Ermelose korfballers verliezen dure punten

ERMELO - Dindoa kwam zaterdag net tekort tegen NKC’51. De Ermelose korfballers lieten dure punten liggen in Nijverdal. Er stond namelijk veel op het spel voor de thuisploeg: bij winst op Dindoa zouden zij zich kampioen mogen noemen van de poule. Oftewel, alle ingrediënten voor een mooie en spannende wedstrijd waren aanwezig!

De sfeer zat er op Sportpark Gagelman goed in. Er was veel publiek aanwezig en toen de ploegen op het punt stonden om te beginnen werden de blauwe rookbommen ontstoken. Nadat de rook van het veld was gewaaid klonk het eerste fluitsignaal en kon de wedstrijd echt van start gaan. Nina de Romph was weer fit genoeg om te starten en werd in de aanval gecompleteerd door Aniek Odding, Alain ter Horst en Bjarne Sinneker. Het eerste verdedigingsvak van Dindoa bestond uit Saskia Lieman, Marinda Vliek, Boaz Poppe en Lars van der Velde.

Bekronen

In de beginfase vielen de doelpunten zeer gemakkelijk. Zowel NKC’51 als Dindoa wist haar eerste twee aanvallen te bekronen met goals, waardoor er al relatief snel een 2-2 tussenstand op het scorebord stond. Dindoa kon in beide vakken veel herhalen doordat de reboundpositie goed werd verzorgd. Er werd geduldig gezocht naar de juiste kansen en dankzij schoten van Boaz Poppe en Lars van der Velde pakte Dindoa als eerste een voorsprong: 3-5. Er brak vervolgens voor beide ploegen een doelpuntloze periode aan voor beide ploegen. Zowel NKC’51 als Dindoa toonde goed spel, maar de goals bleven uit. Het was uiteindelijk NKC’51 dat de korf weer wist te vinden en dankzij een run van vijf doelpunten de achterstand om wist te buigen naar een 8-5 voorsprong. Dindoa rechtte echter de rug en wist weer aan te haken. Bjarne Sinneker, Saskia Lieman en Lars van der Velde trokken de stand weer gelijk. In de slotfase van de eerste helft ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks. Het was met name Lars van der Velde die het vizier op scherp had en persoonlijk voor zorgde dat NKC’51 met een minimale voorsprong de kleedkamer opzocht: 11-10.

Gelijke hoogte

Het eerste doelpunt na rust werd gemaakt door Aniek Odding. Zij bracht Dindoa weer op gelijke hoogte met een slimme omdraaibal vanuit de aangeefpositie. Ook nu hadden beide ploegen het lastig om de korf te vinden. Dindoa moest zoeken naar de juiste kansen, maar wist geduldig te spelen en goed spel op de mat te leggen. NKC’51 en Dindoa hielden elkaar in evenwicht tot 15-15, waarbij Nina de Romph tweemaal trefzeker was. Het slotakkoord van de wedstrijd was echter voor NKC’51. Dindoa wist in het laatste kwartier van de wedstrijd niet meer tot scoren te komen. Om het tij te keren werd Tom van den Berg nog binnen de lijnen gebracht en werd Bjarne Sinneker naar het andere vak overgeheveld, maar het mocht niet baten. NKC’51 verdedigde netjes, kwam nog viermaal tot scoren en speelde gecontroleerd de wedstrijd uit. Er werd afgefloten bij een stand van 19-15, waarmee NKC’51 zich kampioen mag noemen in de hoofdklasse.