Druk bezocht derde lustrum van Fête de la Musique

ERMELO – Muziek en mooi weer, de twee ingrediënten die nodig zijn voor een succesvol Fête de la Musique. En vandaag, tijdens de 15e editie, klopte alles; het publiek genoot.
Ook dit jaar trapte de organisatie vrijdagavond af met de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, die een prachtig openingsconcert verzorgde in het Huis van Ermelo. Vandaag werd het programma gevuld met meer dan zeventig optredens, bands, koren, orkesten, maar ook dansgroepen en een doedelzakspeler. Een divers programma met voor ieder wat wils.

Lees meer...

Optredens op het gazon

ERMELO - Aankomend weekend, op zondag 30 juni, vindt Gluren bij de Buren voor de eerste keer plaats in heel Ermelo. Een breed scala aan muzikanten, poëten, theatergezelschappen, dansers of cabaretiers betreedt het gazon als podium. In vijftien Ermelose tuinen staan dansers tussen de hortensia's, vind je improvisatietheater met potten en planten als props, of spelen jazzbands rond de vijver. Altijd al benieuwd geweest hoe de tuin van de buren er achter de schutting uit ziet?

Lees meer...

Benefietconcert voor Stichting Open Doors

ERMELO - Op zaterdagavond 29 juni wordt in het Kerkelijk Centrum (Jeugdkant 14) een benefietconcert gehouden. Het Elspeets Mannen Ensemble o.l.v. Dick van Asselt zal deze avond haar medewerking verlenen. Ook zal een spreker van Open Doors komen vertellen over het leven in Noord Korea.

Lees meer...

Laagdrempelig kennismaken met Romeinse geschiedenis

ERMELO – Het was een warming-up, het Romeinse ‘klein festijn’, afgelopen zaterdag. ,,En het smaakt naar veel meer,” vertelt museumdirecteur Patrick Reeuwijk. Een opvallende, interactieve, goed bezochte dag op het Molenaarsplein met spectaculaire re-enactors.

Lees meer...

Job van der Sterre zwaait af 

ERMELO – De dertiende editie van de MolenTourTocht heeft € 5.300,- opgehaald voor Molen De Koe. ,,We zijn daar enorm blij mee,” vertelt voorzitter Lonneke Poolen. Ze kijkt terug op een prachtige dag die, op een paar kleine puntjes na, vlekkeloos is verlopen. Traditiegetrouw begon het met oldtimers en cabrio's op 't Weitje.

Lees meer...

Romeins, klein festijn op het Molenaarsplein

ERMELO – Op 8 juni komen de Romeinse legionairs weer naar Ermelo. Geen 5000 zoals tweeduizend jaar geleden, maar op het Molenaarsplein zullen de Romeinse soldaten die dag hun kamp opslaan. Ontdek de geheimen van de Ermelose marskampen en bezoek de tentoonstelling in museum Het Pakhuis. Op deze dag is de museum-entree gratis.

Lees meer...

Regionale Schoolzwemkampioenschappen 

ERMELO - Op vrijdag avond 24 mei van 18:00 - 21:00 uur zal het eerste schoolzwemkampioenschap voor de groepen 6,7,8 van Ermelo en Putten plaatsvinden. Dit evenement komt in samenwerking met de zwemvereniging ZEW Ermelo en Triton Putten tot stand. Het schoolzwemkampioenschap zal in de Zanderij in Ermelo plaatsvinden.

Lees meer...

Stille tocht en kranslegging op 4 mei

ERMELO - Het thema voor 4 en 5 mei 2024 is 'Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid'. Met dit thema vraagt het Nationaal Comité in het jaar dat de lustrumviering van 80 jaar vrijheid in september van start gaat, aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn. In Ermelo wordt tijdens Dodenherdenking op zaterdag 4 mei stil gestaan bij burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord; zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog en de koloniale oorlog in Indonesië, als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna.

Lees meer...