Specialist Ouderengeneeskunde als deskundige

ERMELO – Tijdens het Alzheimer Café van donderdag 7 maart zal Janneke de Wal, specialist ouderengeneeskunde bij de Zorggroep Noordwest-Veluwe, informatie geven over Dementie en Depressie. 

Dementie kan, zeker in de beginfase, veel lijken op een depressie.Maar ook kan het merken dat je verschijnselen van dementie hebt, aanleiding zijn van een depressie. Waar let de arts op bij zo’n situatie? Is de benadering en behandeling anders dan bij een op zich staande depressie? Wat zijn de valkuilen? Janneke de Wal, specialist ouderengeneeskunde bij de Zorggroep Noordwest-Veluwe zal als deskundige deze avond onze gast zijn. Voor meer informatie over Janneke de Wal klik hier en hier. Het Alzheimer Café nodigt iedereen van harte uit deze avond bij te wonen.

Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Greetje Smid tel: 0341-354461 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Thema 'gender' in verschillende vormen

ERMELO - Op Internationale Vrouwendag, 8 maart, openen Museum Het Pakhuis, Stichting Ermelo's Kunstcollectief (StEK), Christelijk College Groevenbeek, Dorpsdichter Fiet van Beek en GV Sparta een nieuw project rondom het thema 'gender'.

Lees meer...

Lezing van Oudheidkundige vereniging

ERMELO - Op maandag 18 februari zullen Linda van der Pol en Bas Visscher een lezing geven vanuit de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo. Er wordt vertelt en er worden beelden getoond over de afgelopen eeuw, de gevolgen van de Zuiderzeewet die in 1918 werd getekend.  I

Lees meer...

Spiegelverhaal over samenwerken

ERMELO - De Spelgroep van de Zendingskerk repeteert intensief om op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari een musicalvoorstelling te verzorgen. De musical, met de titel Bouwen, is een spiegelverhaal over naar elkaar luisteren en samenwerken. Deze musical is geschreven naar aanleiding van de verbouwing van de Kruiskerk in Nijkerk. Vorig jaar is ook de Zendingskerk verbouwd. Een ideale aanleiding om deze musical in Ermelo, in de inmiddels verbouwde kerk op te voeren.

Lees meer...

‘Een paar tinten vrolijker graag’

ERMELO - Toneelvereniging Horst en Telgt staat weer op de planken. Ditmaal met de voorstelling 'Een paar tinten vrolijker graag'. Joop en Harry zijn al zes weken aan het schilderen bij modehuis Sylvia. Eigenaresse De Brie wil voor de komende modeshow dat het modehuis er van binnen en buiten weer als nieuw uit komt te zien. De laatste loodjes wegen echter het zwaarst, vooral voor Harry, die al zes weken geen loon meer heeft ontvangen. Oorzaak? Joop, zijn baas, zit krap bij kas.

Lees meer...