Afdrukken

Steeds meer Ermeloërs bij rondje Zandenplas

ERMELO / Nunspeet - Meer en meer hardlopers hebben het snelle asfalt van Nunspeet ontdekt. Rondom de Zandenplas wordt al jaren een loop georganiseerd die dit jaar over de duizend deelnemers trok. Daarbij ook veel lopers uit Ermelo. 

Vida Poortinga pakte het brons bij de vijf kilometer 40+. Zij liep een tijd van 23.20 en glunderde op het podium. Albert Poortinga moest vlak voor de finish afhaken want hij gaf tien seconden op haar toe. Hij werd 7e bij de mannen 40+. Kirsten Hogebrug liep bij de senioren naar een 7e tijd (21.30) voor winnares Marleen Vos uit Lelystad (20.32). Robert Hogebrug wist wel een podiumplek te behalen. Hij liep een strakke 19.37 op de vijf kilometer en mocht daarmee naar de tweede plek op het podium klimmen.

Topprestatie

Bij de tien kilometer miste Nick van Nieuwenhuizen (zie foto) uit Ermelo het podium op vier seconden en dat mag met recht een topprestatie worden genoemd. Er stonden immers heel veel topatleten aan de start van die tien kilometer waar de 29-jarige aardig tegen op keek, zoals hij achteraf bekende. ,,Ik heb rond mijn 16e jaar een paar jaar hardgelopen. Op een gegeven moment was mijn motivatie weg. Ik heb een tijdlang niets gedaan en ben toen de sportschool ingedoken. Lekker wat krachttraining met daarbij wat mountainbiken. Het begon twee jaar geleden echter weer te jeuken. In de zomer ben ik weer begonnen en dat ging zo goed dat ik er nu alles uit wil halen. Ik heb hard getraind, maar keek zeker tegen dit soort jongens op. Wilfred Verhagen, Gert Jan Liefers… niet de eerste de besten. Ik ben daarom voorzichtig begonnen. Durfde niet met Wilfred mee. Ik kwam echter steeds dichter naar hem toe de laatste twee kilometer. Bij de finish zat hij een paar seconden voor me. Achteraf had ik bij hem moeten blijven.’’

Halve van Ermelo

Van Nieuwenhuizen wil kijken hoever hij kan komen met het hardlopen. ,,Ik kom uit Ermelo, werk er nog, maar woon in Arnhem. Je moet er veel voor over hebben om zes keer per week te trainen, maar dat is een kwestie van discipline. Ik word tegenwoordig begeleid door Dennis Ligt, een Nederlandse topatleet die onlangs gestopt in met zijn eigen carrière. Ik kan heel goed zelf lopen, maar het is wel handig om de details van zo’n jongen te horen. Ik liep hier een dikke p.r. met 33.09 dus dat geeft hoop. We gaan zien waar we uit komen.’’ Na afloop was er grote tevredenheid bij nagenoeg alle deelnemers. ,,Het is beste een glooiend parcours, maar net als je denkt, ik ga mijn benen voelen, mag je al weer naar beneden en dan kom je juist weer in een lekker ritme,’’ aldus Wilfred Verhagen uit Woerden, bekend van de Halve Marathon van Ermelo waar hij al een aantal keer gewonnen heeft.