'Maximale aandacht nodig voor gebruik lachgas en designerdrugs' 

ERMELO/ REGIO - Het bezit van alle benodigdheden om de nieuwe designerdrugs te maken, moet zo snel mogelijk verboden worden. Met deze boodschap gingen de burgemeesters Haseloop (Oldebroek) en Rozendaal (Elburg) namens 27 collega's uit Oost-Nederland naar Den Haag. Ook burgemeester Dorine Burmanje (Ermelo) ondertekende dit belangrijke pleidooi.

Lees meer...

Raad steunt unaniem plan om zoekzones in kaart te brengen 

ERMELO - ,,In Ermelo blijven wonen, wie wil dat nou niet?” Met deze uitspraak diende raadslid Pieter Stam (SGP) een motie in. Hiermee geeft hij opdracht aan het college om onderzoek te laten doen en in kaart brengen waar ontwikkeling van (grootschalige) woningbouw mogelijk is. Hierbij kreeg de SGP overigens de steun van de gehele raad.

Lees meer...

Bewoners willen vooral onderzoek naar dossier Bar Twinns

ERMELO – Uit de onlangs gehouden burgerpeiling blijkt dat 65% van de deelnemers vragen heeft bij de procedure rond het dossier Bar Twinns. Op de tweede plaats is het dossier Tomassen Duck-To beland en derde is Pallet en Timmerfabriek Ten Hove met respectievelijk 47% en 39%.

Lees meer...

Einde, na tien jaar touwtrekken, in zicht

ERMELO - De termijn om de blokkade op de Prins Hendriklaan in het eerste kwartaal van 2021 te verwijderen is niet gehaald. Daarom heeft raadslid Dick te Brake namens het CDA vragen gesteld aan het college van Ermelo. ,,Ruim tien jaar speelt deze afsluiting al," zegt Te Brake. ,,Voor veel inwoners van Ermelo een onbegrijpelijke zaak. Gevaarlijk door afgesloten wegen, een nieuwe woonwijk die maar van één kant in te rijden is. Voor het CDA Ermelo een onverantwoorde situatie."

Lees meer...

'Te weinig aandacht aan naleven van afspraken'

ERMELO – Een langlopend dossier, namelijk dat van de verbouw van de HEMA in winkelcentrum De Enk, is voor het college gesloten. ,,Besluiten zijn niet in voldoende mate gedeeld waardoor er bij een aantal partijen vragen zijn ontstaan,” zegt wethouder Laurens Klappe. ,,Achteraf gezien kunnen we alles wel verantwoorden, maar er is te weinig aandacht geschonken aan contractbeheer. Afspraken zijn gemaakt met de beste bedoelingen, het waren goeie besluiten alleen het bewaken ervan is voor ons een leerpunt,” aldus Klappe.

Lees meer...

'Zijn oude abonnementen ook weer beschikbaar?'

ERMELO – De explosieve prijsstijging van de zwembadtarieven is teruggedraaid, maar daarmee is de kous voor Sarath Hamstra, fractievoorzitter van het CDA Ermelo, niet af. Hij wil duidelijkheid over hoe dit gecommuniceerd is met bezoekers van zwembad Calluna ten aanzien van eventuele restitutie. Ook moet duidelijk worden hoe de tarieven komende jaren worden vastgesteld.

Lees meer...

CDJA jongeren in discussie over verkiezingen

ERMELO – Op 15, 16 en 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Veel jongeren, ook in Ermelo, mogen dan voor de eerste keer hun stem uitbrengen. En dat kan best lastig zijn. De jongerenpartij van het CDA in Ermelo, het CDJA, krijgt soms al vragen over verkiezingsprogramma’s of debatten. Om die reden organiseert zij aanstaande vrijdag Pizza & Politics, vanaf 18.00 uur.

Lees meer...

Peiling is offline

ERMELO - Security-expert André Koot noemt het ‘broddelwerk’, bezorgde burgers noemen de Burgerpeiling een knullig opgezette enquête. Met alleen het invullen van een postcode kan iedereen stemmen op de zogenaamde hoofdpijndossiers. Zelfs een huisnummer is niet nodig en ook hoeft het geen postcode uit Ermelo te zijn. Onzorgvuldig en niet passend bij het onderwerp waar het gaat om zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. Inmiddels heeft de gemeente de burgerpeiling offline gehaald, vanwege technische problemen, zoals zij het zelf noemt.

De gemeenteraad wil met de burgerpeiling weten welke dossiers er volgens de burgers onderzocht moet worden. Het doel van het dossieronderzoek is om inzicht te krijgen in de wijze waarop de communicatie- en informatievoorziening in een drietal langlopende dossiers verlopen is. Daarnaast is het van belang om te onderzoeken of de gemeente in deze dossiers zorgvuldig heeft gehandeld. Dat de poll gemakkelijk gemanipuleerd kan worden, wekt daarbij geen vertrouwen. Vertrouwen dat een aantal burgers (belanghebbenden bij de dossiers) overigens al lang niet meer heeft. ,,Ik kon deze burgerpeiling wel honderdduizend keer invullen,” zegt Cora van Eijsden, die vanwege het dossier Tomassen Duck-To de poll wilde invullen. Ze vindt dat de gemeente met deze peiling compleet voor joker staat. ,,Als dit het niveau van de raad is, dan moet er echt wat anders gebeuren,” post Stichting Doeh op Facebook.

Ook Koot vindt dat de gemeente hiermee de burgers niet serieus neemt. ,,Digitaal stemmen is natuurlijk sowieso een groot probleem bij de overheid.” Dit zegt hij tegen journalist Niels Kater tijdens een interview voor Omroep Gelderland. Zijn voorstel zou zijn dat alle burgers een papiertje invullen tijdens de verkiezingen op 17 maart. ,,Er hoeft geen handtekening onder, er hoeft geen naam onder. Je weet dat het verstuurd is naar de inwoners van de gemeente. That's it. Kost ook geld, maar minder." Video: Niels Kater