Afdrukken

Nieuwe banen met hypermoderne surround verlichting

ERMELO - Afgelopen weekend speelden ze hun eerste darttoernooi op de nieuwe locatie. E.D.C. maakt namelijk sinds twee maanden gebruik van acht banen in de Texsaloon in Ermelo. Bestuurslid Johan van den Bor is lyrisch over de nieuwe banen. ,,Vooral de ultieme dartbordverlichting!” Door de surround verlichting is er geen hinderlijke schaduw meer op het dartbord. Overigens hadden alle bestuursleden van E.D.C. moeite met de overstap naar de Texsaloon. ,,We hebben jarenlang met plezier gespeeld in de kantine van EFC’58,” vertelt Van den Bor. ,,Het was een puur praktisch probleem waarom we op zoek moesten naar een ander onderkomen.”

Eén van de redenen waarom E.D.C het jammer vindt dat men niet meer dart in de kantine van de voetbalvereniging is dat er nu ook geen jeugdtoernooien kan organiseren. ,,Maar in de Texsaloon hebben we weer andere mogelijkheden. De nieuwe locatie is echt prachtig en dat is te danken aan de eigenaar van de Texsaloon.” De clubleden trainen iedere maandagavond. ,,We hopen dat de club hier weer kan groeien,” aldus Van den Bor. De vereniging is ook op zoek naar vrouwelijke spelers. ,,Iedereen vanaf 16 jaar is welkom, maar het zou ook ontzettend leuk zijn als vrouwen deze sport in Ermelo (her)ontdekken.” Darts is een van de meest toegankelijke sporten die er bestaan. Iedereen kan darten. Bovendien is het een relatief goedkope sport om uit te oefenen.

Historie

E.D.C. is opgericht in het najaar van 1998 in wijkcentrum de Leemkuul in Ermelo. ,,In die tijd was Engelsman John Hougthon net in Ermelo komen wonen. Hij nam het initiatief tot de oprichting door een advertentie in het Ermelo's Nieuwsblad te zetten. Zo ging hij op zoek naar enthousiaste darters,” vertelt Van den Bor. ,,De opkomst was goed en de club startte met ongeveer 24 man. Dit groeide uit naar een maximum van 30 man. We hadden toen slechts zes borden, dus dertig deelnemers was aardig wat.” De vereniging moest een aantal jaren later op zoek naar een andere locatie. ,,Die vonden we in de sportkantine van de voetbalvereniging op sportpark De Zanderij. We hebben toen de naam van de club aangepast en zijn toen onder de naam E.D.C verder gegaan.” Inmiddels bestaat de vereniging al achttien jaar. ,,Klaar voor de toekomst,” lacht Van den Bor terwijl hij zijn dartpijl in de roos gooit. ,,Ik nodig iedereen uit eens te komen kijken.” Meer informatie www.edc-darts.nl