Ermelose korfballers klimmen naar tweede plek

ERMELO/ RUINERWOLD - In Ruinerwold heeft Dindoa de overwinning binnengesleept tegen KIOS in een spannende wedstrijd waarbij de teams elkaar geen duimbreed toegaven. Hugo van Woudenberg zag zijn team winnen en klimmen naar de tweede plaats in het klassement.

In eerste instantie lag het initiatief in deze wedstrijd bij KIOS en het eerste kwart was onrustig aan Ermelose zijde. Dindoa had onder andere moeite met de zeer lange heer die tegenover Tom van den Berg stond, terwijl KIOS ondertussen eenvoudig de korf wist te vinden. Dit resulteerde al snel in een 7-3 achterstand voor Dindoa. Hugo van Woudenberg besloot al vroeg in de wedstrijd in te grijpen en bracht Gerwin Bosch, die de afgelopen periode had bewezen goed mee te kunnen komen in onze hoofdmacht, op de plek van Tom van den Berg. Hij bevestigde het vertrouwen direct door een doelpunt te maken. Dit was het startschot van een reeks van vier doelpunten van Dindoa en hierdoor kwamen zij terug tot een 8-7 achterstand. KIOS schakelde echter een tandje bij en vergrootte direct het gat weer naar drie doelpunten. Bjarne Sinneker deed net voor rust nog iets terug en bracht hiermee de stand op 10-8.

Doelpunten

Het is niet bekend wat Hugo van Woudenberg aan de ploeg heeft verteld, maar Gerwin Bosch had in ieder geval begrepen dat er doelpunten gemaakt moesten worden. Hij wist na rust direct tweemaal te scoren en bracht hiermee Dindoa weer op gelijke hoogte: 10-10. Er kwam weer meer geloof aan Ermelose zijde en voor het eerst in de wedstrijd kwam Dindoa op voorsprong. De Ermelose heren schoten zuiver na rust en dankzij doelpunten van Bjarne Sinneker, Lars van der Velde en wederom Gerwin Bosch stond het 11-13.

Voorsprong

Op dat moment werd KIOS wakker en rechtten de Ruinerwolders de rug: drie doelpunten op rij zorgden ervoor dat Dindoa weer tegen een achterstand aankeek. Het publiek ging er ook nog eens goed voor zitten en er brak een periode aan waarin beide ploegen niet los konden komen van elkaar en om de beurt een voorsprong namen. Saskia Lieman scoorde de 14-14 middels een strafworp en vlak daarna kwam Tom van den Berg terug in het veld voor Alain ter Horst. Ondanks deze ingreep bleef het stuivertje wisselen, maar ditmaal was het Dindoa dat telkens als eerste scoorde. KIOS bleef echter aan het elastiek hangen en kwam elke keer op gelijke hoogte. Deze trend zette zich door tot 19-19.

Overwinning

Ondertussen was Daphne van Boven - Van den Berg aanvallend op de plek gekomen van Aniek Odding en zij maakte een belangrijk doelpunt. Dindoa toonde veerkracht, zette nog een keer aan en scoorde vier keer op rij. Het was, na lange tijd, weer het eerste echte gaatje in deze wedstrijd. Tom van den Berg was in deze fase erg belangrijk en scoorde in korte tijd vier doelpunten. KIOS probeerde nog iets terug te doen, maar was niet meer bij machte om het gat te dichten. Het laatste doelpunt kwam, eveneens als het eerste doelpunt, uit handen van aanvoerder Bjarne Sinneker. Het arbitrale duo floot af bij een 20-25 eindstand. Dankzij deze overwinning staat Dindoa 1, op de helft van de zaalcompetitie, op een gedeelde tweede plek met Drachten/Van der Wiel 1.