Exposé Bachs Matthäus-Passion in Kerkelijk Centrum

ERMELO - Op vrijdag 15 maart komt meester-verteller Jan van Ramshorst met het programma ‘Bachs Matthäus Passie’ naar Ermelo. Hij presenteert een avond geheel gewijd aan Bachs onvolprezen passiemuziek. Het lijdensverhaal van Christus, verteld door Mattheus en op muziek gezet door J.S. Bach.

Lees meer...

Relaties staan centraal in Theater De Dialoog

ERMELO - Op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart komt Theatergroep Spiegel weer naar Theater De Dialoog in het Huis van Ermelo. Op beide avonden worden er twee eenakters gespeeld, waarbij relaties centraal staan: ‘Mijn Slappe Komedie’ en ‘De Lieve Waarheid’. En hoewel er zeker gelachen kan worden, zetten beide voorstellingen ook aan tot nadenken.

Lees meer...

Unieke Romeinse stukken te bezichtigen in Ermelo

ERMELO – Vanmiddag werd de tentoonstelling ‘Romeinen, ontmoeting met smaak’ in museum Het Pakhuis geopend door de Ridders van Gelre en wethouder Hugo Weidema. Want hoe bijzonder is het dat er in de gemeente Ermelo wel twee Romeinse marskampen te vinden zijn? Heel bijzonder. Daarom wil museum Het Pakhuis Ermelo op de kaart zetten als een Romeinse hotspot. En deze expositie is daar het begin van.

Lees meer...

Tweede editie dorpsquiz nog spectaculairder

ERMELO – Zo’n vijftig teams hebben zich al ingeschreven voor DeKwist Ermelo 2024. Maar, er is nog plaats voor meer teams en inschrijven kan nog tot 19 februari. De organisatie van DeKwist Ermelo is al bijna een half jaar bezig met de vragen en opdrachten voor de nieuwe editie. Een editie die nog uitdagender, spectaculairder en moeilijker is dan die van vorig jaar. Nog ruim een maand en de grootste Ermelose dorpsquiz barst los.

Lees meer...

Inspirende lessen vrij schilderen

ERMELO - Ben jij diegene die altijd al had willen leren schilderen en voel je inspiratie om het witte doek te gaan vullen? Op zes maandagochtenden van 10.00 uur tot 12.30 uur kun je beginselen van het schilderen gaan leren, in de galerie van StEK. Er zijn elke ochtend twee ervaren kunstschilders aanwezig die je dan de kneepjes van het vak kunnen gaan leren.

Lees meer...

Spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8

ERMELO - Afgelopen woensdag organiseerde de Bibliotheek de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Arnoud Bakker, leerling van de Klokbeker, werd de Ermelose winnaar. De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes.

Lees meer...

Vele jaren van inzet beloond

ERMELO - Jos van Vliet en Theo Wegh hebben zondagmorgen een bijzondere onderscheiding gekregen. Jos van Vliet kreeg een Gregorius-onderscheiding; een kerkelijke onderscheiding voor zijn inzet. Van Vliet begon op zijn achtste met zingen in een kerkkoor. Als schooljongen eerst in Utrecht, na verhuizing in Maarssenbroek. Met zingen is hij nooit gestopt. Later volgde hij een dirigentenopleiding en dirigeerde vele koren.

Lees meer...

'We willen mensen bij elkaar brengen'

ERMELO – Nog één week en dan gaat Ermelo weer 'Ondersteboven'. Voor de tweede maal organiseert Gerben Vastenhoud het overdekte muziekevenement op het Raadhuisplein. ,,Zo’n evenement organiseren blijft een soort jongensdroom,” vertelt de enthousiaste horecaondernemer. De reden dat dit feest in januari plaatsvindt is om juist de stilte te verbreken.

Lees meer...

Concert met een verhaal

ERMELO - Al heel wat jaren is Gerwin van der Plaats een vast gezicht in de concertzaal van Content Orgels in Ermelo. Op 2 februari geeft hij dan ook weer het eerste orgelconcert van het jaar in de concertzaal. Hij zal een programma spelen dat hem kenmerkt: afwisselend, sprankelend en met een verhaal! Veel muziek zult u herkennen, maar Gerwin verrast ook altijd met minder bekende, maar minstens zo fraaie muziek. Uiteraard ontbreekt een improvisatie op verzoek niet.

Lees meer...