Stijgende lijn in tussenstand Derde Divisie

ERMELO - Opnieuw heeft DVS’33 haar thuiswedstrijd gewonnen. Tegen directe concurrent vv Eemdijk was sprake van een zes punten wedstrijd. Eemdijk was vandaag echter geen partij voor de thuisploeg. Het veldoverwicht in de eerste helft was enorm groot maar pas in de tweede helft werden in vijf minuten drie doelpunten gemaakt. Een werkelijk magistraal DVS’33 liet niets heel van de ploeg uit Bunschoten- Spakenburg.

DVS’33 had bijna een quickstart. Een verdediger van vv Eemdijk zag man of the match Sam Crowther over het hoofd bij een terugspeelbal, maar diens tikje op Kruisheer werd in de kiem gesmoord. DVS’33 heerste op het hele veld en Eemdijk stond erbij en keek er na. Ze werden van het kastje naar de muur gespeeld door de Geelzwarten dat eigenlijk pas in de 15e minuut op een voorsprong kwam. Na een magnifieke aanval over veel schijven, drukte Kruisheer van buiten de 16 meter beheerst af, 1-0.

Balbezit

Eemdijk vond geen antwoord. Zodra het een bal veroverde, werd een speler door drie Geelzwarten besprongen en werd de bal eenvoudig ingeleverd. DVS’33 hield het veld goed breed, varieerde dat het een lieve lust was en het was een wonder dat de gasten met 1-0 de rust haalden. DVS-keeper Dean Bredewolt kreeg de eerste helft geen enkele bal op zijn doel, net als de tweede helft.

Voetbalshow

Nadat DVS’33 in de tweede helft op dezelfde dwingende manier Eemdijk weg combineerde, bleef toch het gevoel op de tribune van het zal toch niet dat die gasten er één keer uitkomen en scoren. Die twijfel werd door spits Sam Crowther weggenomen. Na een prachtige combinatie waarbij Stef Nijland Ben Moussa wegstuurde, leverde de laatste een perfecte voorzet af die Crowther simpel in de hoek knikte. Nog geen minuut later werd het 3-0 dankzij Benjamin Roemeon, een doelpunt wat als team werd gevierd, want de aanval was smullen voor zowel publiek als de spelers. Eemdijk wist niet waar het kijken moest. Overal doken Geelzwarten op in de verdediging. Het was opnieuw Roemeon die door de verdediging soleerde en net zo lang wachtte dat hij iedereen voorbij was, 4-0. DVS’33 raakte vervolgens de paal nog en na een weergaloze lob van Stef Nijland ook de lat.

Verjaardagscadeau

DVS’33 vond het welletjes en wisselde vijf keer. Het spel werd er niet beter van. Eemdijk kon helemaal niets verrichten en DVS’33 had niet meer de drive naar voren. Het was uiteindelijk de ingevallen Youness Mokhtar die een intikkertje kreeg en er eenvoudig 5-0 van maakte. Een prachtige overwinning als cadeau voor de jarige trainer Kamphuis. Maar DVS’33 kon de punten ook goed gebruiken. Tien in vier wedstrijden. Volgende week de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels, een ploeg die DVS’33 over het algemeen wel ligt. Een week later ontvangen de Geelzwarten Rijnvogels uit Rijnsburg.