Afdrukken

'Zevental vertegenwoordigt alle generaties'

ERMELO - Hij is VVD-er in hart en nieren en inmiddels voorzitter van de VVD fractie in de Provinciale Staten. De Ermeloër Hans de Haan is dit weekend ook benoemd tot voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie Ermelo. Volgend jaar vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De VVD Ermelo wil weer een rol van betekenis gaan spelen in de raadsperiode 2018-2022 en heeft daarvoor een aansprekend liberaal programma nodig.

De Haan was in vorige raadsperioden VVD fractievoorzitter in Ermelo, heeft een grote dossierkennis en een uitgesproken visie op een Liberaal Ermelo. Vanuit zijn functie in de VVD fractie in de Provinciale Staten van Gelderland beziet hij ook de regionale context die voor Ermelo veel kansen biedt. De lokale partij heeft De Haan gevraagd tijd vrij te maken om mee te denken over het verkiezingsprogramma. ,,Ook al ben ik nu politiek op provinciaal niveau actief, wij blijven met veel plezier wonen in Ermelo, doen daar onze boodschappen en blijven als vrijwilliger actief verbonden," vertelt De Haan, die momenteel ook voorzitter is van de gymnastiekvereniging Sparta. ,,Het geeft mij nog steeds veel energie als je iets kunt doen voor de gemeente Ermelo. Vandaar dat ik onmiddellijk positief reageerde op het verzoek van het VVD Netwerkbestuur.”

Team

Er zijn zeven mensen benoemd in de verkiezingsprogrammacommissie. Vanuit de huidige gemeenteraadsfractie is dat Monique van der Broek (50). Nieuwe kandidaten voor de lijst zijn Yuri Visser (37) en Anne Dragt (22). Als schrijver is mr. Henk van Katwijk (57) benoemd. Ook een nieuwe inwoner is toegetreden: drs. Dimitri Poos (43). Hij was als gemeenteraadslid lang in Leidschendam actief. En ook Peter Meijer (72), die tien jaar lang wethouder is geweest in Ermelo, is weer terug uit Curaçao en doet zeer actief mee. De Haan: ,,We hebben een zevental dat alle generaties in Ermelo vertegenwoordigt, verleden, heden en toekomst. Natuurlijk zoeken we contact met de inwoners, organisaties en bedrijven. Samen met hen willen we een liberaal programma voor de komende jaren ontwerpen, dat Ermelo voorspoed en veiligheid brengt.”

Doelstellingen

Op 21 september stellen de VVD leden uit Ermelo het verkiezingsprogramma 2018-2022 vast. ,,We hebben dus vier maanden de tijd om met elkaar de politieke prioriteiten en doelstellingen helder te formuleren. Ik heb er veel zin in samen met de commissie een aansprekend programma te ontwerpen,” aldus De Haan.