Afdrukken

‘Iedereen is onderdeel van het grotere geheel’

ERMELO – Vorig jaar bestond de Dans en Theaterstudio van Annemieke Bais vijftien jaar. Het kwam er echter niet van om dit te vieren. Vorige week zaterdag werd een prachtige jubileumshow opgevoerd in het Apeldoornse theater Orpheus.

Annemieke Bais kan het eigenlijk nog niet geloven, wat een succes het was. ,,We dansten in de grootse zaal van Orpheus: de Hanoszaal. Er was ruim negenhonderd man publiek. Fantastisch.’’ Bais had een uniek concept bedacht zodat zowel de dansers als de theaterafdeling van haar Studio aan de show mee kon doen. ,,Dat paste echter niet in een normaal draaiend programma en dus hadden we het zo bedacht dat de verschillende groepen zowel apart als met de hele school optrad,’’ vertelt Bais. Eerst was er toneel en zang door de theaterleerlingen wat werd gevolgd door een showblok met de hele school. Daarna een tweede showblok met vijf selecties die vijftig minuten aaneen gesloten dansten. De finale werd gedaan door alle 250 leerlingen.’’ Ook het publiek werd goed verzorgd met in de pauze een Oosters Buffet en in de tweede pauze een dessert!

Groter geheel

De titel van de show was The Big Picture en ging over waar de studio voor staat: het grotere geheel. Bais: ,,Leerlingen mochten dit jaar woorden noteren die ze passend vonden bij de studio. Daar kwamen woorden uit als: verbondenheid, jezelf zijn, uitdagende lesstof, energie, veiligheid, vertrouwen. Daar hebben we dansen bij bedacht. De woorden werden vermeld op wegwijzerpalen.’’ Achter de schermen werd alles tijdens de show door de leerlingen zelf verzorgd. ,,Het was echt een fantastische dag vol dans, zang en toneel in een prachtige entourage. We hebben als één familie opgetreden en het hoge niveau wisselde af met ontwapende kinderdansen.’’ Annemieke Bais ontving als cadeau van haar team en leerlingen een prachtig kunstwerk. Ze kijkt moe en voldaan, maar bovenal dankbaar op deze dag terug.