Gratis beginnerscursus, informatieavond en hardloopshirt

ERMELO - De elfde editie van de Halve Marathon van Ermelo komt eraan. Zaterdag 3 juni is de grote dag, maar vanaf 1 februari is de voorinschrijving geopend. Veel is hetzelfde, maar er zijn ook nieuwtjes te melden. Zo zorgt het oeroude Ermelose bedrijf Smurfit Kappa de ‘Iedereen Kan Meedoen Loop’, en is er een tien kilometer binnen de Van Panhuis Bouw bedrijvenloop.

Lees meer...

Voorbereiding op Dassen TrailRun

ERMELO - Als voorbereiding op de Dassen Trailrun van 4 maart krijgen alle 1.100 basisscholieren uit Ermelo, eind januari op school een (hardloop)clinic aangeboden. Vanuit de Organisatie en de JOGG-regisseur van Interactie Sportbedrijf Ermelo is in het kader van 'Jongeren Op Gezond Gewicht' dit sportieve initiatief ontstaan.

Lees meer...

Dindoa heeft strijd om kampioenschap in eigen hand

ERMELO - Afgelopen zaterdag stond voor Dindoa 1 de op papier lastige uitwedstrijd tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk op het programma. Dindoa 2 ging onderuit in Wormer tegen Groen Geel met 25-18 en voor de hoofdmacht was het zaak om zich te revancheren na de uitglijder tegen Drachten vorige week (24-17). Op voorhand geen gemakkelijke pot, want de Ermeloërs hebben het vaak lastig tegen TZ.

Lees meer...

'We fiksen het vanwege de magie van het CoronelDakar Team'

ERMELO – Maandagavond 16 januari kwam Ermeloër Bram van Winkoop weer terug in Ermelo na een enorm avontuur in de woestijn van Saudie Arabië. Als truckchauffeur reed hij voor het CoronelDakar Team en maakte een aantal heftige weken mee.

Lees meer...

'Ik had dit echt niet verwacht en ben bijzonder blij'

ERMELO – Afgelopen weekend wist de Ermelose drie medailles in de wacht te slepen tijdens de Wereldkampioenschappen IJszwemmen in Samoëns. Van Aurich werd zondag wereldkampioen in haar leeftijdscategorie op de 100m wisselslag. Ze zwom een fantastische tijd van 1:27.82 en was hiermee meer dan 10 seconden sneller dan de nummer 2. Zaterdag wist ze ook de gouden medaille te behalen op de 50m schoolslag met een tijd van 41.98.

Lees meer...

Sterke oefening van Sparta turnsters

ERMELO/ BEEKBERGEN - Zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd voor de turnsters in de categorie jeugd niveau F te Beekbergen. Vanuit Sparta Ermelo deden Nova Breman en Senna Wallet mee in het gecombineerde team samen met Orion Putten. De turnsters begonnen de wedstrijd op het toestel balk. Senna Wallet mocht het spits afbijten en wist haar zenuwen onder bedwang te houden en turnde een foutloze oefening. Op dit toestel werd Senna Wallet knap tweede.

Lees meer...

‘Je helpt elkaar altijd, dat vind ik nu zo mooi aan de Dakar’

ERMELO – Bram van Winkoop rijdt nog steeds rond in Saudi Arabië tijdens de DakarRally 2023. Het team Coronel heeft afgelopen periode wel wat te verstouwen gehad. Zo crashte de tweede teamwagen in de eerste proef en brandde volledig uit. Dit betekende het einde van de helft van het team. De gebroeders Coronel kregen de schrik van hun leven toen zij tijdens de zevende etappe een aantal keren over de kop gingen. Gelukkig vielen er in beide crashes geen gewonden.

Lees meer...

Een verbeterd contract hielp niet

ERMELO - De Technische Commissie heeft in de afgelopen weken gesprekken gevoerd met een gedeelte van de A-selectie van DVS’33 Ermelo. Uit deze gesprekken is naar voren gekomen dat er van een aantal spelers afscheid wordt genomen aan het eind van dit seizoen. Het gaat hierbij om Daan Huiskamp, Ali Akla, Nassim El Ablak, Tim van de Berg en Matijs Valstar.

Lees meer...