Afdrukken

Welzijn Ermelo organiseert Vrijwilligers Banenmarkt

ERMELO - Zonder vrijwilligers kan er geen sportwedstrijd meer doorgaan, kan geen museum meer draaien en komt het onderwijs nog meer onder druk te staan. Sterker nog: vrijwilligers maken de samenleving. Op 7 december is het daarom Nationale Vrijwilligersdag.

Welzijn Ermelo organiseert op donderdag 13 december Ermelo's tweede vrijwilligersmarkt. Een markt waar vele organisaties vertegenwoordigd zijn om hun vacatures en organisatie te promoten. ,,Wie op zoek is naar vrijwilligerswerk kan hier terecht,” legt Hanneke Starre uit. ,,En er is heel veel aanbod.” Te denken valt aan organisaties als Stichting Materra, Zorggroep Noordwest Veluwe, Stichting Schapedrift, InteraktContour, GGZ Centraal, museum Het Pakhuis. ,,Maar er zijn er nog veel meer!” Starre vertelt dat sommige vrijwilligersfuncties structureel tijd kosten, maar dat er ook oproepen zijn voor vrijwilligers waarbij uren flexibeler kunnen worden ingevuld. Zo kunnen moeders bijspringen tijdens schooltijd en zijn er andere vrijwilligersbaantjes in de avonduren.

Markt

,,We nodigen alle inwoners van Ermelo uit om zich eens vrijblijvend te komen oriënteren op vrijwilligerswerk,” aldus Starre. ,,Het levert mensen ook vaak veel nieuwe contacten op.” Onder het genot van een hapje en een drankje wordt men op de hoogte gebracht van wat er allemaal te doen is. De markt gaat om 16.00 uur van start in de Dialoog, Raadhuisplein 4 in Ermelo en duurt tot 20.00 uur. De Vrijwilligersmarkt wordt georganiseerd door het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Ermelo met financiële ondersteuning van de gemeente Ermelo.