Loenen: ‘gebrek aan kwaliteit’

ERMELO - DVS’33 heeft haar thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde RKAV Volendam met 0-3 verloren. Daarmee toonden de Volendammers zich genadig. Na de snelle 0-1 wachtten de gasten geduldig af en speelden met DVS’33 dat kleine kansjes kreeg, maar niet op kon tegen de goed ingespeelde ploeg uit Volendam. Na de 0-3 leek het werkelijk nergens meer op bij de thuisploeg.

Trainer Patrick Loenen sprak na afloop van gebrek aan kwaliteit. De vraag is van wie en of dat in deze fase verstandig is. Vol goede moed na de verrassende overwinning van een week eerder begon DVS’33 in de inmiddels gebruikelijke opstelling aan de wedstrijd tegen Volendam. Dat betekende lichtgewichten Benjamin Roemeon en Owen Muller in de voorhoede, 5 verdedigers en 2 verdedigende middenvelders in het centrum. Na vijf minuten had DVS’33 al op een 0-2 achterstand kunnen staan, maar de lat voorkwam een snelle openingstreffer van Volendam. In beide gevallen was het opvallend dat een hoge bal door vijf verdedigers werd aangevallen, maar niemand ook maar denkt aan de afvallende bal. Een euvel dat zich dit seizoen al vaker heeft geopenbaard.

 Dirigent

DVS’33 herstelde zich daarna onder aanvoering van dirigent Hilal Ben Moussa die een sterke wedstrijd speelde. Er kwamen zelfs kleine kansjes, maar Muller kwam tegen de reuzen echt tekort en Roemeon werkte zoals altijd keihard, maar kwam in de beslissende fase net tekort. Volendam werd in het zadel geholpen door doelman Rick van Nuenen die een ongelukkige wedstrijd speelde. Hij onderschatte een hoge voorzet en pakte vervolgens de bal net buiten het strafschopgebied in de handen. Vrije bal op de achterlijn. Met elf DVS-ers in het strafschopgebied wist aanvoerder Nick Runderkamp eenvoudig een vrije man te vinden die slecht inschoot, maar vervolgens toch nog een vrije medespelers vond in het overvolle zestienmeter gebied, 0-1.

Verloren wedstrijd

In feite speelde DVS’33 daarna een verloren wedstrijd. Volendam liet de Ermelose ploeg komen en wachtte geduldig af. DVS’33 kon geen vuist maken ook al kwam Roemeon een aantal keer gevaarlijk door. Geen Volendammer die zich er echt druk om leek te maken. Muller gooide veel energie in de strijd, kon af en toe het spel verstoren, maar aanvallend was zijn inbreng nul. Trainer Loenen greep terecht in. Hij haalde in de rust een verdediger eraf samen met Muller en met een herkenbare 4-3-3 werd het plan omgegooid. Nijland kreeg een mooie kans, Sam Crowther manifesteerde zich nadrukkelijk en het publiek ging er achter staan. Binnen tien minuten was het echter over en uit. Volendam counterde naar 0-2 en 0-3 en DVS’33 boog het hoofd. Trainer Loenen wisselde merkwaardig door dirigent Moussa en Nicky van Hilten te laten douchen. Hij liet de onzichtbare Olijve staan en zette Adriaan Kruisheer rechtsback. Van Hilten en Moussa not amused en Kruisheer op een plek waarin hij echt alles fout deed. Het niveau zakte naar het dieptepunt, de meeste toeschouwers vertrokken en sloegen het laatste half uur maar over.

Kwaliteit

Na afloop sprak Patrick Loenen over een gebrek aan kwaliteit in zijn ploeg wat hij meerdere keren herhaalde voor de camera van DVS-TV. Juist in deze fase van de competitie moet het team centraal staan. De trainer is dan de aangewezen persoon om een team te smeden en daarin staat zelfvertrouwen geven aan spelers op nummer één. Zo’n interview helpt dan niet echt. Loenen zal al zijn kwaliteiten aan moeten spreken om het team aan de praat te krijgen. Want het zijn niet altijd de teams met veel kwaliteit die winnen. Kijk naar Hercules- AJAX. Wie weet wint DVS’33 volgende week tegen de nummer vier Genemuiden wel. Net zoals in een eerder interview waarin de trainer zijn team liet vallen en toen kwam als reactie een klinkende overwinning.