'Wij hebben de mankracht en de drive om het zelf op te pakken'

ERMELO - Ondanks dat er een flitsende presentatie op 10 april van plannen voor een nieuw CPO-project om een eigen woonwijkje te realiseren, heeft het college dit op basis van het huidige beleid afgewezen. Men stelt zich op als uitvoerder en stuurt het verzoek terug naar de raad met het idee dat de raad zelf moet beslissen of een dergelijk plan mogelijk gemaakt moet worden of niet.

Lees meer...

Instellingsterrein grootste uitbreiding van woningen in jaren 

ERMELO - Kan het rijksmonument De Hooge Riet worden verbouwd tot betaalbare studio's voor jongeren? Dat zou het CDA Ermelo graag onderzocht zien. ,,Een prachtige kans om tientallen jongeren in Ermelo te huisvesten en te behouden," zegt raadslid Cor Louwerse. ,,Daarmee slaan we twee vliegen in één klap. De mooie panden blijven in tact, terwijl we jongeren goedkope huisvesting aan kunnen bieden."

Lees meer...

Ondernemers tussen de wal en het schip

ERMELO - Fractievoorzitter Bart van der Knaap van BurgerBelangen Ermelo (BBE) heeft vragen gesteld over het besluit van het college voor het verplaatsen van kramen op het marktplein. Over dit besluit zijn verontruste reacties bij hem binnengekomen. ,,Deze zijn mogelijk veroorzaakt door gebrekkige communicatie. De komende periode gaat namelijk het college aan de gang met het herontwikkelen van het marktterrein." Van der Knaap vraagt zich af waar het mis is gegaan.

Lees meer...

'Zo'n wisseling van de wacht, daar is niks mis mee'

ERMELO - Zo’n honderd dagen na de verkiezingen vertellen de collegeleden wat er is veranderd in hun dagelijkse ritme, maar ook in het gemeentehuis na de verkiezingen van 21 maart. Voor de gemeenteraadsverkiezingen maakten we kennis met de beoogde wethouders in de stoel bij Nero Barbershop, vandaag vertelt burgemeester André Baars hoe hij kijkt naar de afgelopen periode.

Lees meer...

'We zitten niet meer op de apenrots'

ERMELO - Zo’n honderd dagen na de verkiezingen vertellen de collegeleden wat er is veranderd in hun dagelijkse ritme, maar ook in het gemeentehuis na de verkiezingen van 21 maart. Voor de gemeenteraadsverkiezingen maakten we uitgebreid kennis in de stoel bij Nero Barbershop, vandaag vertelt Laurens Klappe voor Ermelo van NU hoe hij zijn nieuwe portefeuille in het nieuwe college ervaart.

Lees meer...

'Verhalen kunnen ze lezen, antwoorden kunnen ze krijgen'

ERMELO - Zo’n honderd dagen na de verkiezingen vertellen de collegeleden wat er is veranderd in hun dagelijkse ritme, maar ook in het gemeentehuis na de verkiezingen van 21 maart. Voor de gemeenteraadsverkiezingen maakten we kennis met de beoogde wethouders in de stoel bij Nero Barbershop, vandaag vertelt Wouter Vogelsang voor Ermelo van NU hoe hij het wethouderschap werkelijk ervaart.

Lees meer...

 'We kunnen in Ermelo een Dark Sky Park realiseren'

ERMELO - Zo’n honderd dagen na de verkiezingen vertellen de collegeleden wat er is veranderd in hun dagelijkse ritme, maar ook in het gemeentehuis na de verkiezingen van 21 maart. Voor de gemeenteraadsverkiezingen maakten we kennis in de stoel bij Nero Barbershop, vandaag vertelt Hans de Haan voor Ermelo van NU hoe hij het wethouderschap werkelijk ervaart.

Lees meer...

Gemeente wil culturele infrastructuur binnen onderwijs

ERMELO - De gemeente Ermelo zal in 2018/2019 samen met het onderwijs een convenant Cultuur en Onderwijs gaan ontwikkelen en ondertekenen. Het doel van het convenant is om samen met scholen en culturele instellingen te komen tot een samenwerkingsverband dat past bij de Ermelose situatie waarin cultuureducatie voor een langere periode is gestructureerd.

Lees meer...

Gezond bewegen en zwemles voeren boventoon

ERMELO – Wethouder Leo van der Velden heeft een concreet en duidelijk plan voor het duurzame, nieuwe sportcomplex. ,,Het is het meest besproken onderwerp van de afgelopen tijd,” zegt hij, blij dat hij nu concreet naar buiten kan treden. Vier multifunctionele ruimtes voor binnensport, waarvan één specifiek voor Sparta, een wedstrijdbad en een doelgroepenbassin. Bovendien wordt het gehele complex klimaatneutraal gebouwd.

Lees meer...

'Burgerparticipatie is zo een lege huls'

ERMELO - De bekendmaking dat er maatwerkwoningen komen aan de Zandkampweg maakt veel los, bij omwonenden, dorpsgenoten en bij raadsleden. Ook raadslid Erik van der Weide heeft vraagtekens bij deze 'snelle' procedure. Namens het CDA Ermelo heeft hij vanavond schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het collegebesluit. Hij vraagt met name opheldering over waarom inwoners niet van te voren betrokken zijn bij de besluitvorming en ook de gemeenteraad niet op de hoogte is gebracht voorafgaand aan het besluit.

Lees meer...