Ermelose met twee paarden naar Nederlands Kampioenschap 

ERMELO/ WEZEP - Afgelopen zaterdag werd de Ermelose Gerdine Frens met haar paard Gino winnaar in de categorie M springen tijdens de Gelderse kampioenschappen in Wezep. De spring- en dressuurruiters die hier aan de start mochten komen, hadden zich gekwalificeerd via regionale wedstrijden.

Lees meer...

Dressuurbeloften verrassen de jury

ERMELO - Vandaag begonnen de prestigieuze Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De beste dressuurbeloften strijden in de leeftijdscategorieën van vijf- t/m zeven jaar om de hoogste eer. 

Lees meer...

Fokko de Gans zwemt op hoog niveau synchroon

ERMELO – Fokko de Gans was al twee maal Nederlands Kampioen Synchroonzwemmen en over twee weken doet hij mee aan de WK in Boedapest. Nederland levert deelnemers op diverse onderdelen, De Gans doet mee met het Mixed Duet.

Lees meer...

Eerste omkeerbare golfbaan in Europa

ERMELO - Nog 311 dagen dan opent de golfbaan The Links Valley op de Ullerberg. Op de website telt een klok terug tot de opening. De heidegolfbaan op landgoed Ullerberg wordt dit jaar omgebouwd tot een golfbaan van allure. Een baan die zich kan meten met Nederlandse topbanen, volgens kenners.

Mede-initiatiefnemer Frank Pont werd in 2004 benaderd door een van de telgen van de familie Waller, de familie die eigenaar zijn van de Ullerberg. ,,De vraag was of ik hen kon helpen met het realiseren van een nieuwe golfbaan op hun bijna 100-jarige landgoed.’’ Vertelt hij op de website. Hij was verrast door de 9 holes heidegolfbaan uit 1900. ,,Voor mij was het vanaf het eerste moment duidelijk dat deze plek heel speciaal was. Denk aan een mix van De Pan, De Rosendaelsche en Walton Heath in Engeland en je bent niet ver weg van wat er ligt. Voor mij was het vanaf het eerste moment duidelijk dat als we hier een golfbaan zouden mogen bouwen, dit een van de topbanen van Nederland .’’ In nauwe samenwerking met ecologen, de provincie, gemeente en de natuurorganisaties koste het nog bijna vijftien jaar om toestemming te krijgen om de baan te bouwen. Tijdens dit traject besloot de familie Waller dat zij niet zelf de ontwikkeling en aanleg van de baan op zich wilden nemen, maar dat zij daarvoor een externe partij zou zoeken. Vanaf 2015 werd het project door twee deskundige en enthousiaste families (Woltering en Rozendaal) opgepakt die al eerder ruim hun sporen in ondernemend Nederland hadden verdiend, binnen en buiten de golfwereld. Begin 2017 was het dan zover en kon de aanleg na al die jaren eindelijk beginnen.

Reversible

Pont: ,,Omdat het beschikbare heideterrein niet groot genoeg is om 18 holes te bouwen, werd al vroeg in het proces besloten om een 9 holes baan te bouwen. Ik wist al vrij in het begin dat we op De Ullerberg een omkeerbare golfbaan moesten maken. Dit heeft immers vele voordelen. Er is meer variatie in hoe de wind invloed heeft op het spel en je krijgt in feite twee golfbanen in plaats van één. Er is meer variatie mogelijk in richting, lengte en type van approachschoten naar de greens.’’ Aan de andere kant is het wel moeilijker voor de ontwerper om een bestaande golfbaan om te bouwen naar een omkeerbare course. Er moeten immers twee golfbanen ontworpen worden. ,,Maar,’’ vertelt Pont, , Het was voor mij heel duidelijk dat een omkeerbare baan op de Ullerberg ontwerpen heel logisch zou zijn, mede omdat er vrijwel geen kans is dat de baan ooit naar 18 holes kan uitbreiden. Het terrein maakt ook een omkeerbare baan mogelijk; ondanks dat er veel hoogteverschil in de site is, lopen de holes geleidelijk omhoog en omlaag. The Links Valley wordt daarmee nu de eerste reversible golfbaan van Europa.’’

Klassieke topbaan

,,De on-Nederlandse hoogteverschillen, het unieke concept van een omkeerbare golfbaan, de zanderige ondergrond, de heide die op veel plaatsen al aan het opkomen is, het strategische ontwerp van de golfbaan en de door het werk van topshapers zoals de Ier Conor Walsh (bekend van de St. Andrews Castle Course, Machrihanish Dunes en De Swinkelsche) en de Nederlander Lowie Bussemakers maken dat ik zeker ben dat The Links Valley snel na opening een plaats zal gaan innemen tussen de Klassieke top banen zoals de Pan, de Hoge Kleij, de Haagsche en de Eindhovensche. Waarbij het mooie is dat het nu nog wel mogelijk is om lid te worden van The Links Valley; mijn advies is wacht niet te lang!’’ Meer informatie en om de ontwikkeling van de baan te volgen: http://thelinksvalley.nl/

Zilver voor Nederlandse Young Riders tijdens EK

ERMELO - De Nederlandse Young Riders hebben een zilveren medaille gewonnen op het EK Eventing in Ierland. De Ermelose amazone Gerdine Frens kwam individueel uit met haar paard Wishfull Thinking. Ze reed een foutloze cross, maar kreeg veel tijdsoverschrijding.

Lees meer...

Ermelose wandelaars tevreden na uitlopen tocht

ERMELO – Onder de ruim 38.000 wandelaars die zegevierend over de Via Gladiola liepen, waren ook de Ermeloers die Ermelo van NU de afgelopen vier dagen heeft gevolgd. Het zijn allemaal toppers die deze 101e Vierdaagse van Nijmegen hebben uitgelopen.

Lees meer...

Overdreven zoals er over de ‘Zeven Heuvelen wordt geschreven’

ERMELO – Vandaag moesten de 39.719 wandelaars de Zeven Heuvelen van Groesbeek slechten. Hoewel: zeven heuvelen. De zeven zitten niet allemaal in het Vierdaagse parcours, eigenlijk worden er maar vijf heuvels bestegen. Evengoed een hele opgave.

Lees meer...