Afdrukken

Uitbreiding openstelling Heidegolfbaan 

ERMELO – Vanaf volgende week is het mogelijk om van maandag tot en met vrijdag te golfen op de heidegolfbaan van landgoed Ullerberg. ,,Een heerlijke plek midden in de Leuvenumse bossen,” vertelt Jolande van Dalen enthousiast. Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse reilen en zeilen op de Ullerberg.

Het landgoed wordt sinds 1920 beheerd door de ervan van de familie Waller. De prachtige 9 holes heidegolfbaan is een levende herinnering aan de begindagen van de golfsport in Nederland. ,,Wij laten iedereen graag proeven van de sfeer van vroeger in combinatie met de gemakken van nu.” Van Dalen is blij met de uitbreiding van mogelijkheden. ,,De heidegolfbaan is tot op heden beperkt open geweest. Vanaf het nieuwe golfseizoen kan men van maandag tot en met vrijdag op de golfbaan terecht. Hoe kun je de dag beter beginnen dan om een uur of negen een bal te slaan?” De baan is toegankelijk van 9 tot 20 uur. Een starttijd is te reserveren via de website.

Seizoenskaart

Nieuw is de mogelijkheid een seizoenskaart aan te schaffen. Met een seizoenskaart kan men van 1 april tot 30 september van maandag tot en met vrijdag golfen zo veel men wil. De golfbaan van landgoed Ullerberg is de enige heidegolfbaan van Europa. In 1923 is de baan getekend door Gerry del Court van Krimpen, destijds een bekende golfer en golfarchitect. Landgoed Ullerberg is een bijzondere locatie met één van de weinige privé-golfbanen in Nederland. Midden in het bos met rondom stilte en natuur. De fairways bestaan uit geschoren heide met greens die natuurlijk opgaan in het heidelandschap en de bossen. www.ullerberg.nl/heidegolf