Afdrukken

Maak kennis met Romeinse kinderspelen

ERMELO – Ontmoet een Romeinse soldaat in Museum Het Pakhuis in Ermelo. Deze week, tot en met zaterdag 1 augustus biedt Museum Het Pakhuis verschillende kinderactiviteiten aan. Hoe schreven de Romeinse kinderen op een wastafeltje en bijenwas? Welke spelletjes speelden zij?

Wie bouwt het snelste een Romeinse boog en wie heeft tactisch inzicht? Kinderen gaan de strijd aan en treden toe tot het Romeinse leger.

Oog in oog met een Romein

Ontmoet op zaterdag 1 augustus vanaf 13.30 uur een Romein in vol ornaat. Wie is die Romein en wat doet hij hier? Wat heeft hij allemaal bij zich? Vraag het zelf aan deze historische bezoeker die je meeneemt door de tentoonstelling. 'De Romeinse soldaat vertelt' vindt plaats tussen 13:30-16:30. Alle andere programmaonderdelen zijn tijdens openingstijden doorlopend te volgen, dus tussen 10:30-16:30. Voor deelname aan de activiteiten betaal je enkel de entreeprijs.

Openingstijden

Het museum is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdagen geopend van 10:30 uur tot 16:30 uur. Het is niet langer nodig om voor bezoek of deelname aan de activiteit te reserveren. Volg bij een bezoek de routing en bewaar anderhalf meter afstand. Voor meer informatie of vragen is Museum Het Pakhuis telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op 0341-760 777 of per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .