Samen vluchtelingen helpen bij integratie

ERMELO – Welzijn Ermelo is samen met het Diaconaal Platform Ermelo een nieuw project gestart: Thuis in Ermelo. Het is een maatjesprogramma voor vluchtelingen en statushouders. Het doel is om de nieuwkomers in Ermelo te helpen bij het sociaal integreren in de maatschappij.

Lees meer...

'Het zijn de kleuren van zijn leven'

ERMELO/ HARDERWIJK - Zaterdagmiddag opende kunstenaar Chalak Osman zijn expositie in de Catharinakapel. De Ermelose kunstenaar exposeert hier tot en met 19 mei met een aantal abstracte olieverfschilderijen. ,,Wie de verhalen achter de kunstwerken van Chalak wil begrijpen, moet de kleuren van zijn leven kennen," zei Natalie Overkamp in haar openingswoordje. ,,Maar wie Chalak kent, weet dat je in zijn werk mag zien wat je wil zien. Alles is goed." Osman en Overkamp kennen elkaar al zo'n jaar of 17.

Lees meer...

Telekids Discoshow en stormbaan voor de kinderen

ERMELO - Wat hebben ze er zin in! ,,Eindelijk mogen we weer een feestje vieren!” zegt Marco van Dijk uitbundig. Het team is druk met de opbouw voor Koningsnacht en natuurlijk Koningsdag. ,,Al weken zijn de kaarten voor Koningsnacht uitverkocht. Het Weitje kleurt dinsdagavond weer oranje. We beginnen extra vroeg en iedereen is al vanaf half zes welkom!”

Lees meer...

'De kunst van vrijheid'

ERMELO - Met de vakanties in zicht en zonder coronamaatregelen hebben veel mensen op dit moment een vrij gevoel. Met de tentoonstelling Vrijheid Blijheid speelt Museum Het Pakhuis in die zin hier mooi op in. ,,Maar dat 'vrijheid' een dubbele lading zou hebben en zo actueel zou zijn, wisten we niet toen we deze tentoonstelling maakten," vertelt museumdirecteur Germa Greving. Ze verwijst daarmee naar de oorlog in de Oekraïne.

Lees meer...

Het is lente, dus op de fiets en Lentebokbier

ERMELO – Na twee jaar mag het weer: De Veluwse Bokkentocht fietsen! De Lente Editie kan worden gefietst op zondag 15 mei waarbij een aantal vaste adressen kan worden aangedaan voor een aantal lekkere bieren. Naast de vaste adressen zijn er ook enkele nieuwkomers. Kaarten zijn te koop op zondag 24 april vanaf 12.00 uur bij onder andere Speciaalbier Café De Hazeburg. Maar weet wel: OP=OP!

Lees meer...