Basisschoolleerlingen lopen voorafgaand aan HME voor Ghana

ERMELO - Vorig jaar is een connectie gelegd tussen lagere scholen in Ghana, Ermelo en het loopevenement in Ermelo, de Week van de HME. Ook dit jaar gaan basisscholen in Ermelo en Ghana hardlopen. Om elkaars leven beter te leren kennen, legden leerlingen van de Bernhardschool contact met hun leeftijdsgenoten in Ghana.

Lees meer...

Kans op finaleplaats in Ahoy

ERMELO - Op 14 en 15 mei organiseert de dansafdeling van Sparta Ermelo het DansEvent in sporthal De Sypel in Harderwijk. Op zaterdagochtend staat direct de finale van het D-niveau (met D t/m 16 van Sparta Ermelo) op het programma.

Lees meer...

Ruim honderd klassieke motoren in Ermelo´s buitengebied

ERMELO – De edities van 2020 en 2021 werden vanwege de Corona afgelast, maar zaterdag 21 mei wordt dan eindelijk de zesde editie van de Classic Demo Race weer gehouden. De organisatie van dit motorevenement in Horst is er klaar voor, er zijn veel deelnemers en het parcours ligt er weer mooi bij.

Lees meer...

Maatjes gezocht voor mensen die graag willen meelopen maar het moeilijk kunnen

ERMELO - De inschrijvingen voor de tiende editie van de Halve Marathon van Ermelo lopen voor op de prognose, gebaseerd op voorgaande jaren. Dat is wel opmerkelijk omdat veel organisaties van hardloopevenementen klagen over teruglopende animo. Of het aantal zo blijft doorgroeien is natuurlijk niet bekend. Juist in mei schrijven traditioneel de meeste mensen in.

Lees meer...

Wielerevenement Veluweklassement weer op de kalender

ERMELO – Voor het eerst na de Covidperiode worden er weer wielerevenementen georganiseerd mét publiek. Zo ook de wedstrijden om het Veluweklassement van Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek. Dit Veluweklassement bestaat uit zeven koersen met de Rondes van Nijkerk en Heerde als nieuwe toevoeging. Op maandag 6 juli strijkt het wielercircus neer in Ermelo waar dan de Ronde van Horst&Telgt wordt verreden.

Lees meer...

Afwisselende en uitdagende routes

ERMELO - In navolging van het succesvolle VWV damesmountainbiken dat sinds 2013 een begrip in Ermelo is geworden, start de vereniging nu met dameswielrennen. Het idee is hetzelfde, namelijk met andere sportieve vrouwen in groepsverband op pad gaan. Alleen de fiets, de ondergrond en daardoor de snelheid, is anders. Daarnaast wordt er bij het racefietsen in een groep doorgedraaid. Op die manier fiets je na elke paar kilometers op een andere plek en weer naast iemand anders.

Lees meer...

Van Panhuis Bouw sponsor Business-Run tiende editie HME

ERMELO - De organisatie van de Halve Marathon van Ermelo (HME), die dit jaar de tiende editie beleefd, heeft vandaag bekend gemaakt dat er toch sprake zal zijn van een bedrijvenloop op zaterdag 4 juni. Dit onderdeel was na het wegvallen van de Rabobank als hoofdsponsor, uit het programma geschrapt. Daar kwamen veel vragen over. Van Panhuis Bouw wilde daarop haar naam graag verbinden aan dit mooie onderdeel van het hardloopevenement.

Lees meer...