Veel kennis over fietsen en routes binnen de vereniging

ERMELO - In de wielsportmonitor 2020 is becijferd dat de afgelopen twee jaar 100.000 mensen gestart zijn met wielrennen of mountainbiken. Een mooi getal en het geeft aan hoe populair fietsen de laatste jaren is geworden. De afgelopen maanden is deze populariteit door de corona maatregelen en de noodzaak tot individueel sporten ook nog explosief gestegen. De Veluwse Wieler Vereniging (VWV Ermelo) speelt daar op in.

Lees meer...

Speel je in de kijker bij een topclub

ERMELO – In de zomervakantie, op dinsdag 21 juli, vindt voor de eerste keer een Jonger Oranje Talentendag plaats bij FC Horst. Dit wordt voor jongens en meisjes van 5 tot 12 jaar een geweldige voetbaldag. Daarbij maken ze ook kans om gescout te worden door scouts van de aanwezige profclubs.

Lees meer...

‘Waar een deur dicht gaat, gaat er altijd ergens anders weer een open’

ERMELO – Ermeloër John Dooijewaard, nu nog assistent-trainer van DVS’33 Ermelo, gaat per 1 juni als assistent-trainer aan de slag bij hoofdklasser vv Berkum te Zwolle. Het eerste elftal mag blij zijn met zo’n gedreven en enthousiaste assistent. 

Lees meer...

Trainingen sportclubs weer begonnen

ERMELO – Vanavond kwamen tussen 18.00 en 21.00 uur zo’n driehonderd jonge voetballertjes weer ouderwets het sportpark van DVS’33 Ermelo bezetten. Eindelijk mochten ze, na een lange lockdown, weer trainen.

Lees meer...

Korfbalpalen te leen

ERMELO - In deze bijzondere tijden heeft Dindoa een leuke manier gevonden om voor haar leden te zorgen. Nu het korfballen - net als alle andere sporten - stil ligt tot 1 juni, is er een mooi alternatief bedacht. De vereniging biedt haar leden de gelegenheid om gratis een korfbalpaal te lenen. Zo kunnen zij thuis oefenen en toch op deze manier actief blijven.

Lees meer...

Corona steekt spaak in wiel

ERMELO – De organisaties van de Wielerronde Horst & Telgt en die van de Veldwijkloop hadden het zich dit jaar anders voorgesteld. Een leuke Veldwijkloop, overigens de twintigste en tevens de laatste waar initiatiefnemer Theo Bouw zich mee zou bemoeien en een 48e Wielerronde door het Ermelose Buitengebied. Het Coronavirus greep echter ook bij deze evenementen in.

Lees meer...

Ook RaboRandmerencirsuit vervalt

ERMELO - Het leek allemaal zo voorspoedig te gaan: de jubileumeditie van de Halve Marathon Ermelo, die voor 6 juni staat gepland. Totdat het Coronacrisis roet in het eten gooide. Daarom heeft het bestuur van de stichting HME gisteravond dan ook besloten de tiende editie af te gelasten.

Lees meer...

Eerst keeperstrainer van de dames

ERMELO – Ermeloër Peter Schrijvers gaat per direct aan de slag als nieuwe keeperstrainer bij VV Zeewolde. Zo meldt de club uit Zeewolde op haar website. Schrijvers wat tot voor kort trainer bij derde klasser VV Hulshorst. 

Lees meer...