Winnaar eerste finale Eredivisie

ERMELO - DeVeDo heeft vrijdagavond de eerste Eredivisie finale wedstrijd van de best-of-3 gewonnen van het uit Middelburg komende R.B.V.M. Na een moeizaam begin trekt DeVeDo net voor het einde aan het langste eind.

De Ermelose ploeg die zich nog net wist te plaatsen voor de play-offs, slaagde erin om de eerdere 2 wedstrijden van de best-of-3 van de halve finale te winnen van Sunrise Medical Braves. De vrijdagavond wedstrijd begon voor DeVeDo zeer moeizaam. Bij rust keek de Ermelose ploeg al tegen een achterstand aan van 8-18. In het tweede kwart lukte het DeVeDo om zich te herpakken en verkleinde het verschil tot 5 punten achterstand. Voor rust was het echter de ploeg uit Middelburg die de stand weer vergrootte naar 22-31.

Kansen

Na rust is het opnieuw DeVeDo dat de leiding neemt. De ploeg creĆ«ert en benut de kansen goed en door een sterke verdediging heeft R.B.V.M. meer moeite om hun kansen te benutten. DeVeDo komt ditzelfde kwart nog wel een keer op voorsprong, maar zit de opponent weer langszij. DeVeDo wint dan ook, net zoals het tweede kwart, het kwart. DeVeDo maakte dit kwart maar liefst 22 punten tegen 12 van de ploeg uit Middelburg. Met nog drie minuten spelen in het vierde kwart kwam DeVeDo weer op voorsprong door twee vrije worpen van Xena Wimmenhoeve. Daarna gaat de stand gelijk op. Het is door een drietal rake schoten van Julia van der Sprong dat DeVeDo de ploeg steeds in het voordeel schiet. R.B.V.M. komt nog een keer op gelijke hoogte en uiteindelijk is het laatste schot van Fabian Jansen trefzeker. De ploeg uit Middelburg krijgt nog een aanval, maar die weet DeVeDo te onderscheppen. DeVeDo wint daarmee de eerste Eredivisie finale van de best-of-3. Zaterdag 4 mei kan DeVeDo de titel van de Eredivisie prolongeren in de uitwedstrijd in Middelburg.