Rechter geeft gemeenteraad gelijk

ERMELO – De gemeenteraad heeft het recht om de uitbreidingsmogelijkheden voor de eendenslachterij Tomassen Duck To in te perken. Dat is de conclusie van de Raad van State die donderdag de uitspraak deed naar aanleiding van de bezwaren die waren ingediend tegen het bestemmingsplan De Driehoek.

Lees meer...

'Huisvesting grootste probleem'

ERMELO – Vanwege de enorme woningnood moeten er landelijk ieder jaar minstens 15.000 zogenoemde flexwoningen extra worden gebouwd. Dat concludeerde CDA-Kamerlid Erik Ronnes vorige maand. „Starters of mensen die scheiden, komen nauwelijks aan een woning. Met flexwoningen kan daar snel wat aan worden gedaan,” aldus Ronnes.

Lees meer...

Forum voor Democratie op derde plaats

ERMELO - Er is gisteren in Ermelo veel gestemd. Met een hoog opkomstpercentage van 62,8 % is dat 6,8 % meer dan vier jaar geleden. De meeste stemmen gingen in Ermelo naar de ChristenUnie. Zij kregen 17,4 % (+ 2,9%) tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Op de voet volgt het CDA met 16,7% van de uitgebrachte stemmen.

Lees meer...

Baars wacht op nieuw evenementenbeleid

ERMELO - Een zevende Zomeravondbraderie komt dit jaar niet op de agenda. VVV manager Ronnie Regeling betreurt deze beslissing van het college. Burgemeester André Baars onderbouwt de keuze met het feit dat er eerst een nieuw evenementenbeleid moet worden gemaakt.

Lees meer...

Bijleveld moet vertrouwen militairen terugwinnen 

ERMELO - Minister van Defensie, Ank Bijleveld, bracht maandagmiddag een werkbezoek aan de legerplaats in Ermelo. De minister werd vergezeld door onder anderen CDA lijsttrekker voor de Provinciale verkiezingen Gerhard Bos en het Ermelose Statenlid Daisy Vliegenthart.

Lees meer...

Te Brake: 'Mooiste is om spoor te laten zakken' 

ERMELO - Met een uitbreiding van het treinverkeer zullen spoorbomen nog langer en vaker gesloten zijn. Hoewel de plannen van Prorail nog in een onderzoeksfase zijn, heeft de gemeente Ermelo al wel contact gezocht in verband met de negatieve gevolgen. Het CDA Ermelo stelde hierover onlangs vragen. Wethouder Wouter Vogelsang heeft in januari een eerste gesprek gehad met ProRail. Doel van het gesprek was om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de wachttijden bij de spoorwegovergangen te verminderen.

Lees meer...