Afdrukken

Genieten van veel verschillende korstmossen

ERMELO - De afdeling Noordwest Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging organiseert op vrijdag 28 april a.s. een Korstmossenexcursie op ’s Heerenloo.

In het kader van het inventarisatieproject staan tijdens deze excursie de korstmossen centraal. Arie van de Bremer zal deze excursie leiden. Van de Bremer is samen met Leo Spier de auteur van de basisgids korstmossen en heeft diverse fotogidsen over mossen en grassen op zijn naam staan. Tijdens de wandeling over 's Heerenloo zullen de talrijk aanwezige korstmossen op (oude) loofbomen, op tegels en op stenen muurtjes een naam krijgen en zal de enorme verscheidenheid in vormen en kleuren van korstmossen zichtbaar worden. Ook een paar opvallende (gewone) mossen zullen bekeken worden.
Vertrek is om 13.30 uur vanaf de Opstandingskerk aan de Slangenkamp (hoek Fokko Kortlanglaan). De excursie duurt ongeveer 2½ uur en na afloop kan het theehuis bezocht worden. Deelname is kosteloos. Meer informatie: www.knnv.nl/noordwestveluwe