Afdrukken

Wielervereniging ‘enorm trots’ op deze bekroning

ERMELO – De grootste wielerbond van Nederland – de NTFU – heeft in oktober de ATB-tocht van de Veluwse WielerVereniging beoordeeld. Het resultaat was dat de Ermelose ATB-tochten het keurmerk ‘extra goed geregeld’ hebben ontvangen.

De vereniging is er enorm trots op en het bekroont het harde werk van zoveel vrijwilligers. Al sinds 1984 organiseert de Veluwse Wieler Vereniging ATB tochten. In die tijd nog onder de naam Veldtoertochten, met als enige afstand 25 km. Er is in ruim 30 jaar veel gebeurd. De ATB groeide in populariteit en de tochten werden aangekondigd als ATB tochten. Nog steeds organiseert de VWV Ermelo in oktober, november en december haar ATB tochten. Inmiddels met de afstanden 30, 45 en 60 km en in oktober ook de marathon van maar liefst 100 km onder de naam Veluws Taaiste. Die laatste afstand werd dit jaar voor de vierde maal verreden en kent een groeiende belangstelling. Deelnemers komen uit het hele land, maar inmiddels ook uit België. De Ermelose ATB-tochten sluiten daarbij goed aan bij de groeiende belangstelling naar ATB-tochten over een langere afstand. De omgeving waarin de VWV de tochten kan en mag organiseren is uniek. Met veel afwisseling in landschap en ondergrond - bos, hei, zand, singletracks en klimmen en dalen - en een afstand die iedereen wel past, zijn de tochten zeer aantrekkelijk. Het weer bepaalt natuurlijk in grote mate de zwaarte van de tocht. In goed overleg met de verschillende terreineigenaren slagen we er steeds weer in om op een verantwoorde manier de bijzondere natuur rond Ermelo tijdens onze tochten te presenteren.

Visitekaartje

Zo’n 75 vrijwilligers zijn bij de organisatie van de tochten betrokken, aangevuld met ervaren verkeersregelaars die de veiligheid voor de deelnemers vergroten. Dit jaar hebben we gekozen voor een centrale verzorgingspost nabij de Schaapskooi. Deze markante plek kan gerust een visitekaartje voor Ermelo worden genoemd en we krijgen daarover dan ook veel positieve reacties. De deelnemers aan Veluws Taaiste worden traditioneel extra verwend. Dit jaar werden zij op een unieke manier ontvangen op landgoed het Roode Koper en daarover werd nog lang nagepraat.
Op zaterdag 11 november wordt er weer een tocht georganiseerd: de ATB-tocht over 30, 45 of 60 km. Er wordt gestart vanaf 09:00 bij de Muzenhof aan de Leuvenumseweg. Voor meer informatie: VWV-Ermelo.nl