Afdrukken

Goede Herderschool speelt ijzersterk toernooi

ERMELO - Maandag 26 februari was het weer een groot feest voor de basisscholen. Het jaarlijkse schoolzaalvoetbaltoernooi werd voor de 39e keer georganiseerd. Er deden 27 teams mee van zeven verschillende basisscholen. 

De deelnemende scholen waren de Margriet-, Beatrix- en Goede Herderschool, de Arendshorst, de Klokbeker, de Cantharel en de RKPWA. De spelers van de scholen waren zeer fanatiek en wilden graag winnen. Bij de jongens van Groep 5 was de Beatrixschool kampioen geworden door geen enkele wedstrijd te verliezen. De Goede Herderschool werd tweede.

Penalty’s

Bij groep 6 werd het al zeer spannend in de kruisfinales. De eerste halve finale ging tussen de Goede Herderschool A en de Goede Herderschool B. Ook al waren dit klasgenoten van elkaar, de spanning zat er dik in. De Goede Herderschool B schoot het eerste doelpunt binnen, maar vlak voor tijd maakte het A-team gelijk. Hierdoor moesten er penalty’s worden genomen. Hierin schoot het B-team van de Goede Herderschool er een meer in en ging dit team door naar de finale. De finale tussen de Goede Herderschool en de Klokbeker bleef lang spannend en uit eindelijk wist er zelfs niemand te scoren. Hierdoor moest deze finale beslist worden door penalty’s. De spelers van de Goede Herderschool had het beste hun zenuwen onder bedwang en schoten zij het winnende doelpunt binnen en wonnen ze de finale.

Spannend

Daarna waren de jongens van groep 7 aan de beurt. Met twee volle poules van 4 teams waren er mooie, maar ook zeer spannende wedstrijden. De nummers 1 en 2 van de poule gingen door naar de finales. Een zeer goed voetballende Abdi schoot de RKPWA de finale in waarin zij het mochten opnemen tegen de Goede Herderschool. Uiteindelijk bleek de RKPWA te sterk voor de Goede Herderschool en wonnen ze met 1-0. Zij mochten de mooie beker ophalen die beschikbaar was gesteld door Sportcafé Calluna.

Meiden

Na de finale van groep 7 waren de meiden van groep 8 aan de beurt. Zij mochten het toernooi afsluiten. De meiden waren zelf hartstikke fanatiek bezig. Uiteindelijk belande de Goede Herderschool en de Beatrixschool in de finale. De Goede Herderschool had een gepassioneerde coach en was druk bezig langs de lijn, daardoor kreeg hij de dames extra gemotiveerd en werd het uiteindelijk een 1-0 overwinning voor de Goede Herderschool. Zij mochten de beker dan ook meenemen. Een goede afsluiting van een sportieve en leuke dag. Volgend jaar is de veertigste editie van het schoolzaalvoetbaltoernooi en het zou mooi zijn wanneer álle basisscholen met een of meer teams aanwezig zou kunnen zijn.