Afdrukken

Jarenlang de club weten te vinden

ERMELO - Fietsen is een manier van leven, dat is snel duidelijk wanneer je met Jerry de Bruijn in gesprek bent. Een bescheiden jongeman van 48 uit Harderwijk. Pas wanneer het hem wordt gevraagd, verteld hij dat hij dit jaar al 16.000 km gereden heeft. 

Elk moment dat zich voordoet, pakt hij de fiets om een rondje te maken. Even z’n dochter naar de sportclub brengen of z’n zoontje naar de voetbaltraining en dan trapt hij tussendoor weer even een rondje van 40 km weg. Zomers veelal op de racefiets en bij winterdag het bos in met de cyclocross. Tegenwoordig laat hij graag een fietsochtend schieten om naar een voetbalwedstrijd te kijken van zijn zoon. Zo is hij dat van huis uit ook gewend. Ook zijn vader ging altijd mee naar de fietswedstrijden. Want De Bruijn heeft maar liefst 30 jaar met een wedstrijdlicentie gefietst. Eerst als junior, daarna als amateur, maar de mooiste prestaties reed hij bij de masters. Klassiekers hadden zijn voorkeur. Ook heeft hij al veel toertochten, waar dan ook in Europa op zijn naam staan. Het fietsen zit hem in de genen. Inmiddels heeft hij geen wedstrijdlicentie meer. Maar dat maakt hem niet minder gemotiveerd.

Waardering

Hij heeft alles bijgehouden, dus ook dat hij nu 49 keer heeft meegedaan met de ATB-tocht van de VeluwseWielerVereniging. En dan wordt dat zaterdag 9 december dus de 50e maal. En dat is reden voor de Veluwse Wielervereniging om hem in het zonnetje te zetten. Greet Groenewoud overhandigde hem namens de ATB-commissie een bon van een fietsenzaak uit de buurt en een mooie bos bloemen. Dat iemand de club voor deze tochten steeds weer weet te vinden is een groot compliment. Het is een waardering voor de gehele organisatie. ,,De tochten in de jaren tachtig waren toch wel iets anders dan de tochten van nu,’’ aldus de jubilaris. Afstanden van 30 hooguit 40 km. Pijltjes aan de boom gespijkerd. Jarenlang dezelfde route. En veel minder deelnemers. Toch ligt daar de oorsprong voor wat het nu is. Je kunt nu kiezen uit de afstand 30, 45 of 60 km en in oktober zelfs de 100 km. Een prima verzorgingspost waar elke deelnemer minimaal één keer langs komt op een unieke locatie vlakbij de Schaapskooi. Een mooi afwisselend parcours met uitdagende klimmetjes en mooie singletracks. De Bruijn bevestigd dit en weet het vooral te waarderen dat asfalt zo goed als ontbreekt. De Bruijn: ,,Mijn beeld van de VWV is dat het een actieve club is, waar ik graag deelneem aan zowel de winter als ook de zomertochten.’’ En als laatste geeft hij aan dat hij zich niet laat beïnvloeden door buienradar. Hij heeft ervaren dat wanneer je door weersvoorspellingen thuis blijft, je bijna altijd spijt krijgt. Wie ook enthousiast is geworden om zaterdag 9 december deel te nemen aan deze tocht, is van harte welkom! De start is tussen 9.00 en 10.30 uur bij de Muzenhof aan de Leuvenumseweg. De afstanden zijn 30, 45 of 60 km. Meer informatie op www.vwv-ermelo.nl