Afdrukken

‘Groots het 70-jarig jubileum vieren’

ERMELO - Camping In de Rimboe bestaat zeventig jaar en dat verdient natuurlijk een feestje. Zaterdag 19 mei wordt er een muziekfestival gehouden op de camping aan de Schoolweg, midden in het bos. De entree is gratis. 

De camping is nu zo’n negen jaar eigendom van Wim en Saskia van der Meulen, maar ook hun dochter en twee zonen werken al enkele jaren mee. Tenminste als de muziek het toelaat, Thijs en Pim zijn immers veel met hun band Backgammon op pad. Het is natuurlijk niet voor niets dat bij dit jubileum muziek de hoofdrol speelt. De familie doet of deed van alles in de muziek. Vader Wim bijvoorbeeld speelde als gitarist bij Speelman&Speelman. ,,In de Rimboe is een heel leuk gevarieerd bedrijf, maar het is wel hard werken,’’ vertelt Thijs van der Meulen (24). ,,We hebben ongeveer 200 vaste plekken, negen bungalows en nog twee kampeervelden. Mijn ouders hebben negen jaar geleden de camping overgenomen. Mijn moeder is een ras Amsterdamse en kwam hier vroeger in de zomer al op de camping. Thijs van der Meulen is bijna klaar met de Herman Brood Academie en wil dan eigenlijk ook wel in het bedrijf werken. ,,Mijn zus werkt al bij m’n moeder in de horeca en Pim doet het terrein. Ik wil me wel meer verdiepen in de receptie enzo.’’ Tijdens het interview komen de mannen van de band Scenic Route to Alaska uit Canada binnen lopen. ,,Die moet ik even begroeten, hoor,’’ zegt Thijs, ,,die heb ik al lange tijd niet gezien.’’ De band hebben ze ontmoet via, Simeon Pranger. Hij boekt allerlei bands uit buitenland. ,,En belt dan m’n vader op of ze hier kunnen overnachten, we zitten tenslotte mooi centraal in Nederland.’’

Tenten

,,We zijn muziekliefhebbers en we doen al veel met muziek op de camping,’’ legt de muzikant uit. ,,We kunnen voor dit feest wel een bandje neerzetten, maar dat doen we al vaker en we bedachten dat we er maar een páár neer moesten zetten. We hebben een paar mooie tenten opgezet en daar spelen ze onder.’’ De familie heeft het festival groots aangepakt, zowel met de bands als met de publiciteit. ,,We horen het nu ook wel gonzen in het dorp, hoor. En we doen natuurlijk veel op social media en daar reageren veel mensen op.’’ Er komen vier bands spelen op het festival en daarnaast een pauzeband – een karaokeband - en een d.j.-duo die gezellige plaatjes komen draaien. ,,Nee, we spelen met Backgammon zelf niet, want dat doen we al vaker en we willen het juist anders doen. Daar hebben we dan, denk ik, ook geen tijd voor. We zijn immers druk met de organisatie,’’ lacht Thijs. Er is niet alleen muziek te consumeren, maar ook is er natuurlijk genoeg te eten (pizza’s, pasta’s) en te drinken. ,,En er gaat ook wat gebeuren voor kinderen, maar daar kunnen we nu nog niets over zeggen.’’ Het festival begint op zaterdag 19 mei om 16.30 uur en de entree is gratis. Het verzoek van de organisatie is om vooral op de fiets te komen, als dit mogelijk is.

Tweede huis

Ze houden het kleinschalig om het allemaal goed te kunnen beheersen. De drie tenten blijven na het festival het hele seizoen staan. De band Bare Jams uit Groot Brittanië hebben ze zelf hier naar toe gehaald. Van der Meulen: ,,Hij heeft hier al twee keer gespeeld. Ze hebben hier hun tweede thuis. Ze kunnen niet wachten om te komen spelen, geweldig.’’ Emil Landman is een 29-jarige singer-songwriter uit Amsterdam. Studeerde, evenals Thijs, aan de Herman Brood Academie en bracht in 2014 z’n debuutalbum. In september 2014 wordt Emil Landman uitgeroepen tot Radio 2 Talent. Heeft een goede naam in het singer-songwritercircuit, een goede gast. Is afgelopen winter naar Noorwegen gegaan en heeft daar in een huisje op een eiland alles opgenomen. Ik heb ‘m een keer live gezien, best wel wereldwijs persoon, heeft ook mooie verhalen te vertellen,” vertelt Thijs van der Meulen enthousiast. En dan is er nog Benjamin Fro. Een 24-jarige Amsterdamse rapper die begon als rapper van PLeaSe!. Zijn eerste album kwam vorig jaar februari uit en afgelopen februari presenteerde deze rapper z’n tweede album Behave. De al eerder genoemde indiepopband Scenic Route to Alaska werd groter na hun derde EP, Long Walk Home en kreeg veel succes in binnen- en buitenland. Muzikaal gezien wordt de band nog weleens vergeleken met een kruising tussen The Lumineers en Mumford and Sons.