Sparta pakt medaille na spannende finale

ERMELO/ OSS - Afgelopen zaterdag wist het Eerste Divisieteam van g.v. Sparta, na een zinderende finale, de bronzen plaats te bemachtingen tijdens de NK Trampolinespringen voor Clubteams in Oss. Zes van de acht teams van Sparta hadden zich geplaatst voor dit nationale eindtoernooi.

Het Eredivisieteam, bestaande uit Emy Engel (18), Eline Westhuis (17), Valerie Bosschart (17) en Twan Rieksen (14) sprongen een stabiele wedstrijd. De moeilijkheidsgraad – de D-score - van het jonge team is nog niet hoog genoeg om een bedreiging te vormen voor de absolute trampolinetop in ons land. Wel heeft het team veel potentie. Vanaf januari staat het Sportcentrum Zanderij ter beschikking met het dak op 11 meter hoogte en twee longes om de complexere sprongen veilig aan te leren. Daar kan dit kwartet toegroeien naar grote hoogte. Het Eredivisieteam eindigde in Oss op plaats 8.

Eerste divisie

In de Eerste Divisie sprongen twee teams van Sparta mee. Het ervaren team met Renske Groen, Caro Binnerts, Lara Wolkenfelt en Ilse Wolkenfelt had nog iets goed te maken van vorig jaar. Toen verspeelde het team een podiumplaats in de finaleronde. Dit jaar ging het beter. Op de beide plaatsingswedstrijden, op 7 oktober in Alkmaar en 4 november in Zoetermeer, eindigde het kwartet op het podium. Zaterdag in Oss plaatste het kwartet zich na 2 oefeningen wederom voor de finaleronde met de beste 5 clubteams. In tegenstelling tot vorig jaar wist het Sparta-team de kans op een podiumplek nu wel te benutten. Nationaal brons viel Renske Groen, Caro Binnerts, Lara Wolkenfelt en Ilse Wolkenfelt ten deel achter kampioen Triffis-Alkmaar en KDO-Apeldoorn. Ook hoofdcoach Alice Linthuis is tevreden met de geleverde prestaties. Het andere, jongere team met Julianne van Veen, Thirza van Boxtel, Sofie van Beekhuizen en Britt Kroon, deed het goed in deze zware categorie. Met stabiele sprongseries eindige het B-team in de Eerste Divisie op een mooie 6e plek in het eindklassement.