Crescendo en Stedelijke Harmonie Harderwijk vormen samen Regio Orkest

ERMELO - Vrijdagavond 5 november vind er een bijzonder concert plaats. Het eerste concert van het nieuw opgerichte Regionaal Orkest, een samenwerking tussen Chr. Harmonie Ermelo en het concertorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk en meteen een wereldpremière. Het orkest verzorgt de wereldpremière van ‘Wu Wei’, gecomponeerd door Hans Verheij, trompettist bij het Radio Filharmonisch Orkest.

Lees meer...

Rondleiding KNNV

ERMELO - De één is gespikkeld, de ander is gestreept, van de één wordt men ziek, de ander is juist erg gezond. Mensen die meer over paddenstoelen te weten willen komen, kunnen op 18, 21, 25 of 28 oktober naar de bossen van Ermelo komen, dan zal een deskundige gids van de KNNV de belangstellenden er meer over vertellen.

Lees meer...

Boekgeschenk De Wandelaar

ERMELO - Op maandag 1 november organiseert de Bibliotheek Noordwest Veluwe een wandeling vanuit haar vijf vestigingen. Deze wandeling wordt georganiseerd als aftrap van Nederland Leest, de maand waarin iedereen hetzelfde boek leest. Dit jaar is het thema Over de Grens en het boekgeschenk De Wandelaar van Adriaan van Dis. De eerste tien koppels per vestiging ontvangen een gesigneerd exemplaar.

Lees meer...

Beleef de duisternis

ERMELO - Het is er aardedonker ’s nachts bij de Ermelose schaapskooi. Een ideale locatie voor beleving van de Nacht van de Nacht. Zaterdag 30 oktober is dit landelijke evenement, waarbij aandacht voor de duisternis centraal staat. Lokale organisaties verzorgen tussen 19.00 - 22.00 uur nachtelijke activiteiten bij en in de omgeving van de schaapskooi. De Nacht van de Nacht is geschikt voor alle leeftijden en alle activiteiten zijn gratis.

Lees meer...

Wethouder opent de Kinderboekenweek

ERMELO – De jaarlijkse Kinderboekenweek is van start. Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wilt’. En dit wordt grootst gevierd in bibliotheek de Noordwest Veluwe. Tijd voor de kinderen om na te denken en te ontdekken wat ze later willen worden.

Lees meer...

Historisch verhaal met acteurs onderweg

ERMELO - Illegale kranten, gestolen bonnen en documenten. Hiermee komen de deelnemers aan de theaterwandeling Spoor van Verzet in aanraking. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest dit stiekem worden vervoerd. Koeriersters van het verzet transporteerden deze voorwerpen vaak in de dubbele bodem van een kinderwagen. Het verzet bedacht van alles om niet op te vallen. En dat hebben de makers van dit evenement ook gedaan. Vraag is wie je kunt vertrouwen en wie niet.

Lees meer...

Dorpsdichter te gast bij schrijfworkshop

ERMELO - Op maandag 1 november organiseren Ypy Bekkema (schrijfcoach van De Schrijfplaats) en Sarah Scholts (Dorpsdichter Ermelo) een schrijfworkshop rond het thema ‘De kracht van poëzie’. De workshop vindt plaats bij boekhandel Riemer & Walinga van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Lees meer...