Dindoa verslaat fysiek sterk Apeldoorn

ERMELO - Dindoa dat nog maar één punt uit twee wedstrijden had, moest zaterdag zwaar aan de bak tegen een sterk spelend KV Apeldoorn. Al in de eerste minuut kwamen de gasten op voorsprong door een afstandschot waarna Saskia Lieman met een strafworp de stand weer gelijk kon trekken. Toen was het weer Apeldoorn dat direct na de vakwissel opnieuw scoorde en uitliep naar een 1-3 voorsprong.

Door het fysieke spel van Apeldoorn kreeg Dindoa opnieuw een strafworp die weer door Saskia benut werd. Mark Bronkhorst en Naomi Hackenitz zorgden voor de gelijke stand, 4-4 waarna Aniek Odding met een fraai afstandschot De Ermeloërs op voorsprong zette; 5-4. Dit duurde helaas voor de thuisploeg maar even want Apeldoorn zette stevig aan en kwam op een 6-9 voorsprong. Door Daphne van de Berg en Jorik Velgersdijk werd het nog 8-9 maar in de laatste minuut scoorde Apeldoorn nog uit een strafworp; ruststand 8-10

Overwicht

Na de rust was de wedstrijd gekanteld; Dindoa bepaalde wat er gebeurde en scoorde vijf maal op rij waardoor na negentien minuten spelen in de tweede helft de stand op 13-10 kwam. Deze overwicht kwam mede door het thuispubliek dat volledig achter Dindoa ging staan en hen luid toejuichte. Pas in de eenentwintigste minuut kon Apeldoorn voor het eerst in de tweede helft scoren door een stip die zij kregen. De druk op de gasten werd steeds groter wat resulteerde in een steeds fysieker spel dat de uitploeg ging spelen. Saskia Lieman werd daar de dupe van en raakte geblesseerd aan haar schouder. In de laatste twee minuten was het Bjarne Sinneker die de overwinning veilig stelde door nog twee keer te scoren uit een stip en van afstand. In de allerlaatste secondes kwam en nog een afstandschot van Apeldoorn maar de punten bleven in Ermelo