ZKV te sterk voor Ermelose korfballers

ERMELO - Dindoa 1 dat vorig jaar promoveerde van de tweede naar de Eerste klasse kwam in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen het Zaandamse ZKV in de afronding van kansen te kort; 17-20.

Bjarne Sinneker stond in de basis voor de geblesseerde Jonathan van der Beek. Verder zijn er twee nieuwe dames gekomen voor Dian Schuurkamp, die vanwege blessures niet meer mag spelen, en Ellen Haverkamp die besloot te stoppen met korfballen. Deze twee nieuwe dames, Daphne van der Berg, terug gekomen van Unitas en Naomi Hackenitz, overgekomen uit Dindoa A1, speelden een goede wedstrijd. Dindoa creëerde voldoende kansen, maar moest steken laten vallen in de rebound en was niet scherp genoeg in de afronding. ZKV nam al in het begin van de wedstrijd de leiding waarna Dindoa steeds weer de gelijkmaker scoorde. Bij 5-5 namen de Ermeloërs het initiatief en zorgden voor een 6-5 voorsprong. Die voorsprong gaven ze tot aan de rust niet meer uit handen; beter nog, de voorsprong werd uitgebouwd tot 10-8.

Wissels

Na de rust kreeg Dindoa het moeilijk. ZKV was sterk, snel, en schotvaardig. De 10-8 voorsprong was al na tien minuten veranderd in een achterstand voor Dindoa van 11-12. Coach Evert Houtriet van Dindoa probeerde met Time – outs en wissels het spel in positieve zin te beïnvloeden wat wel tot gevolg had dat Dindoa met nog 5 minuten te spelen de stand gelijk kon trekken tot 15-15. Daarna was het voor de blauw witters gedaan ondanks de aanmoedigingen van de grote supportersgroep. ZKV scoorde uit een vrije worp en afstandschoten. Ook het inbrengen van Tom van de Berg kon de wedstrijd niet meer kantelen. In de laatste minuut van de wedstrijd wist Bjarne Sinneker de eindstand met een fraai doelpunt op 17-20 te zetten.