WerkCentraal

Alternatief voor zwemactiviteiten

ERMELO - Tientallen kinderen hebben afgelopen vrijdag meegedaan met de zeskamp van zwemvereniging ZEW. Elke schoolvakantie organiseert zwemvereniging ZEW een leuke gratis activiteit voor kinderen van 6 - 12 jaar in het zwembad. De zeskamp is als alternatieve activiteit georganiseerd omdat het zwembad nu niet open is.

Lees meer...

Nieuw initiatief Stichting Schapedrift

ERMELO - Vrijdagavond 16 april ontving oud-coördinator Geesje Eleveld het Gouden Schaap én een oorkonde. Het Gouden Schaap werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt aan Eleveld, die eind februari met pensioen ging. Tijdens een bescheiden afscheidsbijeenkomst, werd Eleveld in het zonnetje gezet en kreeg ze het in brons gegoten beeldje overhandigd door voorzitter Hugo Koole.

Lees meer...

Cultuur&Frituur: een culturele snack voor het heel gezin

ERMELO – In de Meivakantie, op donderdag 29 april wordt er in de Stationsstraat van Ermelo een ‘feestje’ gevierd. Kinderen spelen al wandelend met hun (groot-)ouders een bingo-spel en doen tijdens dit spel verschillende culturele activiteiten. En, zoals de titel al doet vermoeden, ontbreken de limonade, patat en een ijsje natuurlijk niet.

Lees meer...

Welzijn Ermelo zorgt ervoor dat mensen verbonden blijven

ERMELO - Meer dan een miljoen mensen in ons land staan er vaak alleen voor. Zij hebben geen of weinig contacten. Met Ermelose Maatjes wil Welzijn Ermelo ervoor zorgen dat mensen met elkaar verbonden blijven. 

Lees meer...

Uitgebloeide bloembollen krijgen nieuwe kans

ERMELO - Dorpsgenoten Isabelle Lagerweij, Jan de Lange en Wendy van Beekum zijn onder de naam 'Samen fleuren we Ermelo op' een bollen-inzamelactie gestart. In deze tijd van het jaar halen veel mensen voorjaarsbloeiers in huis; hyacinten, tulpen, krokussen, etc. Als ze uitgebloeid zijn belanden de bollen vaak in de afvalbak. De Ermeloërs bedachten echter een plan om die uitgebloeide bollen in te zamelen en op diverse plekken in Ermelo te herpoten. Het idee achter deze actie is om meer verbinding en fleurigheid in het dorp te brengen in een tijd waarin veel mensen het zwaar hebben.

Lees meer...

Een feestelijk tintje met opsteker voor de horeca

ERMELO – Geen Koningsnachtfeest en geen kleedjesmarkt dit jaar op 27 april. Maar wat kan er wel? Ga Koninklijk on Tour! Na twee snel volgeboekte Tours door het Ermelose buitengebied en langs verschillende horecagelegenheden, besloten de organisatoren om twee nieuwe tours te maken. De eerste is op Koningsdag en de tweede op Moederdag.

Lees meer...