Afdrukken

Karaoke met livemuziek

ERMELO – Op zaterdag 10 juni vindt er een Karaoke-avond plaats in muziekcentrum Tirion. Tijdens dit evenement kan er met een liveband worden gezongen in plaats van met een orkestband en de opbrengst is voor een goed doel: het Prinses MaximaCentrum.

Het idee voor dit evenement komt van Max van Strien, bassist van de band Nu We D’r Toch Zijn uit Ermelo. ,,Ik moet voor mijn opleiding Communicatie aan de Hogeschool Utrecht een evenement organiseren waarbij de opbrengst voor het Prinses Maxima Centrum is,’’ vertelt Van Strien. Hogeschool Utrecht werkt samen met het PMC en bedacht deze ludieke inzamelingsactie. ,,Ik vind het jaarlijkse Serious Requestevent van Muziekcentrum Tirion en Ermelo van NU echt te gek. Prachtig om te zien hoe de muzikanten en alle mensen in en rondom de organisatie zich inzetten voor het goede doel,’’ vertelt de jonge bassist. ,,Hierdoor kreeg ik al snel het idee om een soort benefietconcert te organiseren met mijn band Nu We D'r Toch Zijn en misschien nog wat andere bands.’’ Tijdens Rondje Ermelo deelde de band het podium met hun vrienden van Measures. ,,Ik heb ze vervolgens gevraagd om hieraan mee te willen werken en ze waren meteen enthousiast.’’ Daarnaast heeft Van Strien Micha Tirion benadert. ,,En ook Micha was meteen enthousiast over het idee en wilde graag zijn samenwerking verlenen aan het initiatief.’’ Het prinses Maxima Centrum heeft zich totaal gespecialiseerd in kinderoncologie.

Liveband

Mitchell Tirion van Measures opperde het idee om er een soort karaoke avond van te maken, een keer iets anders dan alleen een optreden. ,,Dit vond ik echt een gaaf idee en stelde dit voor bij Micha,’’ vertelt Van Strien enthousiast. Micha Tirion: ,,Het plan is om een Karaoke-avond te organiseren met begeleiding van een echte liveband in plaats van de gebruikelijke orkestbanden. Max heeft collega band Measures benaderd om samen deze avond muzikaal te ondersteunen. Daarnaast zullen zij er in gemengde vorm samen een leuke avond van maken waarbij iedereen zich kan opgeven om eens een keer met een ‘echte’ band mee te zingen op een podium. En dat voor een symbolisch bedrag voor het goede doel.’’ Van Strien: ,,We beginnen de avond met wat korte optredens en daarna is er ruimte voor de karaoke. Iedereen in de zaal kan lekker meedoen.’’ De bedoeling van deze avond is dat het gewoon een gezellige avond wordt. ,,Het zal geen muzikaal hoogstandje worden, maar een gezellige avond wordt het zeker! Ik vind het heel mooi om mezelf met anderen op een muzikale manier in te zetten voor een goed doel. Ik heb daarom ook niet per se een minimum bedrag wat ik wil ophalen, ik vind elke euro die we hiermee kunnen ophalen een mooi gebaar naar het Prinses Maxima Centrum,, aldus de jonge organisator. De Karaoke avond vindt plaats op zaterdagavond 10 juni om 19:00 uur bij Muziekcentrum Tirion aan de Herderlaan 22. Een greep uit de nummers die men mee kan zingen zijn: Douwe Bob – Slow down, Brian Adams – Summer of 69, Nielson – Beauty and the brains, Guns’n roses – Knockin’ on Heavens door, The Village People – YMCA, De Dijk – Ik kan het niet alleen etc. Doneren kan op de avond zelf, maar ook via www.geef.nl/actie/karaoke-night