SKF had betere rebound

ERMELO - Zaterdag mocht Dindoa 1 aantreden tegen SKF uit Veenendaal. De uitwedstrijd was geëindigd in een gelijkspel zodat het een spannende middag beloofde te worden op De Zanderij. Helaas kon Dindoa niet op volle sterkte aantreden deze middag vanwege een blessure bij Nina de Romph en afwezigheid van Bjarne Sinneker.

Het eerste aanvalsvak van Dindoa bestond derhalve uit Saskia Lieman, Kim Groothuis, Lars van der Velde en Joost van de Beek. Na een snelle 1-0 achterstand wist Saskia Lieman direct de score gelijk te trekken. Daarna was het de beurt aan het vak met Boaz Poppe, Alain ter Horst, Aniek Odding en Marinda Vliek om de korf te raken, helaas was het tweemaal SKF dat de korf wist te vinden en na 3 minuten spelen keek Dindoa al tegen een 1-3 achterstand aan.

Meerdere doelpogingen

Het was voor het publiek geen enerverende wedstrijd. Het spel van SKF bestond vooral uit het vertragen van de aanval van de Ermeloërs door het consequent achter verdedigen. Het tempo ging hierdoor uit de wedstrijd en Dindoa had duidelijk moeite om vanuit die situatie tot scores te komen. Als antwoord ging ook Dindoa achter verdedigen, maar dit had helaas slechts beperkt effect want SKF had duidelijk een betere rebound. Dit resulteerde in meerdere doelpogingen per aanval van de Veenendaalse gasten.

Niet het gewenste effect

Na een fase waarin de korf door beide ploegen lastig werd gevonden, zorgde Saskia Lieman na een kwartier spelen met twee doelpunten voor een 5-5 gelijke stand. Helaas voor Dindoa was dit de laatste keer dat men op gelijke hoogte wist te komen. SKF had de smaak te pakken en liep het laatste gedeelte van de eerste helft uit naar 6-12. De tweede helft begon coach Hugo van Woudenberg wissels in te brengen. Marieke van den End kwam erin voor Marinda Vliek en Jefta Reinbergen voor Alain ter Horst. Alain ter Horst werd vervolgens in het andere vak ingebracht voor Lars van der Velde waarna ook Lars van der Velde in het ander vak werd geplaatst. De wissels hadden helaas niet het gewenste positieve effect op het spel. Dindoa scoorde wel een aantal doelpunten maar wist niet in te lopen op de gasten uit Veenendaal. Demi Vliek werd nog ingebracht voor Kim Groothuis en zij wist nog een doelpunt te scoren. Aan het einde van een niet zo spannende wedstrijd stond er een eindstand van 13 – 20 op het scorebord.