Afdrukken

Nieuw muziekevenement in huiskamers

ERMELO - Zaterdagavond gingen zo’n tweehonderd belangstellenden op de fiets van huiskamer naar huiskamer, van klassiek naar kleinkunst, naar Singer-song tijdens het eerste Dwaallichtfestival. De organisatie had vier routes uitgezet met ieder drie verschillende voorstellingen.

Twaalf Ermelose huiseigenaren hadden speciaal hiervoor hun huisdeuren opengezet. Centraal punt was het Kompas; een tent voor museum Het Pakhuis op het Molenaarsplein, het kloppend hart van het festival. Daar werd het startsein gegeven en het festival feestelijk afgesloten met een spetterend optreden van de jubilerende Plusband. ,,Het was een prachtige sfeer,” vertelt mede initiatiefnemer Bart Willemsen. ,,En het leuke was ook: mensen, die bijvoorbeeld alleen van klassiek houden, maakten nu ook stapjes naar bijvoorbeeld een singer-song-writer of komedie en ook andersom. Zo maakte ze kennis met andere vormen van kunst en wisten dat ook zeer te waarderen.”

Spannend

De organisatie beleefde afgelopen week spannende dagen. Wat zou het weer gaan doen? Ook moest er op de laatste dagen nog wat geschakeld worden. Omdat Bonus Materiaal zaterdagavond vanwege ziekte niet kon optreden werd kleinkunstenares Frederique Arnold ingevlogen voor de Zwalkende Zwijnen Route. Arnold stond de afgelopen jaren in verschillende cabaretfestival finales en ook tijdens het Dwaallichtfestival gaf ze een schitterend visitekaartje af. Ook de huiseigenaren waren na afloop heel enthousiast. Ze vonden heet heel leuk om zoveel mensen te ontvangen. ,,Eigenlijk was er na afloop maar één kritische kanttekening. ‘We hebben negen prachtige concerten gemist.’” Met de komst van het Dwaallichtfestival is een nieuw muziekevenement in Ermelo geboren. Het uitgangspunt is dan ook dat het een vervolg krijgt. Het Dwaallichtfestival is een initiatief van Cultuurkust, Groevenbeek Klassiek en fete de la Musique.