'Voorstel was destijds niet compleet'

ERMELO - Het was geen sympathieke motie, maar BurgerBelangen Ermelo (BBE) wilde tijdens de laatste raadsvergadering de formatie uitbreiding voor de Ermelose gemeente uit het voorstel schrappen. Het gaat daarmee om een structureel bedrag van zo'n 500.000 euro voor dienstverlening en bodes. ,,De timing vinden we ongelukkig,” aldus Van der Knaap (BurgerBelangen Ermelo).

Lees meer...

Wethouder wil na verkiezingen graag stokje doorgeven

ERMELO - Wethouder Wouter Vogelsang zegt de politiek vaarwel. ,,Dit is mijn laatste kadernota,” zei hij woensdagavond tijdens de raadsvergadering. Wel maakt hij zijn termijn als wethouder af. Maar in maart 2022 zet hij na veertig jaar lokale politiek een streep onder zijn carrière. Zijn eerste stappen zette hij in 1982 bij de VVD en was 24 jaar raadslid. Met vier jaar wethouderschap (BurgerBelangen Ermelo) vindt hij het mooi geweest.

Lees meer...

'Geen opwaardering Oude Telgterweg'

ERMELO - Wat gebeurt er met de Oude Telgterweg wanneer het nieuwe sportcentrum gerealiseerd wordt? Verschillende raadsleden pleiten voor een integrale aanpak. ,,We praten al veel langer over de Oude Telgterweg dan over het sportcentrum,” zegt raadslid Ronald van Veen. Nu het sportcomplex gerealiseerd moet worden, zal ook de verkeersontsluiting aangepakt moeten worden. Maar in welke fase?

Lees meer...

'Natuurverenigingen trekken bezwaren in'

ERMELO – ,,Het bestemmingsplan Strand Horst wordt in oktober goed gekeurd.” Daar is wethouder Hans de Haan van overtuigd. Met de natuurverenigingen wordt zeer binnenkort een convenant gesloten. ,,Zij trekken hun bezwaren in,” aldus de optimistische wethouder. ,,Het ziet er ontzettend rooskleurig uit.”

Lees meer...

Onderzoeksbureau spreekt met betrokkenen

ERMELO – Begin volgende maand zal het onderzoeksbureau Necker van Naem komen met conclusies en aanbevelingen in de ‘langlopende dossiers’. Inmiddels zijn de betrokkenen rond het dossier Bar Twinns, het dossier Tomassen Duck-To en de Pallet en Timmerfabriek Ten Hove gehoord. ,,Ook ambtelijk zijn de dossierhouders gesproken,” vertelt raadslid Ronald van Veen (ChristenUnie Ermelo). Hij is één van de woordvoerders van de begeleidingscommissie.

Lees meer...

'Maximale aandacht nodig voor gebruik lachgas en designerdrugs' 

ERMELO/ REGIO - Het bezit van alle benodigdheden om de nieuwe designerdrugs te maken, moet zo snel mogelijk verboden worden. Met deze boodschap gingen de burgemeesters Haseloop (Oldebroek) en Rozendaal (Elburg) namens 27 collega's uit Oost-Nederland naar Den Haag. Ook burgemeester Dorine Burmanje (Ermelo) ondertekende dit belangrijke pleidooi.

Lees meer...

Raad steunt unaniem plan om zoekzones in kaart te brengen 

ERMELO - ,,In Ermelo blijven wonen, wie wil dat nou niet?” Met deze uitspraak diende raadslid Pieter Stam (SGP) een motie in. Hiermee geeft hij opdracht aan het college om onderzoek te laten doen en in kaart brengen waar ontwikkeling van (grootschalige) woningbouw mogelijk is. Hierbij kreeg de SGP overigens de steun van de gehele raad.

Lees meer...