Dindoa niet scherp genoeg tegen ASVD

ERMELO - Dindoa en ASVD, beiden nog in de race voor het kampioenschap, vochten afgelopen zaterdag uit wie het NOVA nog moeilijk kan maken voor de winst in de eerste klasse.

De Ermeloërs begonnen sterk door al naar 15 seconden de openingstreffer te scoren. Daarna was het initiatief aan de Drontenaren. De eerste vijf minuten werd er over en weer gescoord, maar ASVD liep al snel uit naar een 2-5 voorsprong. Toen was het Dindoa dat onder luide toejuichingen gelijk kon komen tot 5-5. Dindoa beleefde toen weer een periode dat het minder ging; passes die minder waren, ballen die net niet door de korf zakten, ASVD dat fysiek Dindoa overtroefde en daar van de scheidsrechter ook gelegenheid voor kreeg.

Wisselen

De ploeg uit Dronten zorgde met 'zakkende' heren dat ze veel rebound hadden en daarmee veel druk legden op het schot van de blauw witters. Coach Evert Houtriet maakte gebruik van de nieuwe mogelijkheid om door te wisselen. Hij zette Sam van der Beek in voor Kasper Velgersdijk die hij later weer de plek van Jonathan van der Beek liet innemen. Om vervolgens die laatste weer in te zetten op de plek van Sam. Zo had de coach zijn belangrijkste heren voor de rebound van vak laten wisselen. Ook kreeg Ellen Haverkamp weer de kans om voor het thuispubliek na een buitenlandreis haar kwaliteiten te laten zien. De eerste helft verliep verder moeizaam voor de thuisploeg. ASVD was in veel opzichten de sterkere ploeg en wist een ruststand van 8-11 te bereiken.

Achterstand

De tweede helft was in het begin voor ASVD. Binnen drie minuten was de voorsprong uitgebouwd tot 8-14 en na acht minuten keek Dindoa tegen een 10-17 achterstand aan. Helaas voor de Ermeloërs konden de ingebrachte wissels, Sam van der Beek, Bjarne Sinneker en Jelmer Steenkamp de wedstrijd niet meer kantelen. Wel scoorden zij nog mee in het totaal. Dindoa wist de achterstand nog terug te brengen tot vier punten, 14-18, maar ASVD was efficiënter in het benutten van de kansen. Om het fysieke spel nog enigszins in toom te houden, gaf de scheidsrechter een dame van ASVD een gele kaart vanwege herhaaldelijk te fysiek spel. Met de einduitslag van 19-23 blijft ASVD op de tweede plek achter Nova dat volgende week naar Ermelo komt. Voor Dindoa is de kans op een kampioenschap zo goed als verkeken.