90 % kan in eigen gemeente boodschappen doen op zondag

ERMELO – Er wordt sinds enkele maanden regelmatig gesproken over een openstelling van supermarkten op zondag in Ermelo. Maar hoeveel draagvlak is hiervoor? Progressief Ermelo vindt, nadat zij informatie heeft opgehaald bij ondernemers, dat er zo snel mogelijk een gemeentelijke tafel georganiseerd moet worden om de mogelijkheden hiervoor te analyseren.

Lees meer...

Werken in geboortestad

ERMELO - Esther Heutink-Wenderich, oud-wethouder van de gemeente Ermelo en momenteel werkzaam als wethouder (van buiten) in de gemeente Enkhuizen, wordt namens het CDA wethouder in Nijkerk. De drie coalitiepartijen in Nijkerk, CDA, PRO21 en VVD, hebben een akkoord bereikt over de komende bestuursperiode.

Lees meer...

Zorgzaam, spaarzaam en duurzaam

ERMELO – Drie coalitiepartijen CDA Ermelo, één-Ermelo en ChristenUnie hebben hun kandidaat-wethouders bekend gemaakt. Sarath Hamstra zal namens het CDA Ermelo een wethouderszetel innemen, Ronald van Veen doet dat namens de ChristenUnie Ermelo en Eén Ermelo schuift Hugo Weidema naar voren. Deze coalitie wil bezuinigen en kiest ervoor om met drie wethouders aan de slag te gaan.

Lees meer...

Combinatie van coalitie-akkoord en raadswerkprogramma

ERMELO - CDA Ermelo, één-Ermelo en ChristenUnie zijn begonnen met de coalitievorming. Zij hebben besloten om geen traditioneel coalitie-akkoord te sluiten, maar een hybride-akkoord. In Nederland is het gebruikelijk dat gemeentebesturen werken met een coalitie-akkoord of met een raadswerkprogramma. In een traditioneel coalitie-akkoord staat afgesproken welke opdracht het nieuw aan te stellen college krijgt. Heel concreet dus. Een raadswerkprogramma is een werkplan voor de gemeenteraad en daarin staan onderwerpen waarover men het eens is dat die moeten worden uitgevoerd, maar waarover men het nog niet eens is over de aanpak.

Lees meer...

Drie partijen vormen coalitieakkoord 

ERMELO – CDA Ermelo, één-Ermelo en de ChristenUnie hebben het vertrouwen naar elkaar uitgesproken om samen de nieuwe coalitie te gaan vormen. ,,We zijn een soort van verloofd," zegt Ronald van Veen (ChristenUnie) met een glimlach. Bij de gemeenteraadsverkiezingen behaalden het CDA Ermelo en één-Ermelo ieder vijf zetels en werden hiermee beiden de grootste partijen. Tijdens het duidingsdebat, wat daarop volgde, kregen de lijsttrekkers van beide partijen het vertrouwen om initiatief te nemen in de formatie. Voorwaarde was wel dat er met iedereen gesproken zou worden.

Lees meer...

Raadsleden Koninklijk Onderscheiden

ERMELO - Dinsdagavond kregen vijf raadsleden een koninklijke onderscheiding. Zij werden onderscheiden voor hun werk in de gemeentepolitiek, en kregen van burgemeester Dorine Burmanje een lintje opgespeld.

Lees meer...

Kars pleit voor externe formateur

ERMELO - De grootste partij, het CDA Ermelo zal samen met Eén Ermelo, in gesprek gaan. Lijsttrekkers Sarath Hamstra en Henri Luitjes gaan vervolgens met alle partijen in gesprek. Evelien Kars (Progressief Ermelo) pleitte tijdens het duidingsdebat voor een externe formateur. Het debat ging overigens niet zonder scherpe sneren en venijnige woorden. ,,Ik hoop dat we in gesprek kunnen met een open houding, dat we dat kunnen doen voor het algemeen belang van Ermelo,” zei Hamstra.

Lees meer...

Gesprek om proces transparant te houden

ERMELO - Het duidingsdebat gaat over het duiden van de verkiezingsuitslag met als doel om in openbaarheid voor inwoners en andere geïnteresseerden als gekozen lijsttrekkers met elkaar te bespreken hoe het proces van de formatie eruit komt te zien. Het is geen formele raadsvergadering, maar heeft het karakter van een gesprek.

Lees meer...