Van 15 spelers naar een team

ERMELO - DVS’33 heeft de stijgende lijn doorgetrokken. De thuiswedstrijd tegen HSC’21 werd met 4-0 gewonnen. De wedstrijd was aan het einde van de eerste helft eigenlijk voorbij doordat na een 2-0 voorsprong ook de keeper van de ploeg uit Haaksbergen rood kreeg nadat hij Benjamin Roemeon ver buiten zijn strafschopgebied had getorpedeerd. DVS'33 speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en scoorde na rust nog tweemaal.

De eerste helft was interessant. De gasten speelden met een sterk middenveld. DVS’33 speelde zeer compact en zette regelmatig met meerdere spelers tegelijkertijd druk. Daardoor combineerde HSC’21 een aantal keer knap door de verdediging en schoot het zelfs een keer op de paal. DVS’33 was zeer dreigend voorin. Roemeon schoot op de paal, maar lanceerde even later de wederom actieve Sam Crowther die zag dat Roemeon na goed doorlopen er beter voor stond, 1-0. DVS’33, met de teruggekeerde Stef Nijland steeds meer op links, kreeg vat op HSC en werd beter en beter. De zeer actieve Maarten van Dijk kreeg een riante kans, maar hij mikte ver over. Na prachtig combinatievoetbal van de geelzwarten wipte de zeer actieve Adriaan Kruisheer de bal prachtig over de verdediging en schoof de steeds diepgaande van Dijk de bal tergend langzaam de goal in, 2-0

Rode kaart

HSC’21 was het helemaal kwijt en DVS’33 kwam meer en meer in haar spel. De vreugde spatte er vanaf. Bijvoorbeeld vlak voor de tribune waar Halil Ben Moussa, de man die het ritme van de DVS-ploeg bepaald, na sterk doorzetten op onnavolgbare wijze de bal terugveroverde, geholpen door Nicky van Hilten en Roland Baas. Een brede glimlach en meerdere high fives lieten het plezier zien van de ploeg. Toen Stef Nijland Benjamin Roemeon lanceerde dachten drie spelers van HSC’21 op tijd te zijn, maar zij onderschatten weer eens de snelheid van de kleine buitenspeler. De doelman raakte Roemeon volop en kon direct vertrekken.

Laten lopen die spelers

DVS’33 hield in de tweede helft het tempo redelijk hoog en liet de gasten lopen. Het kon niet anders dan dat er doelpunten zouden vallen. Dat gebeurde toen Sam Crowther (wat krijgt hij veel kritiek op de tribune waar men maar niet wil inzien dat hij in de spits belangrijk is in het spel wat de ploeg van John Kamphuis speelt), de bal na een lange trap, keurig onder controle kreeg, Roemeon wegstuurde en diens voorzet perfect inschoot, 3-0. Roemeon mocht er zelfs nog 4-0 van maken. Kamphuis wisselde vervolgens de nodige spelers waaronder nieuwkomer Youness Mokhtar. Lastig om hem dan te beoordelen. Hij liet leuke dingen zien, maar het spel was ook gespeeld. Priem raakte in de laatste minuut nog in de clinch met de HSC-aanvoerder die na een slaande beweging ook mocht gaan douchen met rood. Vlak voordat de rest naar de kleedkamer vertrok.

Wat een team niet kan doen

De DVS- spelers werden door de vertrokken trainer Patrick van Loenen als individuen slecht beoordeeld. Trainer John Kamphuis en assistent Jordi Roelofsen bewezen opnieuw wat het doet als je van 15 spelers een team maakt. Zeven punten en de aansluiting met een aantal ploegen die komende week op het programma staan, Eemdijk thuis komende zaterdag en DEM twee weken later thuis. Er is nog hoop in Ermelo. En terecht.