Afdrukken

Kom wijn proeven tijdens Open dag Wijngaard Telgt

ERMELO – Zaterdag 22 september houdt Wijngaard Telgt weer haar jaarlijkse Open Dag. Alle Ermelose wijnen staan klaar om geproefd te worden. Uiteraard ook de drie wijnen die begin van de maand in de prijzen vielen.

Drie wijnen van de Ermelose Wijngaard Telgt vielen begin van de maand in de prijzen. De Telgter Wit 2016 (= droge kristalwijn) en de Telgter Wit Johanniter 2016 werden door de Stichting Wijninstituut Nederland bekroond met een bronzen medaille. Weliswaar geen medaille, maar de Telgter Rood Regent Barrique 2015 ontving een keurzegel. ,,Deze prijzen hadden we niet kunnen winnen zonder de hulp van al onze vrijwilligers, die ons telkens weer helpen in de wijngaard.’’ vertelt de Ermelose wijnmaker Jan van den Ham enthouisast. ,,Hierbij wil ik dan ook de gewonnen prijzen opdragen aan allen die ons afgelopen tijd geholpen hebben. Ze mogen trots zijn.’’

Open Dag

Vanaf 11.00 uur kan men de wijngaard bezoeken. De eintree is gratis en er worden uiteraard rondleidingen gehouden. Er zal weer verse zalm worden gerookt op druivenrankenhout en de imker is aanwezig om alles te vertellen over de bijen. Uiteraard wordt er weer eigen honing verkocht. De Open dag is zaterdag 22 sept. Van 11.00 – 17.00 uur bij de wijngaar aan de Telgterweg 221.