (gitaar) en bassist Maarten Hoekstra. Ze kennen elkaar van de RSG in Harderwijk.

Rocken

Ondertussen hebben de jongens al op verschillende evenementen en plekken gespeelt. Niet alleen in Ermelo, ze speelden onder andere bij ErmeloDraaitDoor, maar ook in het buitenland. Bij het Studenten Band Festival 2013 werd Backgammon eerste, vorig jaar wisten ze zelfs de finale van De Grote Prijs van Nederland te behalen met daarbij een optreden in poptempel Paradiso. Maar ook het buitenland werd diverse keren aangedaan. Zo stonden ze op BockorRock in België en tourden in Engeland, maar ook stonden ze bijvoorbeeld op LaLaLand in Harderwijk en Noorderslag in Groningen. Tijdens het vorige Rondje Ermelo stond de band in Inde Volksmond en dit jaar dus in De Kletskop. De muzikale mannen brachten al twee EP’s uit en hun nieuwe single Gun in the Yard kwam deze maand uit. Erik Last: ,,Het mag wat mij betreft wel lekker rocken, maar niet te hard. Ik heb ze pas nog binnen gehad, akoestisch weliswaar, maar nu mogen ze volledig aan de bak. Ze staan dicht op het publiek, dus hoe leuk is dat?’’