Afdrukken

Drie punten na moeilijke wedstrijd

ERMELO – DVS’33 Ermelo won gisteren de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse met 3-0. Wat afgelopen wedstrijden niet geheel lukte, deed het elftal van Bert van Hunenstijn dit gisteren een stuk beter. En naast drie doelpunten waren er overigens veel meer kansen.

De vorige wedstrijd, uit tegen Spijkenisse werd het nog een gelijk spel: 2-2. De Geelzwarten begonnen voortvarend de wedstrijd maar het duurde wel een half uur voor er een doelpunt viel: Mike Ahrens scoorde in de 38e minuut. Het had al eerder gekund. In de zesde minuut werd Benjamin Roemeon aangespeeld, stond vrij voor keeper Dyron Bijl, maar hij kreeg de bal niet onder controle. Tien minuten later stond Roemeon weer alleen voor de keeper, ook dat werd het ‘m niet. Een minuut later schoot Coen Vloedgraven recht op de keeper, maar Bijl was alert en stompte de bal uit het doel weg. In de 25e minuut kreeg Mike Ahrens een geweldige kans, maar dankzij een goed keepende Bijl, viel er weer geen doelpunt. Enige minuten later liet ook Spijkenisse zien dat ze aanvallend wel wat konden. Axel Dongen schoot de bal echter naast het doel van Thodorie Velenas. Even later kreeg Mike Ahrens de bal van rechts aangespeeld, speelde af naar Maurice de Ruiter, kreeg de bal terug die hij vervolgens in de korte hoek schoof: 1-0. Net voor rust kregen de Spijkenissers een vrije trap die snoeihard in de muur belandde.

Feilloos

Na de rust begonnen de Spijkernissers voortvarend en agressief. Ze waren de eersten die een paar kansen creëerden. Tien minuten in de tweede helft werd De Ruiter in het zestienmetergebied achterover getrokken, echter scheidsrechter Berben zag er geen overtreding in en liet doorspelen. Ook liet Berben doorspelen na een actie tegen Marvin van der Pluijm in het zestienmetergebied. Beide ploegen kregen vervolgens enkele kansen die uiteindelijk door de Ermeloërs in een doelpunt werd omgezet. Mike Ahrens werd in de zeventigste minuut door Danny Groos neergehaald op randje zestienmeter. Maurice de Ruiter schoot de vrije trap feilloos, langs de muur in de hoek: 2-0. In de laatste minuut legde Roemeon de bal voor De Ruiter, die de bal in het doel kon schieten. Stefano Gonçalves werkte de bal weg, echter in eigen doel: 3-0. Dit was ook de eindstand. Tweede Paasdag wacht vervolgens nog een pittige uitwedstrijd tegen Magreb’90 in Utrecht.