Rolstoelbasketballers in finale bekerwedstrijd

ERMELO - Afgelopen zaterdag wist de Ermelose vereniging s.c. DeVeDo zich in sportcentrum Zanderij te plaatsen voor de finale van de beker. De ploeg versloeg het uit Doorn komende Sunrise Medical Braves met 56-48. Met 15 punten was Julia van der Sprong topscoorder van de wedstrijd.

Voor DeVeDo was het de allereerste thuiswedstrijd in het nieuwe Sportcentrum Zanderij sinds de verhuizing. Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd en dat was aan de stand terug te zien. Tot halverwege het kwart ging de stand punt-voor-punt gelijk op. DeVeDo slaagde er daarna in om na een kwart spelen al een klein gat te creëren van 19-14. Ook in het tweede kwart was het DeVeDo die de leiding nam. Sunrise Medical Braves wist het verschil voor rust terug te brengen naar 30-26.

Voorsprong

De wedstrijd lag nog volledig open en de uitploeg kwam zelfs terug tot 30-28, maar door een drie tal scores op rij creëerde DeVeDo opnieuw een gat. Aan het einde van het derde kwart stond de Ermelo ploeg op een voorsprong van 48-39. In het laatste kwart van de wedstrijd miste DeVeDo drie belangrijke kansen op rij. De uitploeg wist daarvan te profiteren en bracht het verschil terug naar 48-46 en 50-48. Maar in het slot van de wedstrijd lukte het DeVeDo om een goede verdediging te behouden. Zo zorgden ze voor een overwinning in Sportcentrum Zanderij. DeVeDo won deze halve finale met 56-48. DeVeDo heeft zich daarmee geplaatst voor de finale van de beker. Door de winst van R.B.V.M. in de andere halve finale zijn de ploegen voor de finale bekend. Deze wordt op 23 maart gespeeld in Sportcentrum Almere.