Afdrukken

Wethouder opent de Kinderboekenweek

ERMELO – De jaarlijkse Kinderboekenweek is van start. Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wilt’. En dit wordt grootst gevierd in bibliotheek de Noordwest Veluwe. Tijd voor de kinderen om na te denken en te ontdekken wat ze later willen worden.

Vanmiddag opende wethouder Leo van der Velden het Leesfeest in de bibliotheek. En dat feest begon met voorlezen. Van der Velden: ,,Het is lang geleden dat ik iemand heb voor gelezen. Mijn jongste dochter is 17 jaar en wil niet meer voorgelezen worden.” Daarna konden de kinderen deelnemen aan een boekenbingo en andere spellen. Zo mochten ze een hoge toren van boeken bouwen en natuurlijk werd er ook gelezen.

Stukken lezen

,,Als wethouder moet ik natuurlijk ook veel stukken lezen," aldus de wethouder. Op jonge leeftijd las hij veel voor zijn plezier. Tegenwoordig is alles digitaal en vergeten mensen om voor hun plezier te lezen.  Juist daarom vindt Van der Velden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren lezen en dit te stimuleren. In vergelijking met vroeger is er veel veranderd. ,,Alles is veranderd, behalve de bibliotheek. Want de bibliotheek is nog steeds de fijne plek om je boeken te lenen," aldus de wethouder