Afdrukken

Weg van degradatiegevaar

ERMELO – DVS’33 Ermelo won gisteren in Huizen met maar liefst 1-5 van sv Huizen. Door het aanvallende spel van de Ermeloërs hadden de groen-gelen op sportpark De Wolfskamer niets in te brengen.

De ploeg van Willem Leushuis had er zin in. Al vanaf het begin van de wedstrijd lieten de spelers een aanvallend spel zien, wat na een paar minuten al tot een kans leidde, die echter werd overgekopt. Er volgden aan aantal kansen die helaas niet tot een doelpunt leidden. Het eerste kwartier kon Huizen nog wat doen en werd soms wat gevaarlijk, maar de rest van de eerste helft kwamen de Huizenaren niet aan de bak. In de twintigste minuut kopte Huizenaar Leroy Oehlers de bal zelfs onhoudbaar voor keeper Johan Verkerk in eigen doel: 0-1. Door deze voorsprong begonnen de Ermeloërs losser te voetballen. Diverse kansen volgden totdat Maurice de Ruiter de bal in de bovenhoek schoot: 0-2.

Rode kaart

Trainer Henk van der Pol bracht in de rust Bilal Laoikili in de ploeg, een gelukkige wissel omdat de invaller al na vijf minuten de bal achter Daan Huiskamp legde: 1-2. De vrije trap van de groen-gelen werd door de Ermelose verdediging niet goed weggewerkt waardoor Laoikili de bal in het doel kon schieten. De Ermeloërs gingen echter voor de volle winst dus werd een tandje bijgezet. In de 63e minuut leidde dit tot het derde doelpunt: Benjamin Roemeon tikte de bal tussen de benen van keeper Verkerk in het doel: 1-3. Enkele minuten later draaide De Ruiter weg van zijn tegenstander en legt de bal in het doel: 1-4. Het ging toch al niet zo goed met de Huizenaren, maar toen Oehlers zijn tweede gele, dus rode kaart kreeg was het gedaan. Een paar minuten voor rust haalde Hayri Pinarci uit en schoot de bal vanaf zo’n dertig meter via de paal naar de 1-5. Door deze overwinning verkeert DVS’33 Ermelo niet meer in de degradatiezone.