Start vanuit kazerneterrein

ERMELO - Het ziet er zaterdag 3 september weer veelbelovend uit bij de Veluwse NERO Trailrun. Net als voorgaande jaren hebben deelnemers zich uit het hele land zich op een onderdeel ingeschreven. Van Maastricht tot Stadskanaal en van de Wadden Eilanden tot de Zeeuwse Eilanden komen deelnemers naar de mooie achtertuin van Ermelo om te genieten van hun sport op de Veluwe.

Lees meer...

Met veel kinderen het eind van de vakantie vieren

ERMELO – Aan het einde van de zomervakantie is er weer de traditionele Vakantie BijbelWeek in Ermelo. Een weekje allerlei activiteiten doen voor alle basisschoolkinderen, ongeacht achtergrond, geloof en naar welke school je gaat. De Vakantie BijbelWeek is van 15 tot/met 18 augustus en wordt op zondag 20 augustus afgesloten. Het thema voor dit jaar is: Alles Andersom.

Lees meer...

Gerenoveerde theaterzaal gaat swingend van start

ERMELO - Theater Dialoog Ermelo is weer terug! Na lang wachten zijn er vanaf oktober 2022 weer voorstellingen in de gerenoveerde theaterzaal aan het Raadhuisplein in Ermelo. De organisatie gaat van start met een prachtig rockconcert van Brucified op vrijdag 16 september om in samenwerking met exploitant Interactie te checken of alles werkt naar behoren.

Lees meer...

Een feest dat bol staat van traditie moet je niet veranderen

ERMELO – Op 19 en 20 augustus wordt er weer een Oogstfeest gevierd. Een jubileum, want het is de twintigste editie van dit prachtige evenement. En dat betekent dat het Oogstfeest al op vrijdagavond start met tractoren en eindigt met een groot vuurwerk.

Lees meer...

Buurtsportfestijn in de zomer

ERMELO - De Buurtsportfestijnen van Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. zijn inmiddels een begrip in Ermelo waar menig kind met veel plezier aan mee heeft gedaan. Dinsdag 16 augustus van 09:00 - 16:00 uur kunnen kinderen tussen de 6 en 14 jaar meedoen aan het Buurtsportfestijn met het thema 'Te land, ter zee en een beetje in de lucht' bij Sportcentrum Calluna. 

Lees meer...

Maak een tijdreis in Museum Het Pakhuis

ERMELO – Hoe vochten soldaten in de Middeleeuwen tegen een ridder op zijn paard in zijn stoere harnas? Wapenmeester Baroen weet er alles van. Hij leert kinderen op donderdag 4 augustus alles over het omgaan met effectieve wapens waar je niet tien jaar voor hoeft te oefenen voordat je ze kunt hanteren.
Baroen komt op donderdag 4 augustus naar Museum Het Pakhuis.

Lees meer...

‘Reekalf G-Trailrun 1km’ als (start)onderdeel Veluwse Trailrun

ERMELO - Een bijzonder TrailRun-onderdeel bij de Veluwse Trailrun blijft de ‘Reekalf G-Trailrun’ van 1km. Iedereen met een verstandelijke beperking kan hieraan 'gratis' meedoen. Deelnemers uit Utrecht en Huis ter Heide hebben zich met hun begeleiders, net als het afgelopen jaar, al weer ingeschreven. Het maakt dus niet uit waar je woont of door welke organisatie je wordt begeleid.

Lees meer...