Afdrukken

Theatergroep Spiegel is op stoom

ERMELO – Leden van theatergroep Spiegel spelen donderdagmiddag ‘De keizer verveelt zich’, een familievoorstelling, in museum Het Pakhuis. Twee weken geleden was de try out en nu is de cast er helemaal klaar voor.

,,Het originele script heet ‘Koning Max verveelt zich’ en is bedacht en geschreven door Mirjam Bosveld en Philip Baalmans,” vertelt Desirée Foppen (acteur en regisseur). ,,Ik heb het script met hun toestemming herschreven naar de Romeinse tijd en de Koning is Keizer geworden. De spelers hebben allen dat script gekregen en hebben twee avonden gerepeteerd.”

Passie voor toneel

De voorstelling is interactief en sluit aan bij de succesvolle tentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’ in het Ermelose museum. De cast bestaat uit zes spelers. Zowel het decor als de costuums zijn door de leden van Spiegel bedacht en gemaakt. Theatergroep Spiegel is een dynamische theatergroep uit Ermelo. De leden variëren sterk in leeftijd, beroep, opleiding en ervaring, maar zij hebben één ding gemeen: hun passie voor toneel. Spelen in een museum is echter niet vanzelfsprekend. Deze samenwerking is in het verleden al succesvol gebleken. Meermalen speelden de acteurs tijdens de sinterklaasperiode een eigen productie. Dit jaar staan de spelers echter voor hetere vuren met ‘De keizer verveelt zich’. De spelers hoeven zich deze zomer niet te vervelen. ,,We spelen in verschillende samenstellingen,” aldus Foppen. ,,Zo speelt iedereen twee voorstellingen en iedereen ook gewoon op vakantie.”

Reserveren

Wie ook wil kennismaken met de keizer en de keizerin kan kaarten reserveren bij museum Het Pakhuis, een perfect middagje uit wanneer het weer iets minder is. Er is een voorstelling om 13.30 uur en een om 15.00 uur. De kosten voor de voorstelling zijn inbegrepen bij de museumentree. Reserveren kan per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0341 760777. Ook op 10 en 24 augustus zijn er nog voorstellingen. Reserveren is noodzakelijk.