Afdrukken

Vrijheid - Blijheid

ERMELO - Museum Het Pakhuis trapt de zomervakantie af met een divers programma voor jong en oud. De gloednieuwe expositie Vrijheid! Blijheid! laat bezoekers vrijheid ervaren en vieren op veel verschillende manieren.

Vluchtroute

Op dinsdag 13 juli stappen bezoekers in de voetsporen van een jong Syrisch gezin dat op de vlucht slaat. Ze maken een lange reis van SyriĆ« naar Nederland. Met een rugzak vol spullen gaan bezoekers op pad en proberen ze zich tijdens de route te verplaatsen in Sidar, Nevan of Alia. Je moet keuzes maken welke spullen je belangrijk vindt om te houden en welke je kan missen. Wat heb jij nodig om je vrij te blijven voelen? Deze activiteit is tussen 10:30-16:30 te volgen, duurt ongeveer 30-45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Vrije vogels

De betekenis van vrijheid is voor iedereen anders, maar over het algemeen wordt ermee bedoeld de vrijheid hebben om te denken, zeggen en doen wat we zelf willen. Veel mensen denken bij vrijheid aan vogels, omdat die de vrijheid hebben om te kunnen gaan en staan waar ze willen, zonder regels, wetten en beperkingen. Daarom kan iedereen nu vrije vogels maken! Op woensdag 14 juli kunnen bezoekers 'vrije vogels' maken. De vogel wordt vaak als symbool voor vrijheid gebruikt. Niet voor niets kennen we de uitdrukking 'zo vrij als een vogel', wat zoveel betekent als 'alles kunnen doen en laten wat iemand wil'.

Duif

Ook internationaal wordt een vogel, namelijk de duif, gezien als een symbool voor vrede. De duif zie je ook terug in het nationaal symbool voor 4 en 5 mei. Alle vogels vliegen, vanaf 14:00 uur. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. www.hetpakhuisermelo.nl