Eerste mannelijke solo tijdens Nationaal Kampioenschap Masters

ERMELO - Komend weekend (25-26januari) wordt in Hoofddorp het NK Masters Synchroonzwemmen gehouden. Voor plaatsgenoot Fokko de Gans een lustrumjaar, of toch niet? De Gans: ,,Sinds het mixed duet in 2016 als programmaonderdeel in het reglement is opgenomen, heb ik hieraan deelgenomen. Deze vijfde deelname ‘mixed’ was niet meer realistisch toen mijn zwempartner voor dit seizoen andere doelen had dan ik.’’

Lees meer...

Beursplein perfecte voorbereiding tiende Halve Marathon

ERMELO – Dit jaar bestaat de Halve Marathon Ermelo tien jaar. Een jubileum dus. Daardoor worden er extra jubileumactiviteiten georganiseerd. Een daarvan is de HME Beursplein. Deze vindt op woensdag 12 februari plaats in de nieuwe Intersport aan Stationsstraat 129. 

Lees meer...

Korfballers in thuishal magistraal van start

ERMELO - De Ermelose korfballers van Dindoa streden zaterdag thuis tegen het Nijmeegse Noviomagum. Dindoa imponeerde de eerste helft en ging met 20-9 de rust in. Twintig doelpunten in één helft is erg netjes. Deze waren vooral te danken aan Jorik Velgersdijk die er in de eerste helft acht op zijn naam zette. Toch wist Noviomagum in de tweede helft terug te komen.

Lees meer...

‘Dit had ik echt niet willen missen’

ERMELO – Vrijdag was de finish van de Dakar Rally 2020 in Qiddidiyah. De gebroeders Coronel zijn met een mooi resultaat geëindigd op plek 27 in het klassement. Een heel mooi resultaat, waar het hele team aan heeft bijgedragen. Iedereen, dus ook Ermeloër Bram van Winkoop is natuurlijk ontzettend trots.

Lees meer...

Aanvaller wil weer volledig meespelen

ERMELO – Ali Akla, de 26-jarige aanvaller keert aankomend seizoen weer terug naar de Sportlaan. Na een aantal goede jaren vertrok hij in 2016 naar IJsselmeervogels om daar te gaan voetballen op de Westmaat. Van de week tekende Akla een contract voor één seizoen met DVS’33 Ermelo.

Lees meer...

‘Als chauffeur hoef ik me niet te vervelen’

ERMELO – Na de rustdag van zaterdag in Riyad ging de Dakar Rally vandaag door naar Wadi Al-Dawasir waar de achtste etappe werd verreden. Bram van Winkoop reed gisteren met z’n collega’s de assistentieroute, maar die was wel 750 kilometer lang en ze moesten flink doorrijden om op tijd in het bivak te zijn. 

Lees meer...

Tweede helft levert mooi voetbal op

ERMELO - DVS’33 heeft haar thuiswedstrijd tegen Odin’59 met 4-1 gewonnen. De individuele klasse van spits Joshua Patrick en doelman Daan Huiskamp maakten het verschil. In de absolute slotfase kwam de thuisploeg echter helemaal los waardoor voor het publiek gold: eind goed, al goed.

Lees meer...

Terugblik Léon Jansen, Sportman van het jaar 2018

ERMELO – Nog een maand, dan is er het Sportgala 2020. Er zijn nog een aantal dagen om te stemmen op de sportman, sportvrouw, sporttalent en de sportploeg. Daarna maakt de jury zich op om de stemmen te tellen. Altijd weer spannend. Vorig jaar werd Léon Jansen Sportman van het jaar.

Lees meer...