‘Trainen in de zon goed voor teamgevoel’

ERMELO – Zowel EFC’58 als FC Horst zijn op trainingskamp in Calella in Spanje. Toevallig ook nog in hetzelfde hotel. Dus wat doe je dan….? Dan speel je uiteraard een oefenwedstrijd tegen elkaar. Dat de beide Ermelose teams aan elkaar gewaagd waren, bleek wel uit de eindstand: 4-4.

Het was vandaag een prachtige blauwe lucht met veel zon en een redelijk aangename temperatuur van zo’n 14 graden C. De dagen in Spanje wordt door beide teams benut om te trainen op de velden van een lokale voetbalclub. ,,We hebben vanmiddag getraind op het strand, en op deze manier met elkaar bezig te zijn is altijd goed voor het groepsgevoel,’’ aldus trainer Jaap de Vries. FC Horst trainde op het veld en hield zich met name bezig met voetgolf. Daarna gingen de beide clubs de strijd met elkaar aan. EFC’58 begon vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen de nummer vier uit de Tweede Klasse. Na een kwartier scoorde de nieuwe spits King het eerste doelpunt. FC Horst wist overigens vrij snel weer langszij te komen. In de tweede helft scoorde King zijn tweede doelpunt. Aan het eind van de wedstrijd stond EFC’58 met 4-3 en zag de overwinning al gloren. Wellicht door de felle zon en vermoeidheid was de aandacht even verslapt en daar maakte FC Horst dankbaar gebruik van: 4-4.

Zuid Europa

Het is de laatste jaren een trend in het amateurvoetbal en niet meer alleen voorbehouden aan topclubs: trainingskamp onder de Spaanse zon. Voor beide clubs is het niet de eerste keer dat ze enkele dagen naar Zuid-Europa vertrekken. Voor FC Horst is het al een aantal jaren de gewoonte om in de winterstop, aan het begin van het nieuwe seizoen op trainingskamp in Spanje te gaan, meestal in Calella. EFC’58 was op verschillende plekken, in 2020 begonnen ze in Benidorm en waren in 2022 in het Portugese Albufeira. Beide ploegen vertrokken dit jaar dus naar Calella en komen zondag weer terug naar Ermelo. Op 20 januari wordt de competitie weer hervat.