Onvoldoende aanleiding voor raadsenquête 

ERMELO – Er kwam geen open debat over het rapport van Necker van Naem, over de langlopende dossiers. In de theaterzaal van de Dialoog, die momenteel verbouwd wordt, zouden raadsleden woensdagavond met elkaar in gesprek gaan. Maar in de eerste ronde gaf het geroutineerde raadslid Frans Snoek (SGP) al aan dat de meerderheid van de raad de mogelijkheid voor een eventuele raadsenquête van tafel wilde vegen.

Lees meer...

Raad worstelt met rapport onderzoeksbureau

ERMELO – Oud-burgemeester Andre Baars is niet gehoord in het onderzoek naar de langlopende dossiers. ,,Maar hij wordt meermalen genoemd in het rapport dat is opgeleverd door onderzoeksbureau Necker van Naem. Dat botst voor mijn gevoel,’ zegt raadslid Dick Tillema (ChristenUnie Ermelo).

Lees meer...

Stichtingen maken statement door weg te blijven

ERMELO - Komt er een einde aan de langlopende dossiers? Woensdagavond behandelt de gemeenteraad het rapport van onderzoeksbureau Necker van Naem. Op 8 september zal moeten blijken wat er gebeurt met de conclusies en aanbevelingen. Drie betrokken partijen, Stichting Doeh, WRBT en Bar Twinns, maken een statement door de vergadering niet bij te wonen. Zij hopen alsnog op een raadsenquête.

Lees meer...

Rapport vol tegenstellingen

ERMELO - De raadscommissie die zich bezighoudt met de aanpak van langlopende dossiers heeft het rapport van Necker van Naem beschikbaar gesteld. Het is een rapport vol tegenstellingen. Daarnaast kon het bureau slechts beperkt zijn werk doen aangezien Tomassen Duck-To niet wenste mee te werken en ook oud-burgemeester André Baars niet gehoord is.  

Lees meer...

Waar wordt in de toekomst gebouwd?

ERMELO – De gemeente Ermelo gaat op zoek naar locaties waar grootschalige woningbouw plaats kan vinden. ,,In Ermelo blijven wonen, wie wil dat nou niet?” Met deze uitspraak diende raadslid Pieter Stam (SGP) in mei een motie in. Hiermee gaf hij, gesteund door de gehele raad, opdracht aan het college om onderzoek te laten doen en in kaart brengen waar ontwikkeling van (grootschalige) woningbouw mogelijk is.

Lees meer...

'Voorstel was destijds niet compleet'

ERMELO - Het was geen sympathieke motie, maar BurgerBelangen Ermelo (BBE) wilde tijdens de laatste raadsvergadering de formatie uitbreiding voor de Ermelose gemeente uit het voorstel schrappen. Het gaat daarmee om een structureel bedrag van zo'n 500.000 euro voor dienstverlening en bodes. ,,De timing vinden we ongelukkig,” aldus Van der Knaap (BurgerBelangen Ermelo).

Lees meer...

Wethouder wil na verkiezingen graag stokje doorgeven

ERMELO - Wethouder Wouter Vogelsang zegt de politiek vaarwel. ,,Dit is mijn laatste kadernota,” zei hij woensdagavond tijdens de raadsvergadering. Wel maakt hij zijn termijn als wethouder af. Maar in maart 2022 zet hij na veertig jaar lokale politiek een streep onder zijn carrière. Zijn eerste stappen zette hij in 1982 bij de VVD en was 24 jaar raadslid. Met vier jaar wethouderschap (BurgerBelangen Ermelo) vindt hij het mooi geweest.

Lees meer...

'Geen opwaardering Oude Telgterweg'

ERMELO - Wat gebeurt er met de Oude Telgterweg wanneer het nieuwe sportcentrum gerealiseerd wordt? Verschillende raadsleden pleiten voor een integrale aanpak. ,,We praten al veel langer over de Oude Telgterweg dan over het sportcentrum,” zegt raadslid Ronald van Veen. Nu het sportcomplex gerealiseerd moet worden, zal ook de verkeersontsluiting aangepakt moeten worden. Maar in welke fase?

Lees meer...