Afdrukken

'Polderbaan' kan golfkarretjes niet aan

ERMELO - Het tweede Ermelose Golfkampioenschap, dat morgen van start zou gaan, is verplaatst naar zaterdag 23 september. De weersvoorspellingen zijn dusdanig slecht dat het stichtingsbestuur deze beslissing heeft moeten nemen.

Het toernooi zou gespeeld worden op de golfbanen van Golf 4 All in Zeewolde. ,,Dit is een ‘polderbaan’, legt Babet Voorkamp namens de organisatie uit. ,Die baan is snel drassig.” Daardoor mogen bij overvloedige regen de golfkarretjes niet over het terrein rijden. ,,Daardoor zou het terrein kapotgereden worden. En een aantal deelnemers maakt gebruik van deze karretjes.” Voorkamp meldt dat er al meer dan 45 inschrijvingen waren. ,,Maar sommigen hadden al aangegeven met slechte weer ook niet te komen.”
Het bestuur heeft nu een nieuwe datum gekozen; 23 september. Deelnemers die zich voor morgen hadden aangemeld krijgen voorrang bij de nieuwe aanmelding. ,,We betreuren het dat we deze beslissing hebben moeten nemen, maar we gaan voor een mooi evenement in september onder betere weersomstandigheden,” aldus Voorkamp