Nieuwe functie in staf voor John Dooijewaard

ERMELO - John Martens is ook het komende seizoen hoofdtrainer bij FC Horst. Hij gaat daarmee zijn vijfde jaar op Sportpark De Adelaar in.

Het bestuur, de Technische Commissie en de trainer zijn tevreden over de samenwerking en over ontwikkelingen in-en-om de A-selectie van FC Horst. Daarbij leeft de gezamenlijke overtuiging dat er nog meer uit te halen is. Alle partijen bouwen daarom graag nog een jaar samen door aan de ontwikkeling en de prestaties van de A-selectie. Peter Epe zal het komende jaar als tweede trainer voor de groep staan. Daarmee wordt veel trainerskennis en –ervaring toegevoegd aan de staf. Peter was de afgelopen seizoenen onder andere hoofdtrainer van vv Zeewolde en vv Hierden.

Analyse

Nieuw in de staf is een herstel- en videoanalyse-trainer. Huidige assistent-trainer John Dooijewaard gaat invulling geven aan deze mooie uitbreiding. Daarmee zet FC Horst de volgende stappen in het creëren van goede voorwaarden voor de prestaties van FC Horst 1 en voor de ontwikkeling van individuele spelers.

Spanje

Na twee gebroken coronajaren, eindigde FC Horst de laatste seizoenen op een zesde en zevende plaats in de tweede klasse. Een moeizame voorbereiding en een thuisnederlaag in de eerste competitiewedstrijd waren aan het begin van dit seizoen het gevolg van geduldig bouwen aan een nieuwe team-samenstelling. De resultaten daarna waren ronduit goed te noemen. FC Horst is de winterstop namelijk ingegaan op een verdienstelijke vierde plaats, in een door de verzwaarde degradatieregeling sterker geworden tweede klasse. FC Horst vertrekt op 11 januari naar Calella in Spanje voor een trainingskamp. Op 20 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen vv Heerde.