Afdrukken

Goed combinatievoetbal lust voor het oog

ERMELO - DVS’33 en Staphorst trakteerden de toeschouwers aan de Sportlaan in Ermelo op een aantrekkelijk potje voetbal. In een open wedstrijd kregen beiden ploegen de nodige kansen maar alleen Stef Nijland wist met een beauty de doelman te passeren, 1-0.

Het was triest weer, maar het voetbal dat beide ploegen op de mat legden was leuk om te zien. Bij de opkomst van de spelers bleek al het grote verschil in lengte. Daar waar Staphorst bomen van kerels
het veld opstuurden, bleken spelers als Lars Huber, Eren Turan Yavuz en Abdelkarim Arzini echt kleine jochies. Maar ‘die jochies’ wisten wel met grote regelmaat met leuk combinatievoetbal voor het doel van doelman Jorick Maats te komen maar met name Lars Huber kwam een aantal keer net te kort.

Veel vrije mensen

Staphorst liet DVS’33 aardig voetballen, maar hield ook veel mensen voor de bal waardoor de Geelzwarten een aantal keer in de minderheid kwamen te staan na balverlies. Het klopte bij tijd en wijle niet en trainer de Geyter moest een tactische verandering doorvoeren. Het ging ten koste van Arzini die na een lastig begin zich net op zijn gemak begon te voelen. Jammer voor de speler onder 23, maar begrijpelijk voor het evenwicht werd er met Frank Olijve een extra middenvelder ingebracht. Al snel had dat resultaat hoewel Staphorst af en toe in de buurt van invaller doelman Gorczycka wist te komen maar diens optreden was gistermiddag vlekkeloos.

Combinatiespel

De thuisploeg liet af en toe prachtig combinatiespel zien. Met name de driehoekjes tussen Nijland, Ben Moussa en Olijve waren een lust voor het oog en zorgde ook voor de nodige openingen, maar El
Ghazouani wist met een aantal goede voorzetten net geen Geelzwarte speler te vinden.

Sterke bank

Ook in de tweede helft bleef het spel op en neer gaan en beide ploegen hadden kunnen of zelfs moeten scoren maar beide doelmannen hielden de boel droog. Met Evre, Akla en El Alblak in de ploeg zetten DVS’33 nog even aan in de slotfase. Akla scoorde maar stond buitenspel. Pas in de 85e minuut vonden de Ermeloërs de opening. El Alblak legde de bal met een prachtige voorzet op de voet van Nijland die de bal op een onnavolgbare wijze in de linker bovenhoek krulde, 1-0 en het betekende gelijk drie punten want Staphorst bleef problemen houden met doelman Piotr Gorczynka die de punten in Ermelo hield. Het liet opnieuw zien dat een brede bank belangrijk is in de Derde Divisie waarin zoveel wedstrijden worden gespeeld.