Afdrukken

‘Er is een tijd voor alles’

ERMELO - De Top 2000-dienst in de Immanuëlkerk beleeft dit jaar haar derde editie. Met een speciaal Top 2000-koor, een band en veel bezoekers kan het niet anders dan dat het zaterdag 30 december een Topavond wordt.

,,Ja, op 30 december is er in de Immanuelkerk weer een Top 2000 dienst,’’ vertelt predikant Sjaak Teuwissen. Teuwissen zit met nog een aantal anderen in de Top2000-commissie die de voorbereiding doet van deze bijzondere kerkdienst. ,,Het thema dit jaar is The Final Countdown en er doet een projectkoor van ca 45 deelnemers aan mee evenals de band Pick Up Together.’’ Niet eerder was het koor voor deze speciale dienst zo groot. ,,Ik ben verrast over het aantal aanmeldingen en de zeer uiteenlopende leeftijden van het koor. Deelnemers komen uit Ermelo, Harderwijk en omgeving, velen kenden elkaar van tevoren niet en dan is het mooi daar één geheel van te maken. Het enthousiasme spat er vanaf tijdens de repetitie-avonden,’’ zegt Reinier van Hoek, die het 45 stemmen tellende koor begeleidt met zijn band Pick Up Together uit Harderwijk. ,,Daarnaast werkt een aantal muzikanten uit de Gereformeerde Kerk van Ermelo mee, waardoor we een formatie hebben van muziek en koor die er absoluut mag zijn.’’

Prediker

Het thema draait om een uitspraak van Prediker: ‘Er is een tijd voor alles onder de hemel’. De commissie wilt tijdens de dienst popsongs laten horen en zingen die gaan over de tijd; een tijd om te lachen en een tijd om te huilen, goede tijden, slechte tijden… De Top 2000-dienst wordt voor het derde jaar op rij gehouden op initiatief van de gereformeerde kerk. Het wordt dit jaar een feest van herkenning voor jong en oud. Zo komen onder meer Het Dorp van Wim Sonneveld, Circle of Life van Elton John en Thinking out Loud van Ed Sheeran voorbij. Maar ook nummers van Douwe Bob en muziek uit The Lion King worden gezongen. Uiteraard wordt ook The Final Countdown van Europe en tevens het thema van de dienst gebracht. De Top 2000-dienst begint om 19.30 uur, de deuren van de Immanuelkerk aan de Stationsstraat 137 in Ermelo gaan om 19.00 uur open. Na afloop is iedereen welkom voor een hapje en een drankje tijdens de Top 2000-afterparty. De toegang is gratis.