Afdrukken

Agrarische grond krijgt bestemming verblijfsrecreatie

ERMELO – Dit najaar wordt er een start gemaakt met de bouw van een ‘paardenhotel’ op recreatiepark de Heivlinder. De gemeente Ermelo heeft besloten medewerking te verlenen aan de wens van recreatiepark de Heivlinder om een deel van de bestemming ‘kamperen en agrarisch’ te wijzigen naar verblijfsrecreatie. Hierdoor kan eigenaar Karel Schoorl er zogenaamde bos- en paardenlodges realiseren.

Deze wijziging van de bestemming past binnen de ambitie van de gemeente om de recreatie te versterken. De uitbreiding van dit park kan een kwaliteitsverbetering geven op een groter schaalniveau. Hiervoor is een ambitiekaart opgesteld. Hierin wordt inzichtelijk hoe bestaande recreatieroutes versterkt kunnen worden door een aansluiting te maken met het park.

Doelgroepen

Schoorl wil zich richten op twee verschillende doelgroepen: ‘Duurzaam recreëren binnen een bospark’ en ‘Op stal, Hooiberg recreatie paarden & ruiter’.
De Heivlinder is één van de eerste parken die, als onderdeel van het project Vitale Vakantieparken, daadwerkelijk gaat vernieuwen. Met de boslodges en de paardenlodges (een recreatiewoning met daarnaast en stal voor een paard of een pony), speelt het park in op de al aanwezige relatie met de paardensport. Met het project Vitale Vakantieparken wil Ermelo de verblijfsrecreatie in de gemeente versterken. De versterking is nodig omdat de sector onder druk staat.