Ermelose marskampen zijn uniek

ERMELO - Het grootste archeologische monument van Nederland, de Neder-Germaanse Limes, is door VN-organisatie Unesco toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Dat betekent dat het gedeelte van de noordgrens van het Romeinse Rijk vanaf nu in één adem genoemd mag worden met de Chinese Muur, de piramides van Egypte en de Taj Mahal.

Lees meer...

VVV's bundelen krachten

ERMELO/ REGIO - Al vele jaren op rij organiseren de VVV’s op de Veluwe de jaarlijkse Fietsdag in augustus. Ieder jaar mogen de startpunten weer vele enthousiaste fietsers begroeten.Dit jaar hebben de Veluwse VVV’s hun krachten gebundeld en verzorgen samen de Veluwse Fietsdagen. Maar liefst drie dagen de Veluwe verkennen vanaf verschillende locaties. Liever maar één of twee dagen fietsen? Dat kan natuurlijk ook.

Lees meer...

'Ik protesteer!'

ERMELO - Museum Het Pakhuis pakt deze zomervakantie groots uit met diverse leuke activiteiten voor jong en oud. Met de expositie Vrijheid! Blijheid! laat zij bezoekers op verschillende manieren ervaren en vieren wat vrijheid betekent.

Lees meer...

Springen, glijden, zwemmen en klauteren

ERMELO - Zo'n tweehonderd kinderen kwamen in beweging tijdens het Buurtsportfestijn ErmOlympics. Kinderen tussen de zes en achttien jaar konden lekker zwemmen, springen, rennen, glijden, klauteren en klimmen. Tussen de activiteiten door stond er een tafel vol met gezonde snacks en fruitwater.

Lees meer...

Corona zorgt opnieuw voor lege evenementenagenda's

ERMELO - Er gaat een streep door het Oogstfeest Horst & Telgt en Groevenbeek Klassiek. Even leek het erop dat er deze zomer evenementen, met de nodige maatregelen, georganiseerd konden worden. Maar organisatoren vinden het te riskant. Zo heeft het bestuur van Stichting Oogstfeest Horst & Telgt afgelopen week besloten dat er dit jaar geen oogstfeest in augustus wordt houden. Ook Bart Willemsen laat namens de organisatie van Groevenbeek Klassiek weten dat men het doorschuift naar 2022.

Lees meer...

Test je zwemveiligheid

ERMELO - Interactie Sportbedrijf Ermelo organiseert op woensdag 21 juli van 13:30 - 15:00 uur de Nationale ZwemChallenge in zwembad Calluna. Met de Nationale ZwemChallenge test je de zwemveiligheid. Deelnemers leggen een leuk en uitdagend parcours af in het zwembad. Het eerste deel bestaat uit een survivalchallenge en het tweede deel uit een funchallenge. 

Lees meer...

Inschrijving geopend

ERMELO - Op zaterdag 11 september vindt voor de derde keer de Molen-Motor-Rit plaats. Een evenement dat wordt georganiseerd door Molenstichting De Koe in samenwerking met de Veluwse Motor Tour Club en vrijwilligers. De opbrengst komt geheel ten goede aan de molen. Dit jaar gaat de tocht langs een aantal molens die een speciale functie hebben.

Lees meer...

Vrijheid - Blijheid

ERMELO - Museum Het Pakhuis trapt de zomervakantie af met een divers programma voor jong en oud. De gloednieuwe expositie Vrijheid! Blijheid! laat bezoekers vrijheid ervaren en vieren op veel verschillende manieren.

Vluchtroute

Op dinsdag 13 juli stappen bezoekers in de voetsporen van een jong Syrisch gezin dat op de vlucht slaat. Ze maken een lange reis van Syrië naar Nederland. Met een rugzak vol spullen gaan bezoekers op pad en proberen ze zich tijdens de route te verplaatsen in Sidar, Nevan of Alia. Je moet keuzes maken welke spullen je belangrijk vindt om te houden en welke je kan missen. Wat heb jij nodig om je vrij te blijven voelen? Deze activiteit is tussen 10:30-16:30 te volgen, duurt ongeveer 30-45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Vrije vogels

De betekenis van vrijheid is voor iedereen anders, maar over het algemeen wordt ermee bedoeld de vrijheid hebben om te denken, zeggen en doen wat we zelf willen. Veel mensen denken bij vrijheid aan vogels, omdat die de vrijheid hebben om te kunnen gaan en staan waar ze willen, zonder regels, wetten en beperkingen. Daarom kan iedereen nu vrije vogels maken! Op woensdag 14 juli kunnen bezoekers 'vrije vogels' maken. De vogel wordt vaak als symbool voor vrijheid gebruikt. Niet voor niets kennen we de uitdrukking 'zo vrij als een vogel', wat zoveel betekent als 'alles kunnen doen en laten wat iemand wil'.

Duif

Ook internationaal wordt een vogel, namelijk de duif, gezien als een symbool voor vrede. De duif zie je ook terug in het nationaal symbool voor 4 en 5 mei. Alle vogels vliegen, vanaf 14:00 uur. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. www.hetpakhuisermelo.nl