Afdrukken

'Iets leuks in deze sombere tijd'

ERMELO – Wie tijdens de lockdown eens iets compleet anders wil doen in het centrum van Ermelo, kan op zoek naar de minipoppetjes. Overal in het wandelgebied staan deze héél kleine figuurtjes opgesteld. Er zijn miniatuur poppetjes die pakketjes bezorgen, feest vieren, sneeuw schuiven en nog véél meer.

Zo zitten vlakbij de entree van brasserie De Volksmond een aantal werklieden in een muurtje. Het is een pop-up project van Ellen Docter en Natalie Overkamp. Docter deed afgelopen maanden met haar man Martin Domburg mee aan het tv-programma ‘De Grote Kleine treinencompetitie’. Samen runnen ze ook de modelspoorwinkel Domburg Train Support. Met de modelbouwfiguurtjes creëert ze graag tafereeltjes.

Onverwachte plekken

,,De kleine, leuke tafereeltjes vind je op onverwachte plekken,” vertelt Docter. ,,Als je heel goed kijkt, wordt steeds leuker. Dan zie je wat er gebeurt en kun je verder fantaseren.” Samen met journalist en fotograaf Natalie Overkamp verspreidde ze afgelopen dagen een kleine twintig scenes in het dorp. In oktober maakten de twee al wat proefjes en daar kwamen leuke reacties op. Nu dan een reeks om het zoeken extra leuk te maken. ,,Ik werd geïnspireerd door Michel Tilma die dit al twee jaar doet in Leeuwarden,” vertelt Overkamp. ,,Nu is het extra leuk omdat het juist in deze sombere tijd een mooi uitstapje is, vlakbij huis.” De dames zouden het heel leuk vinden als mensen foto’s op facebook plaatsen waardoor anderen ook meegenieten van de miniatuur poppetjes. Ze hopen dat de poppetjes de komende weken blijven staan. ,,Ze zitten goed vast, maar het kan natuurlijk kapot,” aldus Docter.

Wie wil weten waar ze poppetjes kunnen vinden:
Op het Raadhuisplein nr. 8 en 12, aan de zijkant van ijssalon Torino, In de Stationsstraat bij verschillende regenpijpen en lantaarnpalen, Bij Nero Barbershop en bij MD Fashion & Shoes in de plantenbakken. Onder de bronzen Pauw op het Pauwenplein en bij het voormalige pand van The PhoneHouse. Bij de voormalige ING, brasserie De Volksmond, bij het bouwhek Stationsstraat 72 en onder de heg bij Stationsstraat 70. Het gaat om 18 tafereeltjes. De miniatuurpoppetjes zijn gesponsord door Domburg Train Support.