Winnende straat ontvangt 500 euro

ERMELO - De dagen worden korter, en in tijden van sociale afstand kunnen de korte dagen ons soms best wel aanvliegen. Niet iedereen heeft daar misschien niet zo veel last van, bijvoorbeeld omdat men een goed sociaal netwerk heeft, maar er zijn genoeg mensen die dat niet hebben. Ook in Ermelo.

Lees meer...

Bestuur kan tekorten wegwerken

ERMELO – Ook buurtgebouw Ons Huis aan de Zeeweg heeft te maken met de gevolgen van de Coronamaatregelen. Immers, bijeenkomsten mogen niet meer worden gehouden. Geen feesten, partijen of andere gezellige middagen en avonden. Dat dit ook gevolgen heeft voor de inkomsten, is een logisch gevolg. Om toch inkomsten te generen bedacht het bestuur een online verkoping: Help Ons Huis de winter door. Dit werd een enorm succes!

Lees meer...

Mooie avonturen in het kabouterbos

Ermelo – Hotel de Heerlickheijd van Ermelo heeft iets nieuws. Speciaal voor kinderen verschijnt er een uniek, rijkelijk geïllustreerd voorleesboek: Het kabouterbos. Het kinderboek is geschreven door Janette Sybrandy, eigenaresse van het hotel en vertelt het verhaal over een kaboutermeisje Mara dat diverse avonturen beleeft in het kabouterbos van het hotel. 

Lees meer...

Berenjacht wordt jacht op Pietjes

ERMELO – Landelijk begint de Pietenjacht zich al uit te rollen. Een initiatief wat ooit begon als Berenjacht, met kinderen langs de huizen op zoek naar beren, is in deze Sinterklaastijd geëvolueerd naar Pietenjacht.

Lees meer...

‘Er blijft altijd behoefte aan activiteiten’

ERMELO – Begin dit jaar werd voor de Volksuniversiteit Vuvera al duidelijk dat er geen vervolg zou worden gegeven aan het cursusaanbod. Per 1 augustus stopten de activiteiten en werd het overgebleven geld verdeeld over een aantal instellingen die zich bezig houden op sociaal en cultureel gebied. 

Lees meer...

Leerlingen maken en bezorgen verrassingsdozen

ERMELO - Leerlingen van Christelijk College Groevenbeek (K35) hebben verrassingsdozen gemaakt voor de bewoners van De Vijverhof in Ermelo. Bewoners van De Vijverhof, een woonvorm voor senioren, werden vandaag verrast door een delegatie van school. Leerlingen kwamen dozen met lekkernijen brengen.

Lees meer...

Vereniging Buurtgebouw Horst&Telgt organiseert online verloting

Ermelo – Door de coronamaatregelen hebben veel bedrijven, organisaties het erg moeilijk. Daardoor mist buurthuis Ons Huis aan de Zeeweg hun novemberbazaar. Er worden minder ‘feesten en partijen’ gegeven en ook andere bijeenkomsten gaan niet of minder door. Hierdoor missen ze een groot gedeelte van hun inkomen. Daarom besloot het bestuur tot het organiseren van een digitale verloting. 

Lees meer...

'Ik hou ervan dingen te ontdekken'

ERMELO - Intens beleven met al je zintuigen, dat is de basis voor het maken van kunst volgens Susan Dijkens. De Ermelose wil dan ook het liefst buiten inspiratie opsnuiven. ,,Als ik ergens fysiek gestaan heb, beleef ik het intenser. Dat kan ik weer kwijt in mijn schilderij.”

Lees meer...

Dertig bezoekers kunnen genieten van gratis concert

ERMELO - Op zaterdag 31 oktober a.s. om 15.00 uur vindt in de Zendingskerk aan de Harderwijkerweg in Ermelo een klassiek concert plaats. Dorothea Bleijenberg op vleugel en Erik Bleijenberg op klarinet spelen werken van onder meer Mozart, Beethoven, Ravel en Chopin. Annellie van Halm ondersteunt en verbindt de muziek met gesproken woord. 

Lees meer...