'Kunstwerk op wielen' morgen te bezichtigen

ERMELO - Van Winkoop levert morgen een unieke truck af aan SND Stuart Nicol Transport uit Schotland. ,,Kan niet, dat kennen we niet,” zegt Emmelieke van Winkoop trots. Van Winkoop Truckschade heeft haar slogan wederom waargemaakt.

Via de website www.vanwinkoop.nl en de levendige facebook pagina weten steeds meer buitenlandse truckliefhebbers het bedrijf in Ermelo te vinden. Naast verschillende Zweden en Oostenrijkers heeft ook de Schot Stuart Nicol Transport van Winkoop benaderd. Met een mooi wensenlijstje kwam hij naar Nederland.

De Scania Topliner is volledig gemodificeerd. Voor 100.000,- euro is de truck volledig verbouwd. De cabine is 110 cm langer gemaakt en ook het interieur bleef niet achter. Zo is de binnenzijde van de cabine volledig voorzien van echt koeienleer. Naast de verlenging van de cabine is er een complete opbouw geconstrueerd. Speciale zijskirts en een achterbumper maken het geheel helemaal af. De led-verlichting zorgt ervoor dat de Scania ook ’s avonds een ware eyecatcher zal zijn. De Scania is volledig gespoten door Van Winkoop Spuiterij en de airbrush verzorgd door LC Custom Design. De truck is zes maanden onder constructie geweest bij Van Winkoop Truckschade en van Winkoop Spuiterij in Ermelo. Morgenochtend tussen 11.00 en 12.00 uur kunnen belangstellenden even komen kijken naar dit prachtige 'kunstwerk op wielen'.