Ringsteken vanaf een aanspanning

ERMELO - Traditiegetrouw organiseert paardensportvereniging Het Veluws Ros op de laatste zaterdag van juni een Ringrijderij voor aanspanningen. Dit jaar wordt deze Ringrijderij voor de 34ste keer verreden op zaterdagavond 30 juni.

Lees meer...

Fiet van Beek draagt gedichten voor

ERMELO - Wethouder Hans de Haan zal zaterdag 23 juni een dorpsgedicht van Fiet van Beek onthullen op het station in Ermelo Centraal. De nieuwe cultuurwethouder doet dit aansluitend aan de voordracht van de dorpsdichter tijdens Fête de la Musique.

Lees meer...

Samen zingen is universeel en verbindt

ERMELO/ HARDERWIJK - Muziek is universeel. Muziek verbindt. Daarom gaan op 28 juni de koren Vox Nio uit Ermelo en MiXsing uit Harderwijk een muzikaal treffen met elkaar aan, tijdens een gezamenlijk concert in de Lukaskerk van Ermelo. Ter voorbereiding over de artistieke invulling van het programma ontmoeten de dirigenten Marten Kamminga (Vox Nio) en Arda Konings (MiXsing) elkaar tijdens een zomers tuingesprek.

Lees meer...

'Jezelf ontwikkelen en daarbij sociale contacten opdoen'

ERMELO - Wethouder Wouter Vogelsang mocht deze week het nieuwe cursusprogramma van stichting Volksuniversiteit Vuvera Veluwerand in ontvangst nemen. Deze werd aangeboden door Joke van Dijk, medewerker van Vuvera. De wethouder maakte graag van de gelegenheid gebruik om het belang van onderwijs te benadrukken. ,,Het is belangrijk jezelf te ontwikkelen en daarbij ook nog waardevolle sociale contacten op te doen."

Lees meer...

'Het voelt als een hele eer'

ERMELO - Sneeuwwitje en de Dwergen, uitgevoerd door de dansers van G.V. Sparta uit Ermelo, staan op zaterdag 23 juni in de finale in Ahoy Rotterdam. Dit bericht kwam maandag en dansdocent Manon Riedeman kan het nog nauwelijks geloven. De groep mag meedoen aan de Dance2show - the finals. Het feit dat ze daar mogen optreden is al een topprestatie. ,,Het voelt als een hele eer en ik ben meer dan trots," aldus Riedeman.

Lees meer...

Veel kwaliteit voor vijf euro

ERMELO - Het seizoen 2018-2019 wordt al weer het vijfde seizoen in deze serie concerten die drie maal per jaar in de Immanuelkerk worden gehouden. Kenmerkend voor de serie is de gevarieerdheid in de verschillende programma’s maar ook de laagdrempeligheid. Dit gebeurt door de toegangsprijs laag te houden en het publiek de gelegenheid te geven niet alleen elkaar, maar ook de uitvoerende musici te ontmoeten. 

Lees meer...

Groot bedrag voor stichting Friends Indeed

 

ERMELO/NIJKERK - De coördinatoren en leerlingen van het Corlaer College zijn blij met de cheque van € 11.500,00 die zij ontvingen voor hun project Friends Indeed. Dit bedrag werd afgelopen zaterdag bij elkaar gereden tijdens de 27e Motary, georganiseerd door de Veluwse Motor Tour Club (VMTC) en de Rotary Club Ermelo-Putten. 

Lees meer...

Zendingskerkers lopen voor Stichting Vluchteling


ERMELO - In de nacht van 16 op 17 juni lopen enkele enthousiaste leden van de Zendingskerk mee in De Nacht van de Vluchteling. De opbrengst van deze sponsorloop is voor de Stichting Vluchteling. Deze stichting besteedt dit geld aan noodhulp voor vluchtelingen wereldwijd.

Lees meer...

Mond vol harpen en woordenloze vocalen

ERMELO - Wie kent niet een blokfluit of een mondharmonica? Geen onbekende instrumenten. Anders wordt het als je zegt dat je mondharp speelt, één van de oudste muziekinstrumenten ter wereld. René Paes kan dit en zal verschillende exotische mondharpen laten horen tijdens Fête de la Musique in Ermelo. 

Lees meer...