Korfballers spelen zaterdag belangrijke thuiswedstrijd

ERMELO - Het zijn spannende weken voor de selectie van Dindoa. Zowel het eerste als het tweede zijn volop in de race om het kampioenschap. Dindoa trok zaterdag aan het langste eind en blijft strijden om het kampioenschap. De Ermelose korfballers spelen aanstaande zaterdag daarom een belangrijke wedstrijd in eigen huis tegen AVO uit Assen.

Dindoa begon goed aan de wedstrijd met een openingstreffer van Saskia Lieman. Drachten pareerde vrijwel meteen met de gelijkmaker. De ploeg uit Friesland heeft dit seizoen bewezen fysiek sterk te zijn en dit kwam tegen Dindoa ook tot uiting. Zowel in de aanvallende als in de verdedigende rebound moest Dindoa er hard aan trekken. Tot een echt verschil op het scorebord leidde dit echter niet. Via 5-5 bleef het stuivertje wisselen tot de rust, met wisselende doelpuntenmakers en voorsprongen. De thee werd opgezocht bij 9-9. Opvallende details: het vak van Lieman maakte acht van de negen goals en Lieman nam er daarvan zes voor haar rekening.

Fysieke duels

Er werd aan beide kanten veel strijd geleverd en de fysieke duels werden niet geschuwd. Noemenswaardig was echter ook de sportiviteit. Gedurende de hele wedstrijd zijn er ondanks de stevige strijd geen opstootjes en ongeregeldheden geweest. De eerste treffer na rust kwam uit handen van Bjarne Sinneker. Enige tijd daarna volgde de 10-10 van de thuisploeg. Bij deze stand bracht coach Hugo van Woudenberg Roy van Boven in de ploeg voor Tom van den Berg. Laatstgenoemde kon gelijk door het andere vak in, waar Alain ter Horst plaats maakte. Voor Van Boven een mooi moment. Zijn eerste minuten weer in de hoofdmacht van dit seizoen. 

Flink wat goals

In het restant van de tweede helft bleef het onverminderd spannend. In het vak met Saskia Lieman, Aniek Odding, Lars van de Velde en Roy van Boven speelden de mannen aanvallend veel voorin, wat leidde tot flink wat goals. Aan de andere kant waren Nina de Romph en Femke ten Hove de steunpilaren voor een kwartet aan mannen dat flink door wisselde (Bjarne Sinneker, Alain ter Horst, Tom van den Berg en Gerwin Bosch). Onder meer Van den Berg maakte belangrijke goals en zo prijkte een kleine vijf minuten voor tijd een 16-18 voorsprong voor de bezoekers op het scorebord.

Zwaarbevochten

Kort daarop kwam Drachten met de aansluitingstreffer. Tweeënhalve minuut voor tijd was het goudhaantje Gerwin Bosch, die bij het tweede ook al zeer trefzeker was, die het verschil weer naar twee schoot. Daarna was het aanhaken of afhaken voor de thuisploeg. Het werd het laatste. Anderhalve minuut voor tijd verzilverde Van Boven een strafworp, waarmee de wedstrijd op slot ging. Het slotakkoord was voor Tom van den Berg, die met een strafworp de 18-22 scoorde. Een mooie wedstrijd met uiteindelijk zwaarbevochten punten voor Dindoa. Toen de ploeg na twee wedstrijden op nul punten stond had men niet durven hopen op het uitzicht dat zich nu aan de horizon openbaart: een rechtstreekse confrontatie met titelconcurrent AVO volgende week, in eigen huis.