'Strikter naleven en minder waarschuwen'

ERMELO - Wie is er verantwoordelijk voor de kwestie Casper Meijbaum? BurgerBelangen Ermelo vindt dat het onmogelijk is haar controlerende taak uit te oefenen aangezien hierover nauwelijks informatie gedeeld is. Bart van der Knaap wil de casus graag voorleggen aan de Rekenkamer om zo helder te krijgen welke verantwoordelijkheden bij de raad en het college liggen.

Lees meer...

PE gaat voor duurzame toekomst van Ermelo

ERMELO – Gistermiddag werd in restaurant Bon Apetit bij Proson het vijfentwintigjarig jubileum gevierd van Progressief Ermelo. Het thema was ‘Duurzaamheid in Ermelo’. Diverse sprekers kwamen aan het woord. Ook werd er een jubileumboekje gepresenteerd. 

Lees meer...

Mister Diftar ruim 35 jaar actief in de plaatselijke politiek

ERMELO - tijdens het jubileumfeest van Progressief Ermelo, vanmiddag in restaurant Bon APetit bij Proson, zat er een erelid in de zaal. Wim Oosterhuis, een van de oprichters en eerste wethouder van PE, werd in april 1997 benoemd tot erelid. Vandaag werd Dirk de Vries Reilingh het tweede erelid van de partij. 

Lees meer...

CDA kiest voor vertrouwde en nieuwe gezichten

ERMELO - De Ermelose Daisy Vliegenthart staat op de vierde plaats van de concept-kandidatenlijst van het Gelderse CDA voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019. De lijst wordt aangevoerd door Gerhard Bos uit Apeldoorn, op twee en drie staan de huidige gedeputeerden Bea Schouten uit Wijchen en Peter Drenth uit Doetinchem. 

Lees meer...

Oosterhuis werd eerste wethouder

ERMELO - Op zaterdag 24 november viert Progressief Ermelo haar 25-jarig bestaan. Op 18 november 1993 werd bij notaris Wim Doorn de oprichtingsakte ondertekend. Hiermee bundelden de Progressieve Federatie en Ermelo 2000 de krachten en ontstond er één progressieve partij.

Lees meer...

Korting op sportbedrijf en Kunst & Cultuur

ERMELO - De Ermelose huizenbezitters gaan in 2019 11,9% meer ozb belasting betalen. ,,Vooropgesteld is een verlaging van de OZB-verhoging nooit genoeg,” meldt Bart van der Knaap (BurgerBelangen Ermelo). ,,Maar is dat onrealistisch? Zeker, gezien de financiele huishouding zoals die de afgelopen jaren is gevoerd, is een OZB verhoging noodzakelijk.” De raad is, weliswaar met stemverklaringen, vanavond unaniem akkoord gegaan met de programmabegroting.

Lees meer...

Vogelsang komt met gewijzigd voorstel

ERMELO - Wethouder Wouter Vogelsang komt morgenavond met een voorstel de OZB belasting op woningen niet met de voorgestelde 22 % te verhogen, maar met 11,9%. Tijdens de vergadering van de commissie bestuur en middelen werd al besloten de Hondenbelasting niet in 2019 af te schaffen. Na de raadsvergadering vonden de politieke partijen dat de belastingverhoging nog verder naar beneden kon worden bijgesteld.

Lees meer...