Patrick Loenen niet te benijden

ERMELO - Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Hercules uit Utrecht werd er al gegrapt: winnen we vandaag dan zijn we beter dan Ajax. Het werd een pijnlijke nederlaag tegen de ploeg die zich zo heeft laten zien in het bekertoernooi door Ajax te verslaan en pas laat te buigen voor Cambuur.

Eén schotje van Frank Olijve was de hele oogst. Hercules wachtte op de kansen en via twee razendsnel uitgevoerde counters in de 2e helft, werd de thuisploeg verslagen, 0-2. DVS’33 startte niet verkeerd. Opnieuw met twee links backs en twee rechtsbacks werd de weg naar voren gezocht met verzorgd voetbal. Trainer Patrick Loenen was bedacht op het countervoetbal van de gasten. Kansen kwamen er nauwelijks hoewel het thuispubliek al tevreden was met pogingen richting goal. Na twintig minuten vonden de gasten de formule om de goed tikkende gastheren te bedwingen. Het resultaat was een meer dan saai vervolg. DVS’33 wilde maar was aanvallend machteloos. Sam Crowther was de eenzame strijder voorin met naast zich Lars Huber. Veel te licht om voorin potten te breken. Hij kwam dan ook totaal niet in het spel voor.

Twee counters

DVS’33 begon ook in de tweede helft met goede wil. Owen Muller nam de plek over van Huber. Bracht iets meer pit maar ook daar lag niemand wakker van bij Hercules. De ploeg pakte het middenveld in handen en plaatste enkele haarscherpe counters. Twee werden DVS’33 fataal. Het bleek de nekslag want ondanks een aantal aanvallende wissels, was er geen redden meer aan. Komende weken worden cruciaal want dan staan wedstrijden tegen laaggeplaatste tegenstanders op het spel.

Patrick Loenen

De hoofdtrainer is niet te benijden. Op kritische vragen van onder meer DVS TV wist hij perfect uit te leggen waarom DVS’33 speelt zoals het speelt. Maar het blijft de vraag waarom de trainer al zeker twaalf wedstrijden vasthoudt aan zijn plan met de vele verdedigers en een enkeling in de voorhoede. Het heeft nauwelijks punten opgeleverd en je ziet en voelt op het veld dat het zelfvertrouwen van de spelers met de wedstrijd afneemt. Natuurlijk, zelfvertrouwen komt ook met de punten. Maar je moet wel een bal kwijt kunnen.

Aanvallers

Natuurlijk, Benjamin Roemeon is geblesseerd. En Yorick Priem zou geen hele wedstrijd kunnen spelen. Maar op deze manier komt zo’n verrassende buitenspeler nooit in een ritme. Waarom niet met hem starten en wel met een Huber die totaal ondersneeuwt? Publiekslieveling Maarten van Dijk komt niet voor in de plannen van Loenen. Zet hem voor de overigens prima spelende Halil Ben Moussa en je hebt een speler die altijd vooruitdenkt en snelheid in aanvallen brengt in plaats van Olijve die vooral verdedigend denkt. Het maakt duidelijk dat er na de wedstrijd genoeg stof was om over na te praten. Achter in de kantine zat een speler van DVS 12. Een buitenspeler. Vince Gino Dekker. Hij valt in wanneer zijn ploeg doelpunten nodig heeft.