Binnenkort kan er gepicknickt worden

ERMELO – De bewoners van de Hoge Kamp kregen de Stimuleringsprijs, de Klaverlaan werd de winnaar en mag zich de Leukste Straat van Ermelo 2015 noemen. Chiel Lozeman, jongerenwerker bij Plaza kwam even voor zes uur vanavond de buurten feliciteren.

Janneke Bruintjes en Gaby van ’t Zand hadden in de Klaverlaan een compleet spelprogramma opgezet in het thema Indian Summer. ,,Het is de jongens tegen de meisjes,” lacht Bruintjes wijzend op de wigwams die de twee teams zojuist hebben gebouwd. ,,Je kunt wel zien wie er beter zijn,” vult de 11 jarige Nanouk aan. ,,De meiden natuurlijk. Veel mooier!”

Saamhorigheid

De Klaverlaan heeft gewonnen vanwege hun creatieve invulling van de dag. Maar niet alleen tijdens Burendag is er een grote saamhorigheid. ,,We wonen hier nu bijna drie jaar,” vertellen Janneke Bruintjes en Gaby van ’t Zand. ,,We doen heel veel dingen samen.” Zo zijn de dames uit deze straat samen naar het WoW-event geweest, organiseren ze creatieve avonden en wandelen ze ook samen. ,,We kwekken veel, maar lopen ook heel veel,” lachen ze.

Taart

Inmiddels zijn er zeven baby’s in de straat geboren en de groepsapp wordt dan ook met regelmaat ingezet voor het organiseren van kraamcadeautjes of het regelen van oppas. Wat ze in de buurt nog graag veranderd zien? ,,We willen graag een veilige schommel voor jong en oud,” meldt Janneke. Bij de prijs van vandaag moeten de twee enorm lachen. ,,We krijgen een picknicktafel, gemaakt door de arbeidstraining van het Emauscollege. Ontzettend leuk! Maar we hadden een picknicktafel zelf gemaakt en die moest van de gemeente Ermelo weer weg. We hopen dat deze dus mag blijven staan!” Janneke Bruintjes, die graag bakt, zal binnenkort ook een taart bakken voor wethouder Laurens Klappe. ,,Hij was omkoopbaar, zei hij vanmorgen. Toen heb ik hem een taart beloofd.” Bruintjes denkt dat het niet van invloed is geweest op de titel. ,,We zijn gewoon de leukste straat!” Gejuich klinkt, want daar is de hele buurt het mee eens.

Buurtkerstboom

Elf buurten deden vandaag mee aan de Leukste Straat verkiezing. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de landelijke Burendag reikten de wethouders daarom aan iedere deelnemende buurt een bon uit. Met deze bon kunnen de buurten in december een buurtkerstboom ophalen met een bon van Hendriks Kerstwereld ter waarde van 50 euro voor kerstversiering. De Hoge Kamp heeft als stimuleringsprijs ook een picknickbank tegoed.