Afdrukken

Eerste bijeenkomst met creatieve workshop

ERMELO De LETS-ruilkring Ermelo houdt woensdagavond 5 september een bijeenkomst in de benedenruimte van Pinel, Raadhuisplein 8. Op deze avond is er een miniworkshop 'Beeldend met vindsels uit de natuur' onder begeleiding van een van de LETS-leden.

In deze workshop gaan deelnemers stenen, houtjes, veertjes, schelpen, botjes en ander moois uit de natuur verbinden met ijzer- of lederdraad. Het resultaat wordt op een sokkel geplaatst. Er is materiaal voorhanden maar het is natuurlijk ook leuk zelf op zoek te gaan in de natuur en eigen 'vindsels' mee te brengen. Zoals altijd is er ook gelegenheid om bij te praten, goederen te ruilen en afspraken te maken voor onderlinge dienstverlening. duurt van acht tot tien, vanaf half acht is er koffie en thee. Mensen die overwegen lid te worden zijn van harte welkom om kennis te komen maken. De toegang is gratis, voor koffie/thee en iets lekkers wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Hergebruik

LETS staat voor Lokaal Economisch Transactie Systeem. Dit is de officiële benaming voor wat wij in Ermelo ook graag 'Voor Elkaar' noemen. Daarnaast vinden de leden het hergebruiken van spullen belangrijk, dus wordt er druk geruild, uitgeleend en gerepareerd. De vergoeding bestaat uit een fictieve ruileenheid, die zij 'pauwen' noemen. De LETS-ruilkring is één van de ongeveer honderd LETS-ruilkringen in Nederland en telt ongeveer zestig leden. Informatie over LETS Ermelo is te vinden op de website www.letsermelo.nl.