Afdrukken

Dijkhuis en Voituron trappen af

ERMELO - Het hoort bij de Ermelose zomeravonden: FridayNight Live op het Pauwenplein. Twee horeca-uitbaters Ruurd Post van De Volksmond en Sanjay Kowlesar van Het Wapen van Ermelo, organiseren vijf muziekavonden. Ze gaan morgenavond los met Nederlandstalige muziek.

De Ermelose Egbert Dijkhuis en de Nijkerkse Patrick Voituron staan garant voor een feestje. Vrolijke, Nederlandstalige meezingers zullen vanaf 19.00 uur klinken. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in,” vertelt volkszanger Egbert Dijkhuis. Overigens staan deze twee artiesten ook nog te zien op vrijdag 18 augustus. ,,Er is veel vraag naar een tweede Nederlandstalige avond,” legt organisator Post uit. ,,En het is leuk als je dat lokaal/ regionaal kan invullen. De mannen hebben ook eigen repertoire en daar is veel belangstelling voor.” Overigens is volgende week het podium voor Lake Side, de coverband die al vaker een avondvullend programma maakte tijdens FridayNight Live.

Feestje bouwen

Dijkhuis heeft afgelopen weekend mogen optreden bij SDC Putten tegen Feijenoord. ,,Een geweldig leuke ervaring! En super dat ze me ervoor gevraagd hebben.” Hij kijkt ook enorm uit om vrijdagavond met zijn vakgenoot Voituron een feestje te bouwen. ,,Vorig jaar hebben we ook samen opgetreden en ditmaal gaat er ook weer wat leuks gebeuren!” Waar de mannen goed in zijn is de interactie met het publiek. Dijkhuis beweegt zich dan ook graag tussen de terrasstoelen door en maakt zijn nummers persoonlijker door mensen in de ogen te kijken. Beide artiesten zijn regelmatig te vinden op bruiloft, verjaardag en evenementen. ,,Voor mij is elk optreden speciaal, omdat het vaak speciale momenten zijn,” zegt Voituron.

FridayNight Live is inmiddels ingeburgerd. ,,We doen het ook vooral als extraatje voor onze gasten," zeggen de uitbaters van de twee horecazaken. ,,Maar mensen vragen er nu ook echt naar,” aldus Post. Natuurlijk hopen ze op de zwoele, zomerse avonden zodat iedereen aangenaam kan vertoeven op het terras. Volgens Buienradar blijft het in elk geval droog.