Geelzwarten behouden kans op titel

ERMELO – Voor de zekerheid van de derde periodetitel had de Ermelose Derde Divisionist van ODIN'59 uit Heemskerk moeten winnen. Het zat er gisteren op het sportpark aan de Sportlaan echter niet in.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van vrijwilliger Joop van Dijk floot scheidsrechter Ruperti de wedstrijd van start. Beide ploegen hadden belang bij winst maar de Heemskerkers namen direct al het initiatief. Binnen een halve minuut, en zonder dat een geelzwarte speler de bal had geraakt, schoot Jim Hulleman, na voorbereidend werk van Lars Boekel, de bal uit een volley in het Ermelose net. De geelblauwen bleven druk zetten en DVS’33 Ermelo kwam niet echt in de wedstrijd. Pas na een kwartier werden de Ermeloërs gevaarlijk toen Maurice de Ruiter de bal richting Benjamin Roemeon schoot. Het schot trof geen doel, maar kwam via keeper Barry van Dijk terug in de voeten van Kay Velda die direct hard inschoot: 1-1. Hierdoor gesterkt namen de geelzwarten het initiatief over, maar ook de Heemskerkers wilden graag de bal in het Ermelose doel leggen. Over en weer ontstonden er zo enkele kansen, die echter geen van allen werden benut. De gevaarlijkste actie ontstond net voor rust toen Basil Camara bijna de bal over Daan Huiskamp kopte. De keeper dook nog naar de bal, maar ODIN’59- aanvaller Nigel Hardenberg was eerder bij de bal, maar deze schoot tegen de paal.

Verdeling

Na de thee kwamen twee ongewijzigde ploegen het veld op. ODIN’59 nam weer het initiatief en kreeg een aantal goede kansen waarbij DVS’33 Ermelo-keeper Huiskamp goed werk verrichtte. Ook de Ermeloërs kregen nog een aantal kansen, maar daar bleef het dan ook bij. Uiteindelijk werden de punten dan ook verdeeld. DVS’33 Ermelo blijft, na deze wedstrijd op de zevende plaats in de stand van de Derde Divisie en behoudt zicht op de derde periodetitel.