Juist in deze tijd omzien naar elkaar

Ermelo – Praktijkverpleegkundige Hannie Olthuis en Dick te Brake van het CDA Ermelo hebben de handen ineengeslagen om thuiswonende ouderen een hart onder de riem te steken. Veel ouderen die in woon- of zorgcentra wonen ontvangen kaarten of leuke presentjes vanuit verschillende initiatieven, maar thuiswonende ouderen worden vaak over het hoofd gezien.

Lees meer...

Vet programma van Interactie Sportbedrijf Ermelo

ERMELO - Op zaterdag 27 februari organiseert Interactie Sportbedrijf Ermelo voor de derde en laatste keer de Wintergames. Tijdens de voorgaande edities kwamen zo’n honderd jongeren actief in beweging, konden ze hun zinnen verzetten en hebben ze een leuke tijd gehad met leeftijdsgenootjes. Dat doen we deze laatste editie nog eens ‘dunnetjes’ over met een vet programma.

Lees meer...

Voetbaldag voor kinderen 

ERMELO - Op donderdag 25 februari, in de krokusvakantie, vindt weer een Jonger Oranje Talentendag plaats bij DVS ’33! Deze fantastische voetbaldag is voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Tijdens de Jonger Oranje Talentendag zijn óók scouts aanwezig van diverse Eredivisie clubs.

Lees meer...

Geboorte van lammetjes verloopt voorspoedig

ERMELO - De geboortes van de lammetjes bij de kudde van Ermelo verloopt voorspoedig. De schaapskooi staat vol met kraamhokjes en ook een heuse ‘creche’. Hier gaan de lammetjes in als ze een aantal dagen oud zijn. Hier kunnen ze lekker samen spelen. De herders en vrijwilligers zijn dag en nacht in touw om de schapen te verzorgen en de geboortes goed te laten verlopen. 

Lees meer...

Ijsclub heeft de baan geopend

ERMELO - Wat hadden ze er lang op gewacht! De vrijwilligers van IJsclub De Kanovijver wilden heel graag iedereen welkom heten op de ijsbaan. En vanavond om klokslag 18.00 uur opende voorzitter Ron Ijdo het hek. De eerste enthousiastelingen stonden al te wachten. ,,Het is een prachtige avond," zei IJdo terwijl hij de mensen welkom heette.

Lees meer...

Flinke nachtvorst is nodig voor de ijsbaan

ERMELO - Voor ijsclub De Kanovijver is het momenteel ‘alle hens aan dek’. Vanmiddag is er met man en macht geprobeerd het ijs sneeuwvrij te maken. Al dagen wordt de ijsdikte in de gaten gehouden. En zoals het er nu naar uitziet gaat morgen, nadat de zon van het ijs is, de baan open. ,,Er ligt nu zes centimeter ijs, dat moeten er acht worden," zegt Rowan van de Pol enthousiast. Hiervoor is een nachtvorst van -10 nodig.

Lees meer...

Samen genieten van omgeving en horeca

ERMELO – Terwijl iedereen zich opmaakt voor extreem winters weer, gaat de ticketverkoop van de 'Was het maar weer Voorjaar Tour' van start. Omdat veel mensen misgrepen tijdens de Valentijn on Tour, de kaarten waren binnen no-time uitverkocht, organiseren de ondernemers een nieuw evenement.

Lees meer...

Sportieve activiteiten tijdens lockdown

ERMELO - De deelnemers aan de Wintergames hadden vaak weer een eerste fysieke contactmoment waarin ze plezier beleefden met leeftijdsgenoten. Ook bleek dat voor de meeste dit het eerste sportieve activiteit was sinds de aanhoudende lockdown. Daaruit blijkt eens temeer dat dit soort activiteiten voor jongeren echt heel hard nodig zijn. Interactie Sportbedrijf Ermelo organiseert  daarom op 12 en 13 februari de tweede editie. Doel is extra sport- en spelactiviteiten te verzorgen en jongeren te motiveren in beweging te komen.

Lees meer...

Met kinderen op zoek naar hartjes op ramen

ERMELO – Coronatijd is vervelend, maar eerlijk is eerlijk, het maakt mensen ook creatief. In ieder geval is dat het geval bij de Ermelose Nicole Geerts-Wagenmakers. Vorig jaar ontwikkelde ze de Berenjacht en daarna ontstond in november ook de Pietenjacht. Nu is er de hartjesjacht aan toegevoegd. 

Lees meer...