Ermelo kijkt terug op een bewogen sportjaar

ERMELO – Geen Sportverkiezing 2020 dus ook geen Sportgala. Maar, de organisatie is niet bij de pakken gaan neerzitten en heeft een alternatief bedacht: een livestream. Er is niet gekeken naar de beste sporter of sportploeg, maar het gaf wel de mogelijkheid om breder naar sport te kijken.

Lees meer...

Volledig coronaproof hardlopen

ERMELO – Het bestuur van de Halve Marathon Ermelo is er uit. Het heeft wel wat hoofdbrekens gekost, maar er is besloten de HME in juni wél door te laten gaan. Tenminste, een loop met dezelfde afstanden, maar op individuele basis. Dus geen massale start en finish.

Lees meer...

‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’

ERMELO – Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en dat geldt zeer zeker voor DVS’33 Ermelo. Iedere zaterdag trainen er circa zestien Dribbels, dat zijn de drie en vierjarigen, enthousiast bij DVS’33 Ermelo achter het hoofdveld. De voetballertjes ontvingen afgelopen week nieuwe ballen.

Lees meer...

Shirts geschonken aan Stichting Karamba

ERMELO - Voetbalclub Pipeline United in Gambia is geheel in het zwart-geel van DVS’33 Ermelo gestoken. In oktober werden tenues van de Ermelose voetballers vervangen en deze sportkleding is geschonken aan de Stichting Karamba.

Lees meer...

Coronel Dakar Team haalt beste resultaat ooit in Dakar Rally

ERMELO – De Dakar Rally 2021 zit er al weer op. Gisteren finishten de deelnemers in Jeddah in de twaalfde etappe na een tocht van 447 kilometers. De gebroeders Tim en Tom Coronel kwamen deze etappe als veertigste equipe binnen en eindigden daarmee op de 26e plaats in het algemeen klassement. Hun beste resultaat ooit in een Dakar Rally.

Lees meer...

‘De routes voor de assistentie zijn leuker en uitdagender dan vorig jaar’

ERMELO – In de Dakar Rally zijn de coureurs de eigenlijke helden. Maar, zonder hulp van de monteurs en de truckdrivers, kunnen ze echt niet. Ermeloër Bram van Winkoop is zo’n truckdriver. Hij rijdt de servicetruck van het team Coronel Dakar Team. Hoe zien zijn dagen eruit? Ermelo van NU vroeg het de jonge plaatsgenoot. 

Lees meer...

Na dertien jaar Ermelo’s gras nieuwe uitdaging

ERMELO - De Technische Commissie laat weten dat Roald de Vries aan het eind van het seizoen vertrekt bij DVS’33 Ermelo. Met het naderende vertrek komt er een eind aan het tijdperk van ‘mister-DVS’ van de laatste 2 decennia. De Vries is niet ingegaan op de aanbieding die de TC hem heeft gedaan.

Lees meer...