Country en Rock- ‘n Rollvoorstelling ‘Part Eight’

ERMELO - Ook in het achtste seizoen staat de nostalgie centraal. De show is een terugreis naar de tijd dat country en rock-‘n-roll gemeengoed waren en de ene hit na de andere werd gescoord. De jaren 50, 60 en 70 dus. Zaterdag 27 oktober neemt de band Savannah de bezoeker mee naar mooie jaren. 

Lees meer...

'Tekeningen zijn een middel om gedachten te stroomlijnen' 

ERMELO - Aanstaande donderdag wordt om 10.00 uur een bijzondere expositie geopend in de Lukaskerk op Landgoed Veldwijk. Bijzonder omdat de werken die tentoongesteld worden verhalen vertolken van Rita van der Vegt. Haar pasteltekeningen zijn een middel om haar gedachten te stroomlijnen. ,,Voor haar is het een manier om dingen duidelijk te maken. zij laat zich hiermee zien,” vertelt activiteitenbegeleidster Anneke Bonestroo.

Lees meer...

Feest voor Jantje

ERMELO - In het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe, museum Het Pakhuis, is altijd wat te doen. Vooral in de schoolvakanties: dan is er elke dinsdagmorgen een speciaal programma voor de allerkleinsten en op woensdagmiddag een knutselmiddag. Op donderdag 25 oktober krijgt het museum bezoek van een Romeins soldaat. Hij vertelt over zijn leven in het Romeins Marskamp. Ook kunnen kinderen op zoek naar Tikkit en kans maken op een leuke prijs.

Lees meer...

Louis de Bakker exposeert 

ERMELO - Vanaf woensdag 17 oktober is er in Pinel een expositie met schilderijen van kunstenaar Louis de Bakker te zien. Thema is ‘Spelende kinderen’. De Bakker schildert mens en dier vanuit verschillende invalshoeken in realistische en romantische scenes. Tevens werkte hij als humorvolle cartoonist en illustrator. Inmiddels heeft hij zijn potlood en penseel ingeruild voor het digitaal tekenen en schilderen en ook met deze techniek weet hij zijn karakters treffend neer te zetten. Louis de Bakker geeft ook tekenlessen bij Stichting Pinel.

De expositie ‘Spelende kinderen’ is vertederend, humoristisch en herkenbaar. Iedereen is welkom op de opening woensdag 17 oktober om 14.30 uur. De expositie is te zien t/m half januari, elke werkdag tussen 9.30 uur en 16.30 uur aan het Raadhuisplein 8 in Ermelo.

Leg het parcours af in de duisternis

ERMELO - Wanneer de zon ondergaat en er een donkere deken over het Klimbos neerdaalt, gaat het nachtklimmen beginnen. Er zijn verschillende uitdagende parcoursen in complete duisternis. Door het 100% veilige zekersysteem is de veiligheid gegarandeerd.

Lees meer...

Een avond onbezorgd genieten van Engelse barokmuziek

ERMELO - Op zaterdag 13 oktober, om 20 uur, geeft het Ensemble Odyssee in de Oude Kerk het tweede Randmeerconcert van het seizoen. Met haar prachtige akoestiek is dit de ideale omgeving om klankschoonheid uit een rijk muzikaal verleden tot leven te brengen voor een modern publiek.

Lees meer...

Ga underground bij de archeoloog

ERMELO - De Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Ga underground bij de archeoloog en ontdek de geschiedenis! Op zaterdag 13 oktober kan men naar Museum Het Pakhuis om zich onder te dompelen in de regionale archeologie. ,,Volg een praktijkles tot archeoloog en stap daarna op de bus om naar een echte opgraving in Putten te gaan," zegt museumdirecteur Germa Greving.

Lees meer...